114 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

114 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία του Δήμου Αγ. Παρασκευής

«Περισσότερο από συγκινητική ήταν η προσέλευση των συνδημοτών μας» σημειώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κάνοντας τον απολογισμό της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαρτίου.

Οι Αγιοπαρασκευιώτες, στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι, «συνειδητοποιώντας τη σημαντική μείωση των αποθεμάτων σε αίμα και επιβεβαιώνοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους χαρακτηρίζει, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ζωής και ελπίδας, μήνυμα στήριξης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, καθώς και σε όλους τους συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας που χρήζουν φιάλες αίματος» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς το κλιμάκιο του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για τις 114 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν. Το αποτέλεσμα, μάλιστα, θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο αν υπήρχε η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν όλοι οι εθελοντές που προσήλθαν, γεγονός που οδήγησε τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, να επαναλάβει την εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαρτίου.

Ο δήμαρχος, με δήλωσή του, ευχαριστεί θερμά το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου για την άψογη συνεργασία του και τους συγχαίρει για το σπουδαίο έργο που επιτελούν. Επίσης, ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες, επισημαίνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξαν προς τον συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες έχουμε χρέος να σταθούμε συνειδητά δίπλα στους συνανθρώπους μας, προσφέροντάς τους αυτό το πολύτιμο δώρο, το αίμα».

Η αιμοδοσία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε έναν χώρο που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας για τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως αναφέρει ο Δήμος. Η παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κωβαίου, της κοινωνικής λειτουργού Λίβιας Κανέλλου και της υπεύθυνης για την Εθελοντική Αιμοδοσία Κωνσταντίνας Καραμήτσου εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας και δημιούργησαν μια φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ) Σπύρος Παπασπύρος, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαμιχαήλ και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και πρώην αντιδήμαρχος, Γιάννης Σιδέρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet