14 προτάσεις της «Νίκης των Πολιτών» για τη δύσκολη κατάσταση κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία
Κοινωνία

14 προτάσεις της «Νίκης των Πολιτών» για τη δύσκολη κατάσταση κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία

«Βιώνουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας μία πανδημία που έχει αστραπιαία παγκόσμια διάδοση και έχει αναδείξει καθολικά την σημασία του κοινωνικού κράτους, όπως και την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με αύξηση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας – ΜΕΘ, όπως και σε υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή τη η δημοτική παράταξη «Νικη των Πολιτών», με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι από την περασμένη εβδομάδα έχει θέσει στην υπηρεσία του Δήμου Αγ. Παρασκευής τις δυνάμεις της για ό,τι κριθεί απαραίτητο και ιδίως για την εξυπηρέτηση συμπολιτών που έχουν ανάγκη από φάρμακα και τρόφιμα.

Η παράταξη καταθέτει, επίσης, και τις προτάσεις της για τον Δήμο Αγ. Παρασκευής στη δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει και τα οποία είναι:

  1. Παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.
  2. Συνέχιση απολυμάνσεων σε πλατείες, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων, κάδους απορριμμάτων κ.α.
  3. Επέκταση λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου μέχρι τις 9.00μ.μ.
  4. Κλείσιμο πάρκων-αλσών και της πρόσβασης στον Υμηττό.
  5. Ενημέρωση για το πρόγραμμα εργασιών πρώτης ανάγκης που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος μέχρι σήμερα να στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών.
  6. Ενίσχυση κοινωνικών δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Μαγειρείο και Φαρμακείο.
  7. Έκκληση στους γιατρούς της πόλης για εκπαίδευση από τον ΙΣΑ, όπως και στους ψυχιάτρους-ψυχολόγους για βοήθεια στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
  8. Απαλλαγή καταβολής τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους επαγγελματικούς λογαριασμούς για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
  9. Απαλλαγή τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το ίδιο χρονικό διάστημα και αναστολή πληρωμών τελών κοιμητηρίου.
  10. Απαλλαγή καταβολής τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% για το ίδιο διάστημα.
  11. Απαλλαγή καταβολής τροφείων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς (ΠΑΙΣΔΑΠ) όπως και συνδρομών ΟΤΑ, προγραμμάτων του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ) για το ίδιο χρονικό διάστημα καθώς και επιστροφή η συμψηφισμός για εισφορές που έχουν ήδη καταβληθεί.
  12. Απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για επαγγελματίες μισθωτές του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΠ για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
  13. Αναστολή όλων των εισπρακτικών μέτρων για οφειλές στο Δημόσιο για τρείς μήνες (δέσμευση λογαριασμών-αποστολή οφειλών στην εφορία).
  14. Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος για εργαζόμενους που απολύθηκαν.

Τέλος, η «Νίκη των Πολιτών» κρίνει απαραίτητο να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά σχετικά με τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου, όπως και διαδικτυακή σύσκεψη για το σύνολο των θεμάτων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί από κοινού, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η απειλή της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet