Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Γυναίκας Δήμου Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Γυναίκας Δήμου Αγίας Παρασκευής

Από τις 20 Ιανουαρίου 2020 στο Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τη WIN Ηellas, ένα καινοτόμο πρόγραμμα Πρόληψης, Θεραπείας και Ενδυνάμωσης Γυναικών απέναντι σε κάθε μορφής βίας, με τίτλο «Νέο ξεκίνημα. Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου».

Πρόκειται, όπως επισημαίνει ο Δήμος, για ένα πρόγραμμα αυτοτελών θεματικών ενοτήτων που αφορά τη γυναίκα, την οικογένεια, τις προσωπικές σχέσεις, τα συναισθήματα, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και άλλα.

Ο κύκλος των 15 δίωρων σεμιναρίων θα πραγματοποιείται στο Κέντρο Γυναίκας Αγίας Παρασκευής (Λεωφ. Μεσογείων 403) κάθε Δευτέρα 18:00-20:00.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες που κατοικούν στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, καθώς και όσες εργάζονται στον Δήμο. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Υπεύθυνη διδάσκουσα είναι η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2004606, 213 2004575 και 213 2004594. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι το Κέντρο Γυναίκας συστάθηκε με την απόφαση 6/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι δομή στήριξης γυναικών του Δήμου, η οποία συμβάλει στην καλύτερη δυνατή υποστήριξή τους σε θέματα ισότητας, απασχόλησης και ανεργίας, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργικότητας, ελεύθερης έκφρασης και ψυχαγωγίας. Το Κέντρο λειτουργεί επίσης ως πολυχώρος δραστηριοτήτων και συνάντησης των γυναικών -δικός τους χώρος- όπου μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν. 

Λίγα λόγια για τη WIN Hellas

Πρόκειται για μια διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από την κ. Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου.

Η WIN Hellas δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων. Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α.), η WIN Hellas προσφέρει ψυχο-κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Παρέχει, επίσης, ψυχολογική στήριξη μέσω εξειδικευμένων ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των γυναικών, νομική συμβουλευτική και διασύνδεση με αρμόδιες υποστηρικτικές δομές και φορείς μέσω της γραμμής υποστήριξης γυναικών-θυμάτων βίας (210 8996636).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet