Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη: Το πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα & την Απασχόληση
Επιχειρήσεις – Αγορά

Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη: Το πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα & την Απασχόληση

Το πρόγραμμά της για την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση ανακοίνωσε η παράταξη Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, επικεφαλής της οποίας είναι ο Φώτης Αλεξόπουλος.

Πλάτων Φωτείνης

Το πρόγραμμα, που αφορά στην περίοδο 2019-2023, έχει επιμεληθεί, όπως ενημερώνει η παράταξη, ο τομεάρχης Επιχειρηματικότητας & Απασχόλησης, Πλάτων Φωτείνης, ο οποίος επισημαίνει τα εξής:

  • Νέοι επιχειρηματίες: Νέοι επιχειρηματίες που θα διαλέξουν τον Δήμο μας για να εγκαταστήσουν την επιχείρηση τους δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη για μια πενταετία και θα έχουν συμπαραστάτη τον Δήμο μέσω του γραφείου Help desk Επιχειρηματία.
  • Διαρκής σεμινάρια Επιχειρηματικότητας & Απασχόλησης: Ο Δήμος σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια θα προβεί σε διοργάνωση ημερίδων για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.
  • Κατασκευή δημοτικών πάρκινγκ: Ο Δήμος θα προχωρήσει στην αγορά οικοπέδων, όπως το οικόπεδο του παλιού ΙΚΑ στην οδό Μεσογείων, προκειμένου να κατασκευάσει χώρους στάθμευσης για τους επισκέπτες και κάτοικους που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους στην Πόλη μας. Ο Δήμος θα ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των κάτοικων αλλά θα προβεί και σε ένα μεγάλο σχέδιο αποσυμφόρησης της οδού Αγίου Ιωάννου, που είναι το κέντρο της πόλης μας. Τα πάρκινγκ θα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές αρκεί να προσκομίζουν απόδειξη αγοράς & Κατανάλωσης από οποιοδήποτε κατάστημα της περιοχής.
  • Μονοδρόμηση ενός κομματιού της Αγίου Ιωάννου και κατασκευή 65 θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης με 16 θέσεις ακόμα για αυτοκίνητα προμηθευτών καταστημάτων: Ο Δήμος θα προχωρήσει σε μονοδρόμηση του μισού κομματιού της οδού Αγίου Ιωάννου και στο υπόλοιπο κομμάτι που θα είναι διπλής κυκλοφορίας θα έχει έξοδο στην οδό Γραβιάς. Επίσης θα δημιουργήσει 65 στάσεις στάθμευσης με low cost και ολιγόλεπτης διάρκειας για τους καταναλωτές, προκειμένου να εξυπηρετούνται για τα ψώνια τους από τα καταστήματα της οδού Αγίου Ιωάννου. Επίσης, σε συγκεκριμένη ώρα κατά της διάρκειας της ημέρας π.χ. 7:00 – 9:00 π.μ. θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύουν τα καταστήματα της πόλης οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές. 
  • Σχέδιο δράσης σε συνεργασία με την ΕΝΕΒΑΠ και την επιτροπή διαβούλευσης Παραγωγής και Εμπορίου που θα συσταθεί στον Δήμο, για κοινές δράσεις με στόχο την αύξηση προσέλκυσης καταναλωτών στα καταστήματα της πόλης μας.
  • Αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα: Έχει διαπιστωθεί ότι οι αιτήσεις για τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα εστίασης της πόλης, γίνεται κάθε αρχές Ιουνίου με Ιουλίου. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι ο Δήμος να χάνει έσοδα κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, και Οκτώβριο. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι ότι μέχρι το τέλος Απριλίου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης θα πρέπει να έχουν γνωρίσει στον Δήμο τα τετραγωνικά, καθώς και τον αριθμό καθισμάτων και τραπεζιών που αιτούνται. Η χρήση αναγκαστικά θα γίνεται από 1η Μαΐου έως και 1η Νοεμβρίου. Μετά το πέρας της 1ης Μαΐου καμιά αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή (εκτός για καταστήματα που η άδεια ίδρυσης είναι μετά την 1η Μαΐου).
  • Σταθμοί Μετρό και σύνδεση με Δημοτική Συγκοινωνία με το κέντρο της πόλης, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών: Οι τέσσερις σταθμοί Μετρό που βρίσκονται στα σύνορα της πόλης μας θα βοηθήσουν μαζί με τη σύσταση και λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας την τοπική οικονομία και απασχόληση. 
  • Υπογειοποίηση της οδού Μεσογείων κατά τμήματα ή σε ολόκληρη τη διαδρομή από Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως και Χολαργό – Παπάγο (50μ. πριν την «Εθνική Άμυνα»): Αρχίζουμε να μιλάμε και να σχεδιάζουμε ως δημοτική αρχή ένα μεγαλόπνοο έργο που είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Μεσογείων. Η πόλη αυξάνεται συνεχώς και επειδή δεν φτάνουν όλα αυτά και αλλά τόσα να γίνουν για την αποσυμφόρηση του «κέντρου»της πόλης, θα πρέπει να ανοίξουμε τον φάκελο «υπογειοποίηση της Μεσογείων». Σε διαφορετική περίπτωση σε λίγα χρόνια θυμηθείτε ότι θα μιλάμε για διόδια στη Mεσογείων, αλλά και για δακτύλιο στο κέντρο της πόλης μας. 
  • Ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων και έγγραφης στο Μητρώο Ανέργων του Δήμου μας: Ως δημοτική αρχή δημιουργούμε ένα γραφείο στήριξης των ανέργων της πόλης μας και ευελπιστούμε με το σχέδιο που θα εφαρμόσουμε ως νέα δημοτική αρχή να κατεβάσει τα ποσοστά της ανεργίας στην πόλης μας στο 0%.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet