Φυσάει Κόντρα: «Υμνητές της αστυνομοκρατίας στην Αγία Παρασκευή»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: «Υμνητές της αστυνομοκρατίας στην Αγία Παρασκευή»

Αποχώρησε από άτυπο συμβούλιο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αγίας Παρασκευής, που είχε θέμα τη στάση του Δήμου αναφορικά με την κατάληψη του δημαρχείου της πόλης, ο επικεφαλής της παράταξης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, Σπύρος Αλεξίου.

Η κατάληψη πραγματοποιείται από ομάδα πολιτών που συμπαρίστανται στον φυλακισμένο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ο οποίος διεκδικεί εκπαιδευτικές άδειες. Οι παρατάξεις Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Συμμαχία Ευθύνης και Μία Γενιά Μπροστά, «τάχθηκαν υπέρ της εισβολής των ΜΑΤ στο δημαρχείο», ενώ ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος «δεν πήρε κάποια σαφή θέση», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης Φυσάει Κόντρα.

Οι μάσκες πέφτουν – οι υμνητές του κρατικού αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας αποκαλύπτονται

Tο μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014 συγκλήθηκε άτυπο συμβούλιο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αγίας Παρασκευής, με θέμα συζήτησης τι στάση πρέπει να κρατήσει ο Δήμος απέναντι στο κατειλημμένο από αλληλέγγυους στον Νίκο Ρωμανό αγωνιστές δημαρχείο.

Κι ενώ ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης της πλειοψηφίας, κρατούσε στάση «Ποντίου Πιλάτου», χωρίς να παίρνει κάποια σαφή θέση, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της  δεξιάς ή της καμουφλαρισμένης, ΠΑΣΟΚικής εκδοχής της, Ζορμπάς, Κρητικίδης (για λογαριασμό της παράταξης Γιαννακόπουλου) και Μουστόγιαννης, ανοιχτά τάχθηκαν υπέρ της εισβολής των ΜΑΤ στο δημαρχείο, μιλώντας μάλιστα με τα πιο απαξιωτικά λόγια για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που άδικα και απάνθρωπα του στερούν το δικαίωμά του στην εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι παρά ένας ληστής, κοινός εγκληματίας κ.λπ.

Εμείς, ως «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» έχουμε πάρει ήδη σαφή θέση για τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού με σχετική ανακοίνωσή μας. Δε μας εκπλήσσει που οι ως άνω τοπικοί παράγοντες βγάζουν όλο το μίσος και την εκδικητικότητά τους απέναντί σε ένα νέο παιδί που δεν ζήτησε παρά το αυτονόητο και με τη γενναία και ανυποχώρητη στάση του έχει ξεμπροστιάσει ένα ολόκληρο σύστημα.

Ούτε όμως και το ότι θυμήθηκαν τη «νομιμότητα» οι τοπικοί θιασώτες του αυταρχικού κράτους και της αστυνομοκρατίας στην περίπτωση του Ρωμανού και της βίαιης εκκένωσης του δημαρχείου από τα ΜΑΤ μας εκπλήσσει. Βλέπετε, στους Λαυρεντιάδηδες, τους Κοντομηνάδες, τους Ρέστηδες, τους Πάλληδες, τους Φλώρους και τους Μηλιώνηδες που έχουν καταληστέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με διάφορες μεθόδους, όχι μόνο δεν τους πειράζει, αλλά τους στηρίζουν κιόλας, αφού κατ΄ αυτούς είναι ευυπόληπτοι ιδιώτες επενδυτές που θα φέρουν την ανάπτυξη.

Όσο για τον «πόνο» τους για τους πολίτες που «ταλαιπωρούνται» μας προκάλεσε δάκρυα συγκίνησης. Φυσικά δεν εννοούσαν τους πολίτες που στοιβάζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ, που τρέμουν μήπως χάσουν τα σπίτια τους, που δεν έχουν στοιχειώδη ασφάλιση κ.λπ. Αυτοί δεν απασχολούν τους ευαίσθητους κυρίους.  

Συνοψίζοντας, ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ από αυτήν τη συζήτηση δηλώνοντας ότι στεκόμαστε δίπλα στην κατάληψη του δημαρχείου, όπως και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τα δίκαια αιτήματά του, απ΄ άκρη σ΄ άκρη της Ελλάδας. Καθιστούμε εκ των προτέρων πολιτικά υπεύθυνους και ηθικούς αυτουργούς του όποιου επεισοδίου προκληθεί, της όποιας σύλληψης, προσαγωγής ή βιαιοπραγίας ενάντια σε οποιονδήποτε, σε περίπτωση επιχείρησης βίαιης εκκένωσης του δημαρχείου από την Αστυνομία, τους εκπροσώπους των τριών ως άνω αναφερόμενων παρατάξεων, αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος, αν μη τι άλλο, αν ανεχτεί τέτοια εξέλιξη, είναι αυτονόητο ότι ουσιαστικά συναινεί σιωπηρά. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες να στηρίξουμε και εμπράκτως τους  αγωνιστές ενάντια στην κρατική βία και ότι όποιος ενστερνίζεται και καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές θα μας βρίσκει απέναντί του.

Η αλληλεγγύη το όπλο του Λαού, Νίκη στον Αγώνα του Ν. Ρωμανού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet