Ο Τοίχος της Καλοσύνης «ήρθε» στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Ο Τοίχος της Καλοσύνης «ήρθε» στην Αγία Παρασκευή

Ο τοίχος της καλοσύνης «ήρθε» και στην Αγία Παρασκευή.

Η πρώτη κρεμάστρα της πρωτοβουλίας «Ο τοίχος της καλοσύνης» τοποθετήθηκε στον πλαϊνό τοίχο του πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (Γραβιάς και Σπάρτης 1) και συγκεκριμένα στο σημείο που η οδός Σπετσών συναντά την οδό Σπάρτης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία διάθεσης φαγητού και όχι μόνον, με βάση την οποία τα προϊόντα κρεμιούνται σε κρεμάστρες που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους, ώστε τα διαθέσιμα προϊόντα να παραμένουν καθαρά.

Μήνυμα της πρωτοβουλίας «Ο τοίχος της καλοσύνης»Η ανταπόκριση των πολιτών της Αγίας Παρασκευής είναι ήδη μεγάλη, σύμφωνα με τη σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook Ο τοίχος της καλοσύνης – Αθήνα-Αγία Παρασκευή. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση, «τώρα λοιπόν που η προσπάθειά μας γίνεται γνωστή και η κρεμάστρα έχει γεμίσει με φαγητό, ρούχα και άλλα, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη έτσι ώστε η κρεμάστρα να αδειάζει και να γεμίζει καθημερινά. Προωθείστε όσοι μπορείτε το μήνυμα αυτό σε συμπολίτες μας και ενημερώστε και όσους δεν έχουν επαφή με το fb έτσι ώστε να γίνει το σημείο γνωστό. Θα περιμένουμε μηνύματά σας να μας υποδείξετε άλλα πιθανά σημεία της περιοχής μας για τοποθέτηση κρεμάστρας. Καλή αρχή!».

Η φιλοσοφία του Τοίχου της Καλοσύνης

Ποια είναι η φιλοσοφία του Τοίχου της Καλοσύνης σύμφωνα με την ίδια την ομάδα:

Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών είναι κρεμασμένες σακούλες που γράφουν απ΄ έξω «καθαρό φαγητό». Αυτές τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποί μας που τους περισσεύει λίγο φαγητό και τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη. Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να «φύγουν» οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες). Βασική επιδίωξη μας είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι – γείτονες ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο. 

Έτσι η ομάδα μας ξεκίνησε να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πόλης μας, αρχικά στις γειτονίες των ενεργών μελών της με στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για «καθαρό φαγητό» σε κάθε γωνιά της πόλης και γιατί όχι και σε… άλλες πόλεις.

Η ομάδα του «ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο τους ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε, βρείτε έναν τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονιά σας ακόμη μια κρεμάστρα για «καθαρό φαγητό».

Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλίτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδώσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμία κρεμάστρα και κανένας «ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ” να μην μείνει χωρίς «καθαρό φαγητό».

Ο «ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» γεννήθηκε από την ανάγκη για αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο μιας παρέας ανθρώπων στη πόλη της Λάρισας και έχει αυτή τη στιγμή επεκταθεί σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet