7.361.235 ευρώ από το «Αντ. Τρίτσης» στον Δήμο Αγ. Παρασκευής για δύο σημαντικά έργα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

7.361.235 ευρώ από το «Αντ. Τρίτσης» στον Δήμο Αγ. Παρασκευής για δύο σημαντικά έργα

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει πως, την 9η Ιουλίου του 2021, τα έργα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» και «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ», εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», μετά από ενδελεχή έλεγχο των μελετών και των δικαιολογητικών που υπεβλήθησαν από τον Δήμο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και την ακόλουθη Απόφαση του αν. υπουργού Εσωτερικών, Στ. Πέτσα.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ένταξη των δύο αυτών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 7.361.235,92 ευρώ αφορά την πρώτη από τις εννέα προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμος για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που είχε ευτυχή κατάληξη.

«Δύο εμβληματικά έργα για το Δήμο μας μπαίνουν άμεσα σε τροχιά υλοποίησης», επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Με τις εντάξεις αυτές:

  • Καλύπτεται με 3 εκατ. ευρώ το απαιτούμενο ποσό για την δημιουργική επανάχρηση της ιδιοκτησίας Ιόλα -ποσό το οποίο δεν θα μπορούσε να διατεθεί από πόρους του Δήμου.
  • Με χρηματοδότηση 4,35 εκατ. ευρώ μια πρότυπη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη θα κοσμεί τη πόλη, υλοποιώντας μια δέσμευση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά προς του πολίτες της Αγίας Παρασκευής. 

«Η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει αταλάντευτα να εργάζεται για την ανεύρεση πόρων με σκοπό τη δημιουργία υποδομών, αλλά και την οργάνωση δράσεων με μοναδικό γνώμονά της τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Αγίας Παρασκευής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet