Το θέμα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού επανέρχεται στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Το θέμα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού επανέρχεται στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

Το θέμα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού επανήλθε εμμέσως στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018, μετά την αποτυχία της διοίκησης να περάσει τις μειώσεις που επιχείρηση σε προηγούμενη σύγκληση του Σώματος.

Το ζήτημα επανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, κατά τη διαδικασία των δηλώσεων – ερωτήσεων, όταν, απευθυνόμενος στη μειοψηφία, ζήτησε να υπογραφεί σχετικό αίτημα από τον προβλεπόμενο αριθμό δημοτικών συμβούλων, προκειμένου τα δημοτικά τέλη να επανέλθουν άμεσα στο Σώμα (υπάρχει περιθώριο μέχρι το τέλος του μήνα, όπως ειπώθηκε), με συγκεκριμένη πρόταση για ουσιαστική μείωση και όχι για το μικρό ποσοστό του 3% που είχε προτείνει αρχικώς η διοίκηση.

Η πρόταση του κ. Γκιζιώτη, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο, φάνηκε να γίνεται αποδεκτή από την πλευρά των συμβούλων της μειοψηφίας, με τη διοίκηση ωστόσο – χωρίς να την απορρίπτει – να εμφανίζεται συγκρατημένη, καθώς η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προϋποθέτει την εμπλοκή των οικονομικών υπηρεσιών και της Οικονομικής Επιτροπής.

Πιο ξεκάθαρος ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι δεν διαπραγματεύεται «σε καμία περίπτωση» μείωση των τελών για τα νοικοκυριά πάνω από το 3% έως 4%, καθώς ήδη όπως είπε αυτά είναι από τα φθηνότερα στον Βόρειο Τομέα, μετά από εκείνα που διαμορφώθηκαν στο Χαλάνδρι, έπειτα από την πρόσφατη συνεδρίαση του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως, όπως δεσμεύτηκε, σήμερα θα ενεργοποιήσει τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου το θέμα να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξει «λευκός καπνός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet