Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τι κρύβεται πίσω από την απαξίωση των εργαζομένων του Δήμου από τη νέα διοίκηση;
Πολιτική

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τι κρύβεται πίσω από την απαξίωση των εργαζομένων του Δήμου από τη νέα διοίκηση;

Νέα επίθεση εξαπολύει η δημοτική παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας στον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μυλωνάκη με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, με την οποία καταγγέλλονται «πρωτοφανής απαξίωση από μέλη της διοίκησης» και συμπεριφορές «που ξεπερνούν τα όρια και μεταλλάσσουν την εξουσία σε καταχρηστική».

Η παράταξη του κ. Βασίλη Σάρκουλα, με βάση αυτή την ανακοίνωση, σημειώνει ότι «πριν προλάβει να συμπληρώσει δύο μήνες θητείας ως δήμαρχος, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης έχει ήδη δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που του “έχτισε” η πολυτελής και πανάκριβη διαφήμισή του προεκλογικά», γεγονός που χαρακτηρίζει ως «πρωτοφανές πανελλαδικά».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής

Η ανακοίνωση της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας

Αυτά εννοούσε «αγαστή συνεργασία» και «σεβασμό» ο «νέος» Δήμαρχος;

«Αμέσως μετά την εκλογή του ο σημερινός Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης  είχε πει:

“H νέα δημοτική αρχή και εργαζόμενοι έχουμε κοινούς στόχους, που δεν είναι άλλοι από την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Μαζί θα φέρουμε το νέο και στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών” (17/10/2023).

– “Από τα ξημερώματα της επομένης των εκλογών βρεθήκαμε κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου μας, θέλοντας να δώσουμε και το στίγμα της πολιτικής μας απέναντί τους, που είναι αυτό της αγαστής συνεργασίας για να πετύχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη. Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί ακόμη να μην έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, αλλά ήδη έχουμε σηκώσει μανίκια” (2/11/2023).

Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά, όπως και πολλά άλλα, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ήταν “κούφια λόγια”. Στις 23 Φεβρουαρίου 2024 ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο, που κοινοποιήθηκε και στα τοπικά ΜΜΕ, με την οποία καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για απαράδεκτη συμπεριφορά στελεχών της:

“Αναφερόμαστε σε περιστατικά παραβίασης προσωπικού χώρου, αμφισβήτησης της εργασιακής μας κατάρτισης και σε πρωτοφανή απαξίωση από μέλη της διοίκησή σας, που έχουν προκαλέσει δυσμενείς συνθήκες επιβίωσης στον εργασιακό χώρο.

Ο όποιος έλεγχος, παρατήρηση ή επίπληξη, δεν δικαιολογεί την οποιαδήποτε συμπεριφορά που ξεπερνά τα όρια και μεταλλάσσει την εξουσία σε καταχρηστική, διότι τότε αποτελεί μονόδρομο η αντίδραση για την προστασία και περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας. Καλούμε τη νέα Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων, την ορθή ερμηνεία των νόμων που αφορούν τα δικαιώματά τους, ώστε να επιτευχθεί σε πνεύμα ευβουλίας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς το συμφέρον της πόλης. Σε αντίθετη περίπτωση θα διεκδικήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα”.

Ο Σύλλογος μάλιστα, και για τον λόγο αυτό, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Είναι γνωστά τα περιστατικά στο Δημαρχείο, όπου φαινόμενα φραστικής βίας (οι φωνές των “νέων” ακούγονται στον δρόμο), αυθαίρετες εξώσεις προσωπικού από τα γραφεία τους για να εγκατασταθούν αλαζονικά στελέχη της Δημοτικής Αρχής (που όμως ελάχιστα πηγαίνουν στο Δημαρχείο), διώξεις κ.λπ., είναι στην καθημερινότητα. Και είναι απόλυτα δίκαιη η αντίδραση των εργαζομένων.

Πριν προλάβει να συμπληρώσει 2 μήνες θητείας ως Δήμαρχος, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης έχει ήδη δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που του “έχτισε” η πολυτελής και πανάκριβη διαφήμισή του προεκλογικά, γεγονός πρωτοφανές πανελλαδικά. Αυτή είναι η “αγαστή συνεργασία” με τους εργαζόμενους, αυτό είναι το “νέο” που θα έφερναν; Ή μήπως αυτή η από νωρίς νέα αμφισβήτηση και  απαξίωση των εργαζόμενων (έχει προηγηθεί των εργαζόμενων στην καθαριότητα) είναι η δικαιολογία για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου προς την οποία θέλει να στραφεί ο κ. Μυλωνάκης;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet