31/5 «κληρώνουν» οι προτάσεις για την «αποφόρτιση» της κατάστασης στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

31/5 «κληρώνουν» οι προτάσεις για την «αποφόρτιση» της κατάστασης στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή

Μετά τον συνωστισμό της νεολαίας που παρατηρήθηκε εκ νέου στην πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή, το τελευταίο διάστημα και ο οποίος συνδυάζεται -σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες της δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων της περιοχής- με αυξημένη παραβατικότητα, η οποία προκάλεσε και την επέμβαση της αστυνομίας, «συνωστισμό» είχαμε και στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/5 και όπου για πρώτη φορά είχαμε τόσο έντονη πολιτική παρουσία, αλλά και τόσο μαζική συμμετοχή από πλευράς πολιτών, που την παρακολούθησαν, καθώς η κατάσταση στη συγκεκριμένη πλατεία δείχνει να έχει ξεφύγει…

Ειδικότερα, από πλευράς πολιτικών εκπροσώπων συμμετείχαν -αν και για περιορισμένο χρονικό διάστημα- ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και οι βουλευτές του Βόρειου Τομέα Θεόδωρος Ρουσόπουλος (Ν.Δ.), Δημήτρης Καιρίδης (Ν.Δ.), Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) και Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – τομεάρχης Εσωτερικών).

Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, αποδείχθηκε «μαραθώνια», ξεπέρασε τις 4 ώρες, αλλά ευτυχώς, αυτή τη φορά το κλίμα ήταν ήπιο και στο τέλος υπήρξε κάποια κοινή συνισταμένη. Η τελευταία ήρθε μετά από σχετική πρόταση του αντιδημάρχου Παιδείας, Διονυσίου Λέκκα, κι αφού είχαν ακουστεί όλες οι προτάσεις από το σύνολο των παρατάξεων για το τι θα πρέπει να γίνει άμεσα στην πλατεία, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτης για τους κατοίκους. Η απόφαση ήταν να υπάρξουν συναντήσεις του δημάρχου με τους επικεφαλής, ώστε να καταρτιστεί μια συνολική εισήγηση, η οποία να πάρει την έγκριση από το Σώμα. Μάλιστα, η πρώτη συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη 18 Μαΐου 2021, με τις όποιες αποφάσεις να έχουν ληφθεί μέχρι την 31η Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, από τις περισσότερες πλευρές προτάθηκε η ανάγκη για αστυνόμευση της περιοχής (με διάφορες… διαβαθμίσεις έντασης και τουλάχιστον έως ότου επανέλθει κάπως η ηρεμία στην πλατεία), ωστόσο σχεδόν όλοι αναγνώρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να λάβει χαρακτήρα αντιπαράθεσης με τους νέους, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε «εξαρχοποίηση» του χώρου και σε φαινόμενα αντίστοιχα αυτών που ζήσαμε στην πλατεία της Ν. Σμύρνης.

Από την άλλη, σαφής ήταν η διαφοροποίηση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης και των Φυσάει Κόντρα, οι οποίοι τάχθηκαν κατηγορηματικώς κατά της παρουσίας της αστυνομίας, την οποία χαρακτήρισαν «προκλητική», ενώ απέδωσαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο στην ένταση που έχουν προκαλέσει η πανδημία και οι γενικότερες κοινωνικές συνθήκες, όσο και η έλλειψη ελεύθερων χώρων στην πόλη. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet