«Πανδημία» σκουπιδιών στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής
Αγία Παρασκευή

«Πανδημία» σκουπιδιών στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής

Σε μία περίοδο που η χώρα ασφυκτιά από τον κλοιό της πανδημίας, η Αγία Παρασκευή ασφυκτιά απο τον… ιό του τομέα καθαριότητας.

Έτσι, μετά την… εμπλοκή στο θέμα της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου καθαριότητας, η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη πρόκληση, αυτή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των υπερωριών τους, από τον Οκτώβριο του 2019.

Αποτέλεσμα; Η Αγία Παρασκευή ήδη βρίσκεται -εν μέσω πανδημίας- με τα σκουπίδια να γεμίζουν όλο και περισσότερο τους δρόμους της.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος δείχνει να έχει ανοίξει μέτωπο με τους εργαζόμενους, υιοθετώντας σκληρούς τόνους απέναντί τους, κατηγορώντας τους ότι συμμετέχουν σε ένα «παιχνίδι» που «φουσκώνει» τις υπερωρίες και απειλώντας τους με την είσοδο ιδιωτών στον τομέα.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνουν κάποιοι εργαζόμενοι, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους πρόσφατα προσληφθέντες εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως «Δούρειο Ίππο», προτρέποντάς τους να μην εγγραφούν στο σωματείο, προκειμένου να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Με αυτά και με εκείνα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απέχουν από τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια καθημερινά, ενώ δεν εκτελούν ούτε τα διπλά δρομολόγια όπως συνηθίζεται τη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στους δρόμους της πόλης (το φωτορεπορτάζ του «Ε» αποτυπώνει εύγλωττα την εικόνα της πόλης παραμονές της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου), με τους πολίτες να αναρωτιούνται τι θα επακολουθήσει τις επόμενες μέρες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet