Ο Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής εύχεται καλή σχολική χρονιά
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής εύχεται καλή σχολική χρονιά

«Καλή, εμπνευσμένη και δημιουργική σχολική χρονιά» εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Μαθητών του 1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής μέσω της προέδρου Μαίρης Ριζκ-Καρακατσάνη.

Ακολουθεί το μήνυμα:

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας και με ανακαινισμένο το σχολείο μας αρχίζει σήμερα για όλους μας, μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη με όμορφες προσδοκίες, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!

Ξεκινά και πάλι το συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο της γνώσης και της αναζήτησης, δίνοντας την ευκαιρία σε σας τους μαθητές να αναπτύξετε πολύπλευρες ικανότητες και να αναδείξετε κάθε πτυχή της προσωπικότητάς σας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μαθητών 1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής Μ. Ριζκ-Καρακατσάνη
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μαθητών 1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής Μ. Ριζκ-Καρακατσάνη

Όλοι εμείς, που αποτελούμε τη σχολική κοινότητα, καθηγητές, μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας και γονείς, αρχίζουμε έναν νέο κύκλο με όρεξη για δουλειά και με την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας με εμπειρίες και γνώσεις.

Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα μείνει μόνος! Η συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων είναι δεδομένη! Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλους εσάς, τους αυριανούς πολίτες, το μέλλον της χώρας μας, για να γεμίσετε τις αποσκευές σας με γνώσεις, δεξιότητες, αλλά και ιδανικά και αξίες.

Αξίες πού ομορφαίνουν και στολίζουν τον άνθρωπο, όπως είναι η πίστη, η ανθρωπιά, η τιμιότητα, η αλήθεια, η αλληλεγγύη, η γνώση, το ήθος, έτσι ώστε οι σχολικές τάξεις να γίνουν κοινότητες και οικογένειες που θα προάγουν τη φιλία, την κοινωνικότητα, την ενότητα, την πρόοδο μέσα σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας, θετικού συναγωνισμού, ειλικρινούς αγάπης και αλληλοσεβασμού.

Είναι αλήθεια, πως η κοινωνία μας είναι κουρασμένη από ψεύτικα οράματα, λάθος επιλογές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Άλλοι αναζητούν ενόχους, άλλοι αναζητούν λύσεις, όλοι αναζητούν ελπίδες. Σήμερα, όλοι εμείς, προσδοκούμε και ελπίζουμε, ότι ο ρόλος του σχολείου πρέπει επιτακτικά να αλλάξει, για να αλλάξει και η κοινωνία μας. Σε αυτό το χτίσιμο του καλύτερου μέλλοντος μπορούμε κι εμείς να έχουμε συμμετοχή. Με τον κόπο μας, τις ευαισθησίες μας και την αγνή μας διάθεση, μπορούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή αυτού του κόσμου.

Γιατί μόνο έτσι θα κατορθώσουμε το σχολείο να μην μείνει μόνο ένας χώρος προσφοράς γνώσεων και ιδεών, αλλά να γίνει αφετηρία ουσιαστικής ελπίδας και μία αξιόπιστη πρόταση για μία ζωή με αξιακό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Γιατί αυτό είναι το σχολείο που θέλουμε!

Εσωτερικός χώρος του 1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής
Εσωτερικός χώρος του 1ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής

Αγαπητά μας παιδιά, μέσα στον χώρο του Σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα. Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στον χώρο και την περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον. Προσπαθήστε να λειτουργείτε σωστά, μέσα στα πλαίσια των νόμων και των κανονισμών, προσηλωμένοι στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Όλοι μαζί θα κάνουμε, κι εδώ θα χρειαστούμε τη συμβολή σας, ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε! Την περσινή χρονιά το σχολείο μας διέπρεψε σε πολλούς τομείς. Φέτος ελπίζουμε να ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία!

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την αγκαλιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας μεγάλη οικογένεια! Καλώς ήλθατε στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής!

Στα δευτεράκια μας να ευχηθώ να συνεχίστε απρόσκοπτα την πορεία σας προς τη γνώση, το ταξίδι το μεγάλο στην κατάκτηση των δυνάμεων εκείνων που θα χρειαστείτε για να διαπρέψετε και να φτάσετε στον τελικό στόχο σας, το λιμάνι της μόρφωσης, το λιμάνι της ίδιας της ζωής!

Φέτος είναι η χρονιά σας αγαπητοί τελειόφοιτοι! Μην υποχωρήσετε στη διεκδίκηση των ονείρων σας. Κάντε σκοπό ζωής το κυνήγι τους, που θα σας φέρει πιο κοντά στην εκπλήρωσή τους και στην ευόδωση όλων των ευγενών επιδιώξεων τους. Γιατί μόνο τότε θα είστε ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι!!!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας πόση δύναμη και πόσα αποθέματα ψυχής χρειάζεστε στο δύσκολο για τους καιρούς έργο σας, σας εύχομαι ολόψυχα μια εμπνευσμένη χρονιά! Είμαι σίγουρη πως θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, για να χτίσετε γερές γέφυρες προς τη γνώση για τα παιδιά μας. Ή όπως πιο περιγραφικά το εξηγεί ο Ν. Καζαντζάκης: «Ιδανικός Δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες».

Αγαπητοί γονείς, καλή δύναμη! Η κοινή μας αγάπη για τα παιδιά μας, τα παιδιά του Σχολείου μας και η επιθυμία για το καλύτερο ας είναι το σημείο αναφοράς όλων των προσπαθειών μας!

Η παρουσία του προέδρου της Δ/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βασίλη Τραυλού, μας εμψυχώνει, μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει με αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία μας τη νέα σχολική χρονιά που μόλις αρχίζουμε. Θέλουμε να ξέρετε ότι το Σχολείο μας έχει ανάγκη τη βοήθειά σας και προσβλέπει και στη μελλοντική υποστήριξή σας. Ευχαριστούμε θερμά εσάς και τον Δήμο που φροντίζετε το σχολείο μας να γίνεται αντάξιο των αναγκών των μαθητών μας, δίνοντάς τους παράλληλα την δυνατότητα έκφρασης και διεξόδων!

Και φυσικά πολλά πολλά συγχαρητήρια στους απόφοιτους του σχολείου μας για την επιτυχία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Το ποσοστό επιτυχίας του σχολείου μας ήταν μεγάλο, με τους φετινούς τελειόφοιτους ελπίζουμε να είναι ακόμα πιο υψηλό!

Εύχομαι εκ μέρους όλου το Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων του Σχολείου μας σε όλους τους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή, εμπνευσμένη, δημιουργική σχολική χρονιά» και υγεία!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων Μαθητών του 1ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής

Η πρόεδρος

Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet