Απάντηση του Β. Ζορμπά για την Ελ. Βενιζέλου κι έπεται συνέχεια…
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Απάντηση του Β. Ζορμπά για την Ελ. Βενιζέλου κι έπεται συνέχεια…

Την «αλήθεια» αναφορικά με την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου επιχειρεί να αποκαταστήσει ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, απαντώντας στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο ο οποίος σε ανακοίνωσή του είχε τονίσει ότι «είναι άδικο να θέλουν να καρπωθούν άλλοι έργα της δικής του διοίκησης».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του κ. Β. Ζορμπά σημειώνεται:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με στοιχεία

Μετά την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, κρίνουμε σκόπιμο να απαντήσουμε. Να απαντήσουμε με αναμφισβήτητα στοιχεία και όχι με αοριστολογίες και θεωρίες, για να μπορούν οι δημότες και οι κάτοικοι να κρίνουν ορθά.

Σήμερα θα απαντήσουμε στα όσα γράφει για την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου και θα ακολουθήσουν άλλες ανακοινώσεις, για κάθε έργο ξεχωριστά:

Η μελέτη της ανάπλασης πραγματοποιήθηκε το 2010 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (επί δημαρχίας του κ. Γιαννακόπουλου, κάτι που κανείς δεν αμφισβήτησε) και ακολούθησε η δημοπράτηση του έργου. Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε, πάλι επί του κ. Γιαννακόπουλου, με έκπτωση 13%(!!!) με τη διαφορά όμως ότι στο Ταμείο του Δήμου δεν υπήρχε δεσμευμένο ούτε ένα ευρώ για το έργο αυτό (το ύψος της δαπάνης ήταν 1.400.000 ευρώ, από ίδιους πόρους, δηλαδή χρήματα του Δήμου). Ένα μήνα μετά τις εκλογές του 2010 και λίγες μέρες μόνο πριν παραδώσει τη δημαρχία (που είχε χάσει), έκρινε καλό να υπογράψει τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο χωρίς να ενημερώσει τη νέα δημοτική Αρχή, δεσμεύοντάς την έτσι νομικά και ηθικά να ξεκινήσει το έργο, για το οποίο όμως δεν είχε φροντίσει να υπάρχουν και τα χρήματα. Λίγο καιρό αφότου αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, παρουσιάσθηκε ο ανάδοχος εργολάβος (Εταιρεία Μαστροκώστα) στον τότε δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά  και τον ρώτησε αν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, γνωρίζοντας προφανώς την έλλειψη χρημάτων. Με τη δέσμευση του Βασίλη Ζορμπά, το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και, κατόπιν συναίνεσης του εργολάβου, σταμάτησε τον Μάρτιο του 2012 στο ύψος της οδού Καραϊσκάκη, για να εξευρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης, αφού όσα καταφέραμε να εξοικονομήσουμε από χρήματα του Δήμου, είχαν τελειώσει.

Με συντονισμένες, καλά οργανωμένες και επίμονες ενέργειες και διεκδικήσεις, καταφέραμε να εντάξουμε το έργο για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (28/2/2013), να ξεκινήσει πάλι στις 19/6/2013 και να ολοκληρωθεί στις 4/4/2014. Αποτέλεσμα ήταν να εξοικονομηθούν για τον Δήμο 1.400.000 ευρώ περίπου (μας επιστράφηκαν και τα 300.000 ευρώ περίπου, που είχαμε δώσει από το Ταμείο του Δήμου).

Κανείς δεν προσπάθησε να μειώσει ή να οικειοποιηθεί το όποιο έργο του κ. Γιαννακόπουλου. Όμως ο κ. Γιαννακόπουλος, έμπειρος και γνώστης στα αυτοδιοικητικά, πρέπει να γνωρίζει ότι η περίοδος που οι δήμαρχοι μελετούσαν και δημοπρατούσαν έργα χωρίς να υπάρχει στο Ταμείο ούτε ένα ευρώ γι’ αυτά, χωρίς αντίκρυσμα, τελείωσε την ημέρα που παρέδωσε τη δημαρχία, στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Και ότι αποτελεσματικός, δεν είναι αυτός που «οραματίζεται και μελετά έργα», αλλά αυτός που βρίσκει και τον τρόπο να τα χρηματοδοτήσει για να πραγματοποιηθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet