Υπεγράφη η σύμβαση ενοικίασης του κληροδοτήματος Γιαβάση
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Υπεγράφη η σύμβαση ενοικίασης του κληροδοτήματος Γιαβάση

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, από τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, η σύμβαση ενοικίασης του  κληροδοτήματος Γιαβάση (επί της οδού Ερμού 76 στο Μοναστηράκι) μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας ΜΙΛΟΡΑ Α.Ε. που πλειοδότησε στην ανοιχτή δημοπρασία της 23ης Απριλίου 2019.

Η σύμβαση προβλέπει διάρκεια ενοικίασης 10 ετών με 20.000 ευρώ μηνιαίως και πλήρη ανακατασκευή του ακινήτου από τον μισθωτή. Έτσι ο Δήμος τα προσεχή 10 χρόνια θα έχει έσοδα από ενοίκια ύψους 2 εκατ. ευρώ και στο τέλος της δεκαετίας θα παραλάβει το ακίνητο πλήρως ανακατασκευασμένο, με μεγαλύτερη αξία και πηγή μεγαλύτερων εσόδων.

Παρόντες από την πλευρά του Δήμου κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Βλάχος, και οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Δημήτρης Κονταξής και Οικονομικών, Σπύρος Παπαγεωργίου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου ξεκίνησε το 2016 με τη δημοσίευση μη δεσμευτικής για τον Δήμο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τις διαθέσεις της αγοράς. Στις αρχές του 2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί για τον τρόπο εκμετάλλευσης του ακινήτου και παράλληλα ζητήθηκε από πιστοποιημένο εκτιμητή που περιλαμβάνεται στις καταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών η σύνταξη έκθεσης τόσο για την αγοραία όσο και για τη μισθωτική αξία του ακινήτου. Τον Οκτώβριο του 2018 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιλέχθηκε η αξιοποίησή του με εκμίσθωση και ξεκίνησε η διαδικασία διενέργειας του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε στις 23/4/2019.

Με σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εκφράζει την ικανοποίηση της δημοτικής Αρχής για την αξιοποίησή του κληροδοτήματος Γιαβάση προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, συγχαίρει τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Κονταξή, για την επίλυση του θέματος και ευχαριστεί την Τεχνική και τη Νομική Υπηρεσία όπως και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη συμβολή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet