7ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής και 7ο Δημοτικό Λεμεσού σε δράση για την κλιματική αλλαγή
Κοινωνία

7ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής και 7ο Δημοτικό Λεμεσού σε δράση για την κλιματική αλλαγή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ1 τάξης του 7ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής με την καθοδήγηση και τον συντονισμό της εκπαιδευτικού Αθανασίας Κέλλη, συνεργάστηκαν με το 7ο Δημοτικό Λεμεσού Κύπρου, με στόχο να συμμετέχουν σε δράσεις και να διατυπώσουν προτάσεις σχετικές με την αντιμετώπιση του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής.

Τα παιδιά με τη δασκάλα τους έδρασαν στα πλαίσια ένταξης του σχολείου τους στο Διεθνές Διετές Διακρατικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ».

Το «Χρυσοπράσινο φύλλο» είναι ένα πρόγραμμα με διετείς διασχολικές συμπράξεις σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Συντονίζεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και από συντονιστές που ορίζει το υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Η κυπριακή αποστολή θα φτάσει στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή, στις 8 Δεκεμβρίου2022. Θα ακολουθήσει ένα τετραήμερο φιλοξενίας της  μαθητικής ομάδας από την Λεμεσό κατά τη διάρκεια του οποίου, οι Κύπριοι  μαθητές, με τη συνοδεία των μαθητών και τον συντονισμό της εκπαιδευτικού κ. Κέλλη και του διευθυντή του σχολείου κ. Λογοθέτη, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους και τόπους πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. 

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά: «Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε ένθερμα από τον Δήμο μας που ενδιαφέρθηκε να το  στηρίξει οικονομικά καθώς επίσης και από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από μια  σειρά δράσεων που με χαρά, διάθεση και προσωπικό ενδιαφέρον υλοποίησαν η  εκπαιδευτικός και τα παιδιά με την άμεση υποστήριξη των γονέων του τμήματος.  

Το μόνο που απομένει είναι η μετάβαση των μαθητών του τμήματος στην όμορφη Λεμεσό τον επόμενο Μάρτιο ώστε να ολοκληρωθεί η μαθητική ανταλλαγή. Συγχαρητήρια».

Πρόσκληση από τον διευθυντή του 7ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής Γιάννη Λογοθέτη

κύριε Δήμαρχε,

κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

κύριοι επικεφαλής των  Δημοτικών Παρατάξεων της πόλης μας

κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με την ιδιότητα του Διευθυντή  του 7ου Δημοτικού Σχολείο Αγίας Παρασκευής σας ενημερώνω ότι το τετραήμερο 8-11 Δεκεμβρίου 2022 το σχολείο μας  θα φιλοξενήσει αντιπροσωπεία  μαθητών και εκπαιδευτικών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, αποτελούμενη  από δέκα (10) μαθητές και τρεις (3) εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Διετούς Διακρατικού Προγράμματος «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» με πρόγραμμα το οποίο επισυνάπτεται.

Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας (Λυκούργου και Αρτέμωνος-Παράδεισος Αγίας Παρασκευής) για την υποδοχή της κυπριακής αντιπροσωπείας στο σχολείο μας και την παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ -ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΙΛΗ» από τους μαθητές  της ΣΤ1 τμήματος και τη δασκάλα κ. Αθανασία Κέλλη, συντονίστρια του προγράμματος

(Εκ μέρους της σχολικής μας κοινότητας επιτρέψτε μου να  εκφράσω τις ευχαριστίες μας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής που αγκάλιασε το πρόγραμμα και με τη στήριξη  του δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, αλλά και  με την πολύτιμη βοήθεια και προσωπική ενασχόληση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Αργυρού εξασφαλίστηκε η μετακίνηση της κυπριακής αποστολής κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, η σίτισή της σε εστιατόρια της πόλης μας και η ψυχαγωγία της στο κέντρο της Αθήνας).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet