Αλλάζουμε: Η διοίκηση Ζορμπά να ανακαλέσει τώρα την απόφαση για απόλυση 24 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Αλλάζουμε: Η διοίκηση Ζορμπά να ανακαλέσει τώρα την απόφαση για απόλυση 24 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς Αγίας Παρασκευής

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην απόλυση 24 εργαζομένων από τους παιδικούς σταθμούς της Αγίας Παρασκευής εκφράζει η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μυλωνάκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

H διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, σε μια πρωτοφανή κίνηση κοινωνικής αναλγησίας, δεν διστάζει να πετάξει στον δρόμο 24 από τους συνολικά 48 εργαζομένους, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στους παιδικούς σταθμούς της Αγίας Παρασκευής. Τακτική που δεν εφαρμόζεται ούτε στην πιο «σκληρή» εργασιακά εταιρεία του ιδιωτικού τομέα.

Με εισήγηση που δόθηκε μόλις λίγες ώρες πριν συνεδριάσουν τα μέλη των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής, ουσιαστικά οδηγεί στην ανεργία δεκάδες οικογένειες, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής κρίσης που επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οχυρωμένη πίσω από ανούσιες δικαιολογίες, όπως οι μειωμένες αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών (τυχαία η επιλογή της διοίκησης να μην κάνει έγκαιρα γνωστό στους κατοίκους της πόλης ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φέτος;), αλλά και για να βρει τις αίθουσες που λείπουν για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, η δημοτική αρχή καταργεί αίθουσες παιδικών σταθμών και μειώνει το προσωπικό τους. Αδιαφορώντας εάν αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια όσο και στην ποιότητα της φιλοξενίας των παιδιών, εφόσον οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει πρόσθετες απαιτήσεις εκ μέρους των εργαζομένων.

Κι όλα αυτά, δυστυχώς, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση και συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις.

Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» καταγγέλλει κατηγορηματικά την απόλυση οποιουδήποτε εργαζομένου από τους παιδικούς σταθμούς και καλεί τη διοίκηση να ανακαλέσει την απόφασή της. Είχε όλο τον χρόνο να έχει χειριστεί το θέμα, για να μην καταλήξουμε στη σημερινή απόφαση. Έστω και τώρα, ας καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων ώστε να βρεθεί μια λύση και να μη βρεθούν, από τη μια μέρα στην άλλη, 24 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet