Αγία Παρασκευή η Πόλη μας:  Φαίνεται ότι περισσότερο απ’όλα, ο κ. Σταθόπουλος «συμπονά» τον εργολάβο στην πλατεία Άη Γιάννη
fysaeikontra.wordpress.com
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Φαίνεται ότι περισσότερο απ’όλα, ο κ. Σταθόπουλος «συμπονά» τον εργολάβο στην πλατεία Άη Γιάννη

Ότι «καίγεται» για τον εργολάβο που ανέλαβε την ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη κατηγορεί τον τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο η δημοτική παράταξη του νυν δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Ειδικότερα, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου για το συγκεκριμένο έργο, η παράταξη αναφέρει:

Η τελευταία ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου δείχνει ότι δυστυχώς επιμένει να βλέπει τα θέματα μέσα από τον παραμορφωτικό του καθρέπτη, σε μια βολική για τον ίδιο εικονική πραγματικότητα. Είναι καιρός νομίζουμε να τον βάλουμε στη θέση του, αφού ο ίδιος το αρνείται.

Είχαμε την εντύπωση ότι μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και τα όσα διημείφθησαν εκεί, δεν θα επανερχόταν ξανά στο «σκοτεινό» (για τους γνωρίζοντες, αντίθετα, πολύ ευκρινές)  ζήτημα της μελέτης και της δημοπράτησης της πλατείας του Άη Γιάννη, που πραγματοποίησε  η δημοτική του αρχή.

Θα του φρεσκάρουμε τη μνήμη λοιπόν, θυμίζοντάς του τα εξής και στο τέλος θα του κάνουμε και μια πρόταση:

Πρώτον, ουδέποτε έφερε τη «μελέτη» του για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δικός του αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Κονταξής, τον «άδειασε» κυριολεκτικά δύο φορές, λέγοντας «ήταν λάθος που δεν τη φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο». Μόνο που δεν επρόκειτο για λάθος του κ. Σταθόπουλου, αλλά ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ενέργεια.

Δεύτερον, η Περιφέρεια που ήλεγξε τη «μελέτη» του, όταν ζητήσαμε τη χρηματοδότηση του έργου, απάντησε (εν ολίγοις): «Ποια μελέτη;;;», αφού οι ελλείψεις της την καθιστούσαν ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Τρίτον, σε σχετική ερώτηση του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Σάρκουλα, έδειξε να ανησυχεί όχι γιατί δεν θα γίνει η ανάπλασή «του» αλλά γιατί δε θα την κάνει ο συγκεκριμένος εργολάβος.

Τέταρτον, ακόμη και εάν όλα είχαν πάει καλά με τη μελέτη και τις λοιπές ενέργειες, δεν υπήρχαν χρήματα στο Ταμείο του Δήμου, με αποτέλεσμα να υποθηκεύσει την πραγματοποίηση κάθε άλλου έργου στον Δήμο για δύο χρόνια τουλάχιστον (όπως έκανε με την περιβόητη, πια, αγορά του κτήματος ΙΟΛΑ). Πρώτα βρίσκουμε τα χρήματα για να εκτελέσουμε ένα έργο και μετά τον εργολάβο ή μήπως όχι κ. Σταθόπουλε; Η δημοτική μας αρχή διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια, με 1.000.000 ευρώ, περίπου (κάτι που ούτε καν προσπάθησε ο κ. Σταθόπουλος, αφού μάλλον άλλα τον… έκαιγαν).

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να του κάνουμε μια πρόταση: Να αναλάβει το γραφείο Τύπου του Δήμου, αφού ούτως ή άλλως εκδίδει συνέχεια ανακοινώσεις για τα έργα που ξεκινούν και πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της δικής μας δημαρχιακής θητείας (βέβαια το κάνει σαν να πιστεύει ότι  είναι και σήμερα δήμαρχος, αφού συνεχίζει να κάνει χρήση του εμβλήματος του Δήμου στην προσωπική του σελίδα). Θα του επιτρέψουμε να συνεχίσει να το κάνει, δεν υπάρχει λόγος ν’ ανησυχεί γι’ αυτό.  Να γνωρίζει όμως ότι θα έχει αρκετή απασχόληση, αφού αυτά που γίνονται σήμερα είναι πολλά και αυτά που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, ακόμη περισσότερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet