«Ένας χρόνος θητείας για το Δημοτικό Συμβούλιο – Εμείς ΑΛΛΛΑΖΟΥΜΕ, εκείνοι παραμένουν ίδιοι…»
Πολιτική

«Ένας χρόνος θητείας για το Δημοτικό Συμβούλιο – Εμείς ΑΛΛΛΑΖΟΥΜΕ, εκείνοι παραμένουν ίδιοι…»

Μία… εφ’ όλης της ύλης ανασκόπηση της δράσης της, συνοδευόμενη και από κριτική στην νυν και τέως διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιεί η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μυλωνάκη, με αφορμή τη συμπλήρωσε ενός έτους για τη τρέχουσα δημοτική θητεία.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Μια πρώτη δημοτική περίοδος που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία Covid-19, αλλά και -δυστυχώς για ακόμη μία φορά- από την ανεπάρκεια και τις συνεχείς αστοχίες δημοτικής αρχής και μείζονος μειοψηφίας.

Εμείς, ως δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», έχοντας επιλεγεί από το 15% των δημοτών, δώσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, κομίζοντας στην πράξη τη νέα φιλοσοφία που πρεσβεύουμε..

Στον πρώτο χρόνο αυτής της δημοτικής θητείας, ως μέλη της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»:

  • Απορρίψαμε τα διχαστικά διλήμματα και μείναμε απέξω από ανούσιες αντιπαραθέσεις -σε επίπεδο κοκορομαχίας- μεταξύ νυν και πρώην διοίκησης, με τη συνεπικουρία πρόθυμων υποστηρικτών της πολιτικής των ακραία υψηλών τόνων.
  • Καταφέραμε να γίνουμε η «ήρεμη δύναμη» του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διαμόρφωσε αρκετές φορές την ατζέντα των θεμάτων του Σώματος προς όφελος του Δήμου και των συνδημοτών μας. Για παράδειγμα, μόλις ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, ήμασταν εμείς που υποστηρίξαμε τη δημιουργία συντονιστικής ομάδας για τη διαχείριση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, προτείναμε σειρά μέτρων ελάφρυνσης των κατοίκων που έχουν πληγεί, με κυριότερο την καμπάνια «Μένουμε στην τοπική αγορά», η οποία αφορά τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
  • Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, βάλαμε στο «κάδρο» τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, προτείνοντας συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, προτείναμε τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία του Άι Γιάννη και τη μελέτη συνολικών παρεμβάσεων που θα ανακουφίσουν την περιοχή. Επίσης, με δική μας παρέμβαση εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής κονδύλια για την «έξυπνη»  ηλεκτρονική εφαρμογή για την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και για τις μελέτες για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια, το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Σταύρος Κώτσης» και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Χωρίς «διγλωσσία», πήραμε, όποτε χρειάστηκε, ξεκάθαρη θέση στα θέματα που συζητούνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν κρυφτήκαμε πίσω από τη… βολική στάση του «παρών», την οποία επέλεξε η παράταξη του τέως δημάρχου, για να αποκρύψει το γεγονός ότι η παρούσα διοίκηση είναι απλώς η συνέχεια της δικής της…
  • Επιδιώξαμε να παραμείνουμε ενεργοί στην κοινωνία, αν και όχι στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε, καθώς η πανδημία αναγκαστικά περιόρισε δραστικά τις κοινωνικές επαφές.

Είναι δεδομένο ότι σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θα κινηθεί η παράταξή μας και κατά το επόμενο διάστημα. Και είναι απολύτως κρίσιμη η στάση της, αφού ο πρώτος χρόνος αυτής της θητείας απέδειξε περίτρανα όσα προεκλογικώς είχαμε επισημάνει.

Στον πρώτο αυτόν χρόνο φάνηκε ξεκάθαρα ότι η διοίκηση του κ. Ζορμπά ξεκίνησε κουρασμένα, χωρίς συγκεκριμένο όραμα για την Αγία Παρασκευή, προσπαθώντας απλώς να διαχειριστεί τις δημοτικές υποθέσεις, «σπρώχνοντας» για να περάσει ο χρόνος. Εξάλλου, το «στοίχημα» του κ. Ζορμπά αποδείχτηκε ότι ήταν να νικηθεί η παράταξη Σταθόπουλου και όχι να αλλάξει την πόλη.

Έτσι, η σημερινή διοίκηση πολύ εύκολα ξέχασε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για την εφαρμογή της «έξυπνης πόλης», την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας, τα σχέδια για τη Δημοτική Συγκοινωνία. Έγραψε στις ελληνικές καλένδες το περιβόητο Δημοτικό Κολυμβητήριο, διαβουλεύεται ακόμη για τα Πευκάκια, «μπερδεύτηκε» με το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και βρήκε την εύκολη λύση για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστάσιου των απορριμματοφόρων μέσα στα σπίτια μας, σπαταλώντας 120.000 ευρώ.

Από την άλλη, η «αντιπολίτευση» του κ. Σταθόπουλου αρχίζει και τελειώνει στην αγωνιώδη, και πλέον γραφική, προσπάθειά του να μην χαθεί η «πατρότητα» των έργων που γίνονται στην Αγία Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, η Αγία Παρασκευή εγκαταλείπεται στον «αυτόματο πιλότο».

Αλλά, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ την κατάσταση.

Με διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να χαριστούμε σε όσους βάζουν τα μικροπαραταξιακά τους συμφέρονται πάνω από τα συμφέροντα της Αγίας Παρασκευής, ως «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα παρόντες στην πρώτη γραμμή της μάχης για να ξαναδώσουμε στην πόλη μας το μέλλον που της ανήκει.

Με αυξημένη παρεμβατικότητα, με νέες προτάσεις, με διαρκή, αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο, θα πιέσουμε τη δημοτική αρχή να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα των συνδημοτών μας και να δώσει επιτέλους λύσεις.

Όλα αυτά βέβαια, παραμένοντας σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη, τους ψηφοφόρους, του υποστηρικτές και τους δημότες, υιοθετώντας παράλληλα νέους τρόπους για συνεχή ανατροφοδότηση και αμφίδρομο διαμοιρασμό της πληροφορίας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:

«Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ πρεσβεύουν τη διαφορετικότητα, κομίζουν την ψυχραιμία και την κοινή λογική, η οποία στην πόλη μας μόνο κοινή δεν είναι. Ακούνε και μετά μιλάνε. Αναλύουν προτού πάρουν θέση κι όταν το κάνουν αυτό, λένε εκείνα που εννοούν, δίχως κομματικές αγκυλώσεις και προσωπικές παρωπίδες, πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης.

»Δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο να αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης της πόλης, την παρωχημένη φιλοσοφία των κ.κ. Ζορμπά-Σταθόπουλου και των όσων πρεσβεύουν, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, με συμμάχους και συμπαραστάτες τους δημότες της Αγίας Παρασκευής.

»Σε αυτόν τον αγώνα οι Ενεργοί Πολίτες ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, μέχρι το τελευταίο μέλος τους, θα δίνουμε καθημερινά το “παρών”, οδηγώντας τις εξελίξεις στην Αγία Παρασκευή σε μια καλύτερη, περισσότερο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα πορεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet