800 παιδιά στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

800 παιδιά στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Αγ. Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά της πόλης μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς κατοίκους της πόλης μας και κυρίως τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες.

Χρήσιμες πληροφορίες

Στο πρόγραμμα θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής συνολικά 800 παιδιά σε δύο φάσεις λειτουργίας, τριών βδομάδων η κάθε μία. Οι ώρες λειτουργίας του προγράμματος είναι 07:00 – 16:00 και η υποχρεωτική παρουσία των παιδιών 09:00 – 14:00. Τα παιδιά θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται από το σχολείο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. Οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε μία μόνο περίοδο. Στις αιτήσεις θα δηλωθεί η προτίμηση του σχολείου (εκπαιδευτικό κέντρο) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πιο αναλυτικά:

Α΄ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Από 15/06/2015 έως και  03/07/2015

 • ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 1ο, 3ο, 4ο, 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία
 • Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 500 παιδιά

Β΄ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Από 06/07/2015 έως και 24/07/2015

 • ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 1ο, 3ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία
 • Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 300 παιδιά
Προϋποθέσεις συμμετοχής

Ως προς τη συμμετοχή οι κατηγορίες θα είναι οι εξής:

Α΄ κατηγορία, με μηδενική συμμετοχή, οικογένειες:

 • με ένα παιδί και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0 – 18.000€.
 • με δύο παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0 – 24.000€.
 • με τρία παιδιά και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 0 – 30.000€.

Β΄ κατηγορία, με συμμετοχή 50€ ανά παιδί, όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις. Τα χρήματα θα καταβάλλονται μόνο εφόσον γίνει δεκτή η εγγραφή του παιδιού και έπειτα από προηγούμενη τηλεφωνική επιβεβαίωση στις οικογένειες από το Τμήμα Παιδείας. Τα χρήματα δεν θα επιστρέφονται εάν το παιδί δεν συμμετάσχει με ευθύνη της οικογένειας.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες της Α΄ κατηγορίας και εφόσον υπάρξει η δυνατότητα θα γίνουν δεκτά και τα παιδιά που οι οικογένειές τους ανήκουν στην Β΄ κατηγορία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά
 • Έντυπη αίτηση
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 • Εκκαθαριστικό Σημείωμα του οικονομικού έτους 2014
 • Βεβαίωση του Διευθυντή/Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού της Αγίας Παρασκευής που φοιτά το παιδί. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων.

Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μόνο εφόσον επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μόνο τότε η αίτηση θα θεωρείται έγκυρη.

Η επιλογή των παιδιών ανά περίοδο, για κάθε κατηγορία και κέντρο εκπαίδευσης, θα γίνει με απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις και για τις δύο κατηγορίες θα απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας και θα υποβάλλονται από 11 έως και 22 Μαΐου 2015, αποκλειστικά στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, καθημερινά από 07:30 έως 12:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet