Αγία Παρασκευή: Νέο μέτωπο Μυλωνάκη – Ζορμπά, αυτή τη φορά για τα έργα στην πλατεία Άη Γιάννη
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή: Νέο μέτωπο Μυλωνάκη – Ζορμπά, αυτή τη φορά για τα έργα στην πλατεία Άη Γιάννη

Μία ανάρτηση του τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά για την πορεία των έργων στην πολύπαθη πλατεία Άη Γιάννη πυροδότησε αντιδράσεις στο στρατόπεδο της διοίκησης του Γιάννη Μυλωνάκη, η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε επιρρίπτει ευθύνες στην πρώην δημοτική αρχή για την καθυστέρηση των εργασιών, ενώ κατηγορεί τον προκάτοχό του ότι θέλει άλλη μια «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της πόλης.

Η ανάρτηση του κ. Βασίλη Ζορμπά:

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Αν ο κ. Ζορμπάς θέλει άλλη μία τρύπα στην πόλη εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε – Το έργο θα ολοκληρωθεί πάση θυσία

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στα κοινωνικά δίκτυα ανάρτηση του πρώην Δήμαρχου και δημοτικού συμβούλου της παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας Βασίλη Ζορμπά σχετικά με το υπό εξέλιξη έργο ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Ιωάννου. Ειδικότερα, σχολιάζει πως δεν φαίνεται πιθανή η ολοκλήρωση του έργου στις 29 Φεβρουαρίου από τον εργολάβο, όπως ορίζει η συμβατική του υποχρέωση και “συστήνει” στη δημοτική αρχή να δώσει παράταση στον ανάδοχο μόνο έναν μήνα και όχι παραπάνω, τονίζοντας μάλιστα ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση της δημοτικής αρχής, θα είναι σε βάρος του δήμου και των δημοτών.

Για άλλη μία φορά είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε στον κ. Ζορμπά κάποιες αλήθειες τις οποίες επιλέγει να ξεχνά ή να κρύβει σκοπίμως, προφανώς για τους δικούς του λόγους. Εκτός αν έχει αποφασίσει να ασκεί πλέον αντιπολίτευση στον εαυτό του, καθώς το έργο, όπως και πολλά άλλα που έχουν “παγώσει”, φέρουν εξ ολοκλήρου την υπογραφή του. Δικαίωμα του.

Αλήθεια πρώτη

Η μελέτη, η προκήρυξη του διαγωνισμού, η επιλογή του αναδόχου και η σχετική σύμβαση του έργου υπογράφηκε επί διοίκησης του κ. Ζορμπά.

Αλήθεια δεύτερη

Μόνος του παραδέχεται πως για 6 μήνες “παρατηρούσε” την εργολαβική εταιρεία να “προσπαθεί” να ολοκληρώσει το έργο με ελάχιστο προσωπικό, όπως αναφέρει. Όλο αυτό το διάστημα που το έργο ήταν στην επίβλεψη του δεν έβλεπε ότι οι εργασίες καθυστερούν και  δύσκολα θα τελείωνε στις 29 Φεβρουαρίου; Πίεσε τον ανάδοχο να επιταχύνει τις εργασίες; Πώς εγκαλεί εμάς για το έργο που η διοίκησή μας δεν έχει συμπληρώσει ούτε 2 μήνες;

Αλήθεια τρίτη

Ο κ. Ζορμπάς ήταν αυτός που αποφάσισε να προστεθεί στο έργο εκ των υστέρων και το σιντριβάνι, μία υποδομή που επειδή δεν υπήρχε στην αρχική μελέτη τροποποίησε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και προκάλεσε καθυστερήσεις. Όταν αποφάσισε να το προσθέσει δεν ήξερε ότι αυτή η επιλογή θα “κοστίσει” την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου;

Αλήθεια τέταρτη

Κατόπιν σχετικών αυτοψιών της τεχνικής υπηρεσίας, με απόφαση της δημοτικής αρχής, ο εργολάβος του έργου υποχρεώθηκε στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων που βρίσκονται πέριξ του εργοταξίου της πλατείας Αγ. Ιωάννου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αστοχίες, εξαιτίας των οποίων ήδη έχουν σημειωθεί μικροατυχήματα σε διερχόμενους πολίτες.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι παραδόξως στην αρχική μελέτη του έργου δεν είχε συμπεριληφθεί η ανακαίνιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς, η δημοτική αρχή, η οποία κρίνει το έργο απαραίτητο, έχει ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με τον εργολάβο προκειμένου να συμπεριληφθεί στην ανάπλαση και αυτό το έργο.

Καταλήγοντας, αναρωτιόμαστε τι αλήθεια επιζητά ο κ. Ζορμπάς; Μήπως να κηρυχτεί έκπτωτος ο εργολάβος και ακολούθως να προκηρυχτεί εκ νέου ο διαγωνισμός, με συνέπεια να περάσουν τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια χωρίς το έργο να ολοκληρώνεται;

Ενημερώνουμε τον κ. Ζορμπά πως δεν θα επιτρέψουμε να μείνει άλλη μία μαύρη τρύπα στην πόλη. Μας φτάνουν και μας περισσεύουν οι τρύπες του Δημαρχείου και του κολυμβητηρίου που κληρονομήσαμε. Θέλει και τρίτη;

Αυτές οι λογικές αποτελούν παρελθόν. Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και με ασφάλεια.

Αν ο κ. Ζορμπάς θέλει να συνεχίσει να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα ας το κάνει. Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Μόνο που θα έπρεπε να ξεκινήσει την κριτική από τον εαυτό του, γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet