«Συνεχίζουμε τις ενέργειες για δίκαιη λύση στο αίτημα των εργαζομένων»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Συνεχίζουμε τις ενέργειες για δίκαιη λύση στο αίτημα των εργαζομένων»

Δεν αποτελεί «ούτε νίκη ούτε ήττα για κανέναν» η λήξη της κατάληψης του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, όπως τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος.

Το δημαρχείο τελούσε υπό κατάληψη, από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, από τον Σύλλογο Εργαζομένων στον Δήμο, ο οποίος διαμαρτυρόταν για την λύση σύμβασης εργαζομένης.

Με αφορμή τη λήξη της κατάληψης, όπως πρώτο έγραψε το «Ε», (Άνοιξαν και πάλι οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής), ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής δήλωσε ότι ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε στην έκκληση του ιδίου και της δημοτικής Αρχής να ανοίξει το δημαρχείο ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες και ότι θα συνεχίσει τις ενέργειές του για να βρεθεί δίκαιη λύση και για το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γ. Σταθόπουλου:

Σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν τη λήξη της κατάληψης του δημαρχείου. Η απόφαση των εργαζομένων, η οποία δεν αποτελεί ούτε νίκη ούτε ήττα για κανέναν, ανταποκρίνεται στην έκκληση του δημάρχου και της δημοτικής Αρχής να ανοίξει το δημαρχείο για να εξυπηρετούνται οι δημότες – κάτοικοι της πόλης, όπως έχουμε ευθύνη και υποχρέωση όλοι μας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης τη συνέχιση της διεκδίκησης νομοθετικής ρύθμισης που να επιτρέπει την παραμονή των εργαζόμενων με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ στην εργασία τους σε Δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου και μετά την πρόσληψη των επιτυχόντων των διαγωνισμών.

Ως δημοτική Αρχή, συνεπείς στην επιλογή μας να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια εργασιακά αιτήματα (ΙΔΑΧ, δικαστικές διεκδικήσεις, διωκόμενες δασκάλες κ.ά.), θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας, όπως η συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διευθέτηση συνάντησης του υπουργού με το Σωματείο Εργαζομένων και η σημερινή επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, και τη στήριξη των προσπαθειών να βρεθεί δίκαιη λύση και για το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε όλοι μαζί τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Γιάννης Σταθόπουλος

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet