Μήνυμα Βασίλη Ζορμπά για την Παιδεία και την Εκπαίδευση
Κοινωνία

Μήνυμα Βασίλη Ζορμπά για την Παιδεία και την Εκπαίδευση

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, στέλνει το μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και εκφράζει την άποψή του για τη σημερινή κατάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στο μήνυμά του, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς αναφέρει:

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές πρώτης προτίμησής τους αλλά και στους γονείς τους που τα στήριξαν στην προσπάθειά τους.

Υπάρχουν και παιδιά που, παρά τις προσπάθειές τους, είτε δεν εισήχθησαν εκεί που επιθυμούσαν είτε  είδαν τους κόπους τους να μην αποδίδουν καρπούς. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία σε ο,τιδήποτε προσπαθήσουν στο εξής, με τη συμβουλή να μην απογοητευθούν από την πρόσκαιρη ατυχία τους.

Ζούμε σε μια εποχή  που η κυβέρνηση διώκει την αριστεία, τα χρήματα για την εκπαίδευση είναι ελάχιστα και η ανάπτυξη είναι όνειρο απατηλό, με τον τρόπο τουλάχιστον που τη σχεδιάζουν. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει πάλι πειραματισμούς στην Εκπαίδευση που, αν κρίνουμε από τις θέσεις της για την Παιδεία, δημιουργούν νέα αβεβαιότητα και ανησυχία.

Ως πότε η νεολαία της πατρίδας μας θα είναι ο εύκολος στόχος κάθε «μαθητευόμενου μάγου»;

Ως πότε η Παιδεία και η Εκπαίδευση θα αποτελούν τον προνομιακό χώρο κάθε είδους πειραματισμών, που θα οδηγεί την «αφρόκρεμα» της παραγωγικής νεολαίας μας στη μετανάστευση;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet