Ανδρέας Γκιζιώτης: Υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων ή προεκλογικά παιχνίδια ψήφων;
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Ανδρέας Γκιζιώτης: Υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων ή προεκλογικά παιχνίδια ψήφων;

Την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γκιζιώτης.

Με αφορμή επικείμενη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σχετικά με οικόπεδο επί των οδών Ρούμελης και Ναυπακτίας ο κ. Γκιζιώτης επισημαίνει:

Υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων ή προεκλογικά παιχνίδια ψήφων;

Η διοίκηση Σταθόπουλου προχωρά με μια απαράδεκτη απόφαση (πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης), στην ακύρωση της απόφασης απαλλοτρίωσης οικοπέδου επί των οδών Ρούμελης και Ναυπακτίας, εμβαδού 680 τ.μ. με κτίσμα 81 τ.μ. συνέχεια του υπό απαλλοτρίωση οικοπέδου 960 τ.μ. Ο τελευταίος χώρος – ανάσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Προφανώς γράφει και στα παλιά της παπούτσια τη διαβούλευση (που αναφέρει μόνο στα προεκλογικά προγράμματα) με τον Σύλλογο Τσακού, τις υπόλοιπες συλλογικότητες και τους περίοικους. Αυτό μάλιστα σε συνέχεια της πλήρους εγκατάλειψης της απόκτησης του χώρου πρασίνου στο 118.

Η Τεχνική Υπηρεσία αναφέρει στην εισήγηση: «Η πολεοδομική αναγκαιότητα θεσμοθέτησης ανοικτών χώρων στην ΠΕ03 είναι προφανής και η εξεύρεση κατάλληλων ελεύθερων χώρων επιβεβλημένη. Ο πίνακας εκτίμησης κοινωνικού εξοπλισμού καταγράφει ανάγκες 61,3 στρ. και υφιστάμενα 0,3 στρ. και δεν διαθέτει άλλες ελεύθερες εκτάσεις… Ο περιορισμός ή η κατάργηση ελεύθερων χώρων επιτρέπεται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και με την προϋπόθεση ότι η ανάγκη αυτή μπορεί να καλυφθεί με άλλον τρόπο».

Η δημοτική Αρχή ενδίδει και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές, στις απαιτήσεις του ναού του Προφήτη Ηλία που τελευταία απέκτησε δικαιώματα στον χώρο από κληρονομιά (η αίτηση του ναού είναι από 15.4.17, πάνω από δύο χρόνια…).

Ο ναός του Προφήτη Ηλία χρωστά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής 330.000 ευρώ που αποπληρώνει με δυσκολία σε δόσεις, μετά από αγορά με χρήματα του Δήμου (δάνειο) του κτίσματος δίπλα στον ναό.

Να εκτιμηθεί το ποσό για το υπό απαλλοτρίωση οικόπεδο και να συμψηφισθεί με το χρέος του ναού. Και ο ναός θα απαλλαχθεί από τις δόσεις και η πόλη θα αποκτήσει άμεσα έναν ελεύθερο χώρο και με κτίσμα προς αξιοποίηση. Θεωρώ πως και… ο θεός θα το εγκρίνει.

Ποια είναι η άποψη των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων που έχουν ορκιστεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης μας;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet