Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Προφάσεις εν αμαρτίαις και τελεσίγραφα σε βάρος της πόλης από παρατάξεις
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Προφάσεις εν αμαρτίαις και τελεσίγραφα σε βάρος της πόλης από παρατάξεις

Για «προφάσεις εν αμαρτίαις και τελεσίγραφα σε βάρος της πόλης» κάνει λόγο η παράταξη του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με αφορμή την επιλογή τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων να μη συμμετάσχουν στη σημερινή (9/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Η απόφαση συγκεκριμένων παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μην παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μποϊκοτάροντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, δείχνει αυτό που εδώ και καιρό έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό: Κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δίχως εναλλακτικές προτάσεις.

Το είδαμε στο θέμα της πλατείας του Άη Γιάννη, το ξαναζήσαμε με τις ανανεώσεις των συμβασιούχων των ΠΑΙΣΔΑΠ και το επαληθεύσαμε ακόμη μια φορά σήμερα. Πολλά λόγια δίχως τίποτε χειροπιαστό και συγκεκριμένη πρόταση.

Αυτό φάνηκε και από την κοινή τους ανακοίνωση όπου επί της ουσίας δε λέει απολύτως τίποτε.

Δεν είναι παράδοξο να έχουν, υποτίθεται, προτάσεις και λύσεις, τις οποίες θα κατέθεταν στη συνεδρίαση, αλλά μόλις έμαθαν πως βρήκαμε λύση για το θέμα του αμαξοστασίου, αποφάσισαν με διάφορες προφάσεις να απέχουν εμποδίζοντας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου;

Μπορεί να μην έχουμε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξαιτίας του εκλογικού νόμου, την έχουμε όμως στην κοινωνία όπως αποδείχθηκε κατά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Ήδη από νωρίς, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς αναζήτησε τους επικεφαλής των παρατάξεων για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος και τη νέα πρόταση. Οι περισσότεροι ενημερώθηκαν, ο κ. Μυλωνάκης δεν απάντησε στις κλήσεις και ενημερώθηκε από δημοτικό του σύμβουλο. Ενημερώθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Κοντοπεύκου, που έδειξε ικανοποίηση από τη διαφαινόμενη λύση. Στη συνέχεια όμως ο δήμαρχος δέχθηκε τηλεφωνικό τελεσίγραφο από τον κ. Οικονόμου να αποσύρει το θέμα, αλλιώς μερίδα της αντιπολίτευσης θα δεν θα παρίστατο για να μην υπάρχει απαρτία. Φυσικά το τελεσίγραφο σε βάρος όχι του δημάρχου, αλλά των ζητημάτων της πόλης, δεν έγινε αποδεκτό. Πρότασή του προς αυτούς να παρίστανται και να καταθέσουν τις δικές του προτάσεις για το θέμα δεν εισακούστηκε, προφανώς γιατί δεν είχαν.

Ελπίζουμε ότι οι κ.κ. Σταθόπουλος, Οικονόμου, Μυλωνάκης και Μουστόγιαννης θα καταφέρουν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ευθύνης τους και επανερχόμενοι στη θεσμική κανονικότητα, να λειτουργήσουν μέσα από τον ρόλο που τους ανέθεσαν οι δημότες. Το ότι κάποιοι από αυτούς έχουν προβλήματα αποδοχής της πραγματικότητας, ότι πριν έναν χρόνο πήραν το ηχηρό μήνυμά τους από τους πολίτες και κάποιοι άλλοι βλέπουν την εμφανή πλέον ανυπαρξία τους σε αποδοχή από την κοινωνία, δεν τους δίνει το δικαίωμα να βλάπτουν τον Δήμο και τους δημότες, για τους οποίους τάχα κόπτονται αλλά στο τέλος απέχουν. Ο λαϊκισμός και η προσπάθεια δημιουργίας πυροτεχνημάτων πρέπει να έχει κάποιο όριο.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επιχειρήσουν πάλι μια νέα εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες, σε βάρος της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet