Οι Εργατοτεχνίτες Αγ. Παρασκευής δεν αντέχουν άλλο – Ξεκινούν κινητοποιήσεις
Αγία Παρασκευή

Οι Εργατοτεχνίτες Αγ. Παρασκευής δεν αντέχουν άλλο – Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρά το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δηλώνοντας ότι η κατάστασή τους έχει φθάσει στο «απροχώρητο», καθώς η Υπηρεσία -όπως υποστηρίζουν- δεν τους έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα από τον Οκτώβριο του 2019 (σ.σ.: προφανώς η αναφορά έχει να κάνει με την υπερωριακή απασχόλησή τους, θέμα που έθιξαν, με πρόσφατες ανακοινώσεις τους, οι παρατάξεις Αλλάζουμε και Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής), ενώ αναγκάζονται να εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς να τους έχουν χορηγηθεί Μέσα Ατομικής Προστασίας, αλλά και να έχουν περάσει από τις απαραίτητες υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης κάνουν αναφορά στην «ακαταλληλότητα των χώρων εργασίας» τους, στον «απαρχαιωμένο και τεχνικό εξοπλισμό» και στην απουσία «στοιχειωδών Πρωτοκόλλων Υγιεινής».

Μάλιστα, οι εργατοτεχνίτες ζητούν την κατανόηση των συνδημοτών τους για την ταλαιπωρία που ενδέχεται να υποστούν από τις κινητοποιήσεις τους, ενώ τους προσκαλούν να επισκεφθούν το αμαξοστάσιο του Δήμου για να δουν από κοντά τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο τους.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών Δήμου Αγίας Παρασκευής προς τους δημότες:

Εμείς, το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που είμαστε μέλη του, ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόηση των συνδημοτών μας στην όποια ταλαιπωρία ενδέχεται να σας υποβάλλουμε με τις κινητοποιήσεις μας, αλλά δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει, τουλάχιστον για εμάς, στο απροχώρητο.

Η Υπηρεσία έχει να μας πληρώσει δεδουλευμένα από τον Οκτώβριο του 2019, δεν έχουν δοθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζομένους των ετών 2019 και 2020, δεν τους έχουν γίνει οι απαραίτητες υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις τουλάχιστον για τα ίδια έτη.

Ειδικά δε για τις ιατρικές εξετάσεις, από τον Μάρτιο του 2020 που εμφανίστηκε η Covid, εμείς, που καλούμαστε να καθαρίζουμε την Πόλη, να επισκευάζουμε, να συντηρούμε και να απολυμαίνουμε τους κοινόχρηστους χώρους, που όλοι οι συνδημότες μας χρησιμοποιούν, δεν μας κάνουν καν τις εξετάσεις αυτές, οι οποίες, εκτός από υποχρεωτικές, είναι και υψίστης σημασίας για εμάς, για να μπορέσουμε, υγιείς, να προστατεύσουμε εσάς.

Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να αναφερθούμε στην ακαταλληλότητα των χώρων εργασίας, στον απαρχαιωμένο στόλο και τεχνικό εξοπλισμό, στην έλλειψη στοιχειωδών Πρωτοκόλλων Υγιεινής στους χώρους αυτούς, παρά μόνο επιγραμματικά, καθώς και σε όσα δευτερεύοντα θέματα ταλανίζουν τις Υπηρεσίες και κατά συνέπεια και εμάς.

Καλούμε εσάς, τους συνδημότες μας, να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την εργασία μας -και κατά συνέπεια και τη δική σας ζωή- πιο καθαρή και πιο ασφαλή για όλους.

Όποια ή όποιος Δημότης θα ήθελε να μάθει περισσότερα για τα παραπάνω τους προσκαλούμε στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου, για να μιλήσουν μαζί μας και να δουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet