Φ. Αλεξόπουλος: Με ποια λογική συρρικνώνονται τα νοσοκομεία;
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Με ποια λογική συρρικνώνονται τα νοσοκομεία;

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας για τη συρρίκνωση των νοσοκομείων του Βόρειου Τομέα Αττικής απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Φώτης Αλεξόπουλος, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου σας μεταφέρω την αγωνία των πολιτών του Δήμου Αγίας Παρασκευής (που μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου “Παπαδημητρίου”) , βλέπουν να «υπολειτουργεί» και το «ιστορικό» νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Ως κάτοικος Αγίας Παρασκευής Αττικής και ενεργός πολίτης, διαμαρτύρομαι για τη διάλυση των νοσοκομείων του Βόρειου Τομέα Αττικής που επιχειρεί το υπουργείο Υγείας.

Σας δηλώνω ότι προσωπικά, αλλά και οι κάτοικοι των τοπικών κοινωνιών, είμαστε αποφασισμένοι να συσπειρωθούμε, μαζί με τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων, και να απαιτήσουμε να μην καταργηθεί η «Δωρεάν» παροχή υπηρεσιών υγείας & περίθαλψης προς όλους τους πολίτες και να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.

Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, εργαζόμενοι, νοσηλευτές, ιατρικό προσωπικό, κρούουν των κώδωνα του κίνδυνου ότι το Νοσοκομείο “Σισμανόγλειο” (ΓΝΑ) δεν μπορεί να δεχθεί όλο τον όγκο των περιστατικών του Βόρειου Τομέα Αττικής , αλλά είναι προφανές ότι κάποιοι έχουν «κλειστά αυτιά».

Το τραγικό όμως της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι; Ενημερώθηκα ότι στο “Παίδων Πεντέλης” το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να διακόψει την σίτιση στους ασθενείς! Αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία των μαγειρείων!

Σας ρωτώ κ. Υπουργέ: Mε ποια λογική; Σε περίπτωση μακροχρόνιας νοσηλείας, για παράδειγμα ενός μήνα, τι θα τρώει ο ασθενής;

Σας ρωτώ κ. Υπουργέ: Mε ποια λογική το υπουργείο Υγείας σταματά την διατροφή που επιστημονικά «βοηθά» στην ανάρρωση του ασθενή;

Σας ρωτώ κ. Υπουργέ: Mε ποια λογική μαθητή που λιποθυμά εν ώρα μαθήματος στο (Ψ ή Χ) σχολείο από ασιτία, τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο και τον καταδικάζουμε, και επίσημα πλέον, στην «υπό κρατική ασιτία»;

Αυτά είναι τα νέα σχέδια του υπουργείου Υγείας για την παροχή Υπηρεσιών Υγείας & Περίθαλψης προς τους Πολίτες;

Σας διαβεβαιώνω ότι θα βρείτε απέναντι σας όλη την Τοπική Κοινωνία στα σχέδιά σας για τη συρρίκνωση του τομέα υγείας που επιχειρείτε.

Φώτης Αλεξόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή 2/7/2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet