Η Ανακύκλωση… υπόθεση των μαθητών της Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Η Ανακύκλωση… υπόθεση των μαθητών της Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση, διοργανώνει Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Κέντρο ανακύκλωσης στην κεντρική πλατεία Αγίας ΠαρασκευήςΑπό τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής όπου και θα εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής.

Τα σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσουν μεγάλα δώρα:

  • Ένα tablet για κάθε μαθητή/μαθήτρια του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή.
  • Μία action camera για κάθε μαθητή/μαθήτρια του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή.
  • Ένα MP3 music player για κάθε μαθητή/μαθήτρια του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Επιπλέον, το 1ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά θα κερδίσει ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στην Αράχωβα (διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, πλήρη διατροφή, επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών και σε χώρους της περιοχής με σημαντική περιβαλλοντική δράση).

Στην περίπτωση που το σχολικό τμήμα αφορά Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό, τότε το επιπλέον δώρο θα είναι ένα ποδήλατο για κάθε μαθητή/μαθήτρια, επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης με αναμνηστικό δώρο και συμμετοχή σε περιβαλλοντική δράση.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση προς τους μαθητές ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ιωάννης Σιδέρης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πάνος Γκόνης: «Ανεξάρτητα από τα μεγάλα ανταποδοτικά δώρα και επειδή θεωρούμε ότι η ανακύκλωση εξοικονομεί φυσικούς πόρους και εν τέλει αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας, ας κάνουμε την ανακύκλωση υπόθεση όλων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet