50 πολίτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής εκπαιδεύτηκαν σε Πρώτες Βοήθειες & ΚΑΡΠΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

50 πολίτες του Δήμου Αγίας Παρασκευής εκπαιδεύτηκαν σε Πρώτες Βοήθειες & ΚΑΡΠΑ

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) διοργάνωσε σεμινάριο με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές», το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στον χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση τού γενικού πληθυσμού στις Πρώτες Βοήθειες. Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε από εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της ΕΔΟΚ σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση και κάλυπτε όλο το φάσμα των πρώτων βοηθειών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. 

Μετά το τέλος του σεμιναρίου ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, τόνισε ότι τέτοιες προσπάθειες θα συνεχιστούν από τον Δήμο, προκειμένου οι δημότες να ενημερώνονται πάνω σε θέματα υγείας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 50 άτομα, τα οποία εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στους συμμετέχοντες θα δοθούν διαπιστευτήρια, τα οποία θα μπορούν να παραλάβουν από το 2ο Δημοτικό Ιατρείο Αγίας Παρασκευής (Χειμάρας 22, τηλ. 210 6547700) την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet