ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το «Ε» συζητά με τους υποψηφίους δημάρχους στην Αγία Παρασκευή
Πολιτική

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το «Ε» συζητά με τους υποψηφίους δημάρχους στην Αγία Παρασκευή

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, στο πλαίσιο της πληρέστερης και εγκυρότερης ενημέρωσης των αναγνωστών του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019, ξεκινά σειρά διαδικτυακών πολιτικών συζητήσεων-συνεντεύξεων ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους στους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα Αθηνών. Προσπαθήσαμε στα ερωτήματα που τους θέσαμε να συμπυκνώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα της καθημερινότητας των δημοτών, αποφεύγοντας την παρελθοντολογία και μιλώντας για το αύριο στους Δήμους που ζούμε και μεγαλώνουμε.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις θέσεις τους και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν και να επιλέξουν ποιον θα ψηφίσουν για επόμενο δήμαρχό τους.

Μετά τη σταδιακή παρουσίαση των εν λόγω συζητήσεων-συνεντεύξεων, αυτές θα αναρτηθούν  σε προβεβλημένη θέση στον ιστότοπό μας ώστε, με ένα «κλικ», οποιοσδήποτε πολίτης-δημότης από τους 12 Δήμους του Βορείου Τομέα να μπορεί να διαβάσει τα πάντα για όσους διεκδικούν την ψήφο του.

Ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους δημάρχους που, αν και μέσω μιας απαιτητικής προεκλογικής περιόδου, απάντησαν στα ερωτήματά μας, συμβάλλοντας την ενημέρωση των αναγνωστών του «Ε».

Απαραίτητη διευκρίνιση προς τους αναγνώστες μας: Δυστυχώς, η επικοινωνία με κάποιους εκ των υποψηφίων δημάρχων δεν ήταν απρόσκοπτη. Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για να επικοινωνήσουμε με όλους τους συνδυασμούς. Αν κάποιοι δεν έλαβαν το σχετικό ερωτηματολόγιο, δεν ήταν στις δικές μας προθέσεις. Επίσης, αν κάποιοι, για δικούς τους λόγους, προφανώς επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην παραπάνω διαδικασία, γι’ αυτό δεν ευθύνεται το «Ε».

Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι ως ιστότοπος εξ αρχής έχουμε δεσμευτεί ότι θα λειτουργούμε χωρίς αποκλεισμούς, δίνοντας βήμα σε οποιαδήποτε ενυπόγραφη άποψη. Αν κάποιοι από όσους δεν απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας, για οποιοδήποτε λόγο, θεωρήσουν ότι δεν θα πρέπει να στερήσουν από τους δημότες του Δήμου τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις τους και μέσα από τον ιστότοπό μας, εδώ είμαστε για να δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις τους…

Οι 8 υποψήφιοι που διεκδικούν τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, στη διαδικτυακή πολιτική συζήτηση με τους υποψηφίους δημάρχους συμμετέχουν (αλφαβητική αναφορά) οι:

  • Φώτης Αλεξόπουλος – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ
  • Θανάσης Ανδρίτσος – ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Ανδρέας Γκιζιώτης – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
  • Βασίλης Ζορμπάς – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ
  • Αλέξης Μουστόγιαννης – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • Γιάννης Μυλωνάκης – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
  • Γιώργος Οικονόμου – ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Γιάννης Σταθόπουλος – ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σημείωση συντάκτη: Τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2019 (οκτώ μέρες μετά τη δημοσίευση του παρόντος διαδικτυακού debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αγίας Παρασκευής) ανακοινώθηκε η προσχώρηση του συνδυασμού Αγία Παρασκευή Σύγχρονη Πόλη στον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.

Ποια θεωρείτε ως τα σημαντικότερα προβλήματα στον Δήμο σας, για τα οποία θα ξεκινήσετε να αναζητείτε λύσεις από την πρώτη μέρα που θα αναλάβετε τη διοίκηση;

Φ. Αλεξόπουλος: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε σύγκριση με άλλους Δήμους της Αττικής, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υστερεί σε πολλά σημαντικά σημεία που έχουν σχέση με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, της υλικοτεχνικής υποδομής και της στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου και φυσικά, ποτέ δεν υπήρξε ένα σοβαρό σχέδιο για τη συγκρότηση και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα της πόλης μας που έχουμε εντοπίσει ως παράταξη και στόχος μας είναι την τετραετία 2019-2023 να καταβάλλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε να επιλυθούν.

Μερικά από αυτά που πρέπει να επιλυθούν άμεσα  είναι τα εξής:

  • Η παράταξή μας θα προχωρήσει άμεσα στη σύνδεση των 4 σταθμών Μετρό με την πόλη μέσω της Δημοτικής Συγκοινωνίας και θα καταθέσει άμεσα σχέδιο για υπογειοποίηση της Λεωφόρου Μεσογείων.
  • Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι σημαντικό εργαλείο για τον Δήμο μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αυτήν, καθώς και να μελετήσουμε ξανά το θέμα της αμιγούς κατοικίας.

Σύνθημά μας: Πλήρης διαφάνεια και στο τελευταίο ευρώ του συνδημότη μας.

Θ. Ανδρίτσος: Ο Δήμος δεν βρίσκεται κλεισμένος σε γυάλα. Τα προβλήματα των κατοίκων συνδέονται με αυτά της ελληνικής κοινωνίας, μετά από μια δεκαετία μνημονιακής ασφυξίας.

Έχουμε μια βασική αρχή: Κριτήριό μας είναι η καθημερινή μας ζωή. Για αυτή θα μιλήσουμε, χωρίς πολιτικαντισμούς. Όταν βασιλεύει ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση, το άγχος της επόμενης μέρας, η έλλειψη χρόνου και διάθεσης, δεν μπορούμε να ονοματίσουμε κάποιο πρόβλημα, ως το πιο σημαντικό.

Δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις για «λύσεις», αντιθέτως δίνουμε τα πάντα για έναν Δήμο δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων του, εργαλείο διεκδίκησης των «από κάτω» απέναντι στο κεντρικό κράτος και το κεφάλαιο.

Α. Γκιζιώτης: Το πρώτο ζήτημα είναι η υπεράσπιση της κοινωνίας. Να βάλουμε εμπόδια, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Να συμβάλλουμε αποφασιστικά για να δοθούν λύσεις για τα προβλήματα στην πόλη μας, να κινητοποιήσουμε τους πολίτες και τους φορείς.

Δεύτερο να διεκδικηθεί ο απαραίτητος κοινωνικός εξοπλισμός στην παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους ελεύθερους χώρους.

Τρίτο η άμεση απόδοση του Υμηττού στους κατοίκους, με προτεραιότητα την έκταση του υπουργείου Γεωργίας, για τη δημιουργία πρότυπου πάρκου στα δεκάδες στρέμματα και η έκταση μαζί με τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Κυρίτση, που θα δώσει λύσεις και στην έλλειψη υποδομών του Δήμου μας.

Να σημειώσω ότι η παραχώρηση είναι χωρίς το οποιοδήποτε κόστος και βέβαια το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της πόλης θα υπερδιπλασιασθεί.

Β. Ζορμπάς: Η πόλη μας αντιμετωπίζει αρκετά σημαντικά προβλήματα, τα σημαντικότερα των οποίων είναι:

Α. Η έλλειψη οργάνωσης της διοίκησης του Δήμου σε σχέση με τους δημότες και όχι μόνο, με σύγχρονο, ηλεκτρονικό πλέον τρόπο. Αυτό επηρεάζει και πάρα πολλά άλλα θέματα.

Β. Η έλλειψη των απαιτούμενων χώρων για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και η έλλειψη Βρεφονηπιακών Σταθμών και Σχολικών Μονάδων.

Γ. Η έλλειψη Δημοτικής Συγκοινωνίας, σε συνάρτηση με τη θέση των πλησιέστερων σταθμών Μετρό, τη θέση των εμπορικών σημείων, αλλά και άλλων σημείων αναφοράς.

Δ. Η έλλειψη διευκολύνσεων για τα ΑμεΑ.

Ε. Η ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών.

Α. Μουστόγιαννης: Τα σημαντικότερα προβλήματα που χρήζουν άμεσα λύσης από την επόμενη μέρα που θα αναλάβουμε τη δημοτική αρχή είναι συγκεκριμένα:

  • Στάθμευση – Κυκλοφοριακό
  • Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας
  • Δημιουργία Γραφείου Απορρόφησης – ΕΣΠΑ
  • Δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Γ. Μυλωνάκης: Η απουσία συνολικού σχεδιασμού. Ο κ. Σταθόπουλος δεν είχε ποτέ σχέδιο για την πόλη και γι’ αυτό δεν ιεράρχησε σωστά τις ανάγκες, δεν προσάρμοσε τη λειτουργία του Δήμου στην αντιμετώπιση των αναγκών αυτών, δεν αξιοποίησε ευκαιρίες και δυνατότητες.

Η Αγία Παρασκευή δεν αντέχει άλλα 4 χαμένα χρόνια. Εδώ και έναν χρόνο, η παράταξή μας εργάζεται συστηματικά, με έρευνες, εργαστήρια και συνεργασία με επιστήμονες και ειδικούς της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την Αγία Παρασκευή.

Πρώτη μας προτεραιότητα μετά τις εκλογές είναι η επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης στους βασικούς άξονες και ταυτοχρόνως η αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Δήμου, σε συνεργασία με τα στελέχη του, ώστε να μπορούν να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή τα συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνει.

Γ. Οικονόμου: Σήμερα η Αγία Παρασκευή δοκιμάζεται από την έλλειψη χώρων στάθμευσης, εξ αιτίας εσφαλμένων εκτιμήσεων και παραλείψεων στο παρελθόν από τοπικά στελέχη, τα οποία και σήμερα ζητούν πάλι την ψήφο των συμπολιτών μας. Συναφώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα επιβαρύνει την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Πέραν αυτού, είμαι αποφασισμένος να εφαρμόσω μια στρατηγική αληθινής αναμόρφωσης του αστικού μας περιβάλλοντος: Δρόμοι, πεζοδρόμια, πράσινο, πλατείες, φωτισμός, εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο αστικής κινητικότητας.

Με δυο λέξεις, θέλω να κάνουμε την Αγία Παρασκευή, μια πραγματικά ανθρώπινη πόλη, την οποία θα απολαμβάνουν οι δημότες της.

Γ. Σταθόπουλος: Επιλύσαμε σημαντικά στρατηγικά προβλήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής: Ολοκληρώσαμε και λειτουργεί σύγχρονο Επαγγελματικό Λύκειο 11.000τ.μ., δημοπρατήθηκε το δημαρχείο, που ξεκινά το 2019, αποκτήσαμε το κτήμα (6.700τ.μ.) και την οικία (1.600τ.μ.) Ιόλα και εντάξαμε την ανάπλασή τους στο ΕΣΠΑ, εκτελέσαμε αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων σε όλες τις γειτονιές, τριπλασιάζοντας την κάλυψη της πόλης από 13% σε 40%, εκτελούμε τις διανοίξεις-πεζοδρομήσεις οδών στα Πευκάκια, δημοπρατήσαμε την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους και ξεκινά σύντομα, αναβαθμίσαμε τα σχολεία με έργα άνω των 3 εκατ. ευρώ, αδειοδοτήσαμε όλους τους αθλητικούς χώρους, ολοκληρώνουμε νέα παιδική χαρά, δημοπρατήσαμε την ανάπλαση των οδών πέριξ της κεντρικής πλατείας και πεζοδρομήσεις, έργο που επίσης ξεκινά σύντομα κ.ά.

Για τη συνέχεια, με έτοιμες μελέτες, δημοπρατήσεις και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, έχουμε δρομολογήσει: Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου και νέου Παιδικού Σταθμού, την ανάπλαση της πλατείας Αη Γιάννη, του πάρκου «Στ. Κώτσης», την ολοκλήρωση μελέτης αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου, τη μελέτη κατασκευής Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια, τη γενίκευση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, τα προγράμματα βιώσιμης κινητικότητας, με εκπόνηση ΣΒΑΚ, «έξυπνης» πόλης και εξοικονόμησης ενέργειας, τη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας κ.ά.

Με δεδομένη τη διαρκή περικοπή πόρων από το κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από ποιες συγκεκριμένες πηγές θα αναζητήσετε χρηματοδότηση προκειμένου να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας;

Φ. Αλεξόπουλος: Σχετικά με τα νέα έσοδα που ένας δήμος μπορεί να αποκτήσει προκειμένου να έχει μια αυτοτελή οικονομική άνεση προς όφελος των πολιτών είναι η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, καθώς και τα προγράμματα ΕΣΠΑ, «Φιλόδημος» κ.λπ. Η περιουσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι τέτοιου μεγέθους που αν τη διαχειριστεί κανείς με σωστό τρόπο, τα έσοδά της θα μπορούν να καλύψουν ετησίως και επαρκώς την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου, τη δωρεάν εκπαίδευση μαθητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες κ.λπ.

Στόχος της παράταξής μας για την τετραετία 2019-2023 είναι να δημιουργήσει αυτοτελές γραφείο για τη διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Θ. Ανδρίτσος: Παρότι ασχολούμαι επαγγελματικά με την αστική ανάπτυξη και την αναζήτηση χρηματοδοτήσεων, δεν πιστεύω ότι η αξιοποίηση εργαλείων χρηματοδότησης ταυτίζεται με την ευημερία των πολιτών. Αυτό συσκοτίζει το ότι όλο και μεγαλύτερο μέρος του πλούτου συσσωρεύεται από τους ισχυρούς και λιγότεροι πόροι φτάνουν στις γειτονιές μας.

Μπορείς να βρεις πόρους για ένα γήπεδο, όμως δεν μπορεί να βελτιωθεί έντονα η ζωή των κατοίκων χωρίς σύγκρουση με τις ευρωπαϊκές και εθνικές αντιλαϊκές πολιτικές.

Καθόλου δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται η περικοπή των πόρων, αντιθέτως χρειάζεται μια αντεπίθεση που να επιβάλλει την κάλυψη των αναγκών και να ανατρέπει τη μετατροπή των Δήμων σε επιχειρήσεις.

Α. Γκιζιώτης: Είμαστε η παράταξη που θα διεκδικεί χρηματοδότηση από το κράτος, θα εξορθολογίσει τις προτεραιότητες του Τεχνικού Προγράμματος, θα αξιοποιήσει το δυναμικό της πόλης, θα οργανώσει τις υπηρεσίες. Θα διεκδικήσει και θα κερδίσει λύσεις μαζί με τους κατοίκους, ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, γραφειοκρατία και συμβιβασμούς.

Οι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με τη στήριξη και του ΚΚΕ έχουν να παρουσιάσουν τεράστιο έργο, αποτέλεσμα του ανυποχώρητου αγώνα τους.

Β. Ζορμπάς: Οι πηγές χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένες: Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι Κτηριακές Υποδομές και οι Δημόσιες Επενδύσεις. Κάθε πηγή μπορεί να χρηματοδοτήσει πλειάδα έργων, κάθε κατηγορίας.

Να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας ότι επί της δημαρχίας μου, της μικρότερης σε χρόνο (στην ουσία  περίπου τρία μόνο χρόνια), διεκδικήσαμε από όλες αυτές τις πηγές και χρηματοδοτηθήκαμε με 21.000.000 ευρώ για έργα που ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ στην πόλη μας.

Δεν μας διαφεύγει και άλλη μια πηγή, ο ίδιος ο Δήμος. Με χρηστή διαχείριση, πολλά χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν από σπατάλες και κακοδιαχείριση, στις οποίες «αρίστευσε» ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Α. Μουστόγιαννης: Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το κράτος δεν στέκεται αρωγός στην Αυτοδιοίκηση, όπως οφείλει να κάνει. Για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά και για να μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες, χρειάζεται σωστή διαχείριση οικονομικών, καθώς και την ιδιωτική πρωτοβουλία στα μεγάλα έργα, πάντα όμως με την επίβλεψη του Δήμου.

Γ. Μυλωνάκης: Οι κρατικές επιχορηγήσεις σταθερά μειώνονται, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, καλούμενη ταυτόχρονα να στηρίξει μια κοινωνία που υπομένει τις συνέπειες μιας μακρόχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Είναι καιρός οι δήμοι, από επαίτες του κράτους, να γίνουν πρωτοπόροι στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων.

Αυτονόητη και αναγκαία συνθήκη είναι ότι πρέπει να προηγείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός, βάσει των αναγκών της πόλης και μετά να ξεκινά η διαδικασία της εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η μόχλευση πόρων μπορεί να υλοποιηθεί μέσω εταιρικών σχημάτων και συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, μέσω πόρων απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία ακόμα και μέσω ειδικών δανειοδοτήσεων, πέρα από τα συνήθη χρηματοδοτικά εργαλεία των ειδικών κρατικών επιχορηγήσεων (π.χ. «Φιλόδημος») ή του ΕΣΠΑ, που τα κατευθύνουν και τα διαχειρίζονται τρίτοι, μειώνοντας την αυτοτέλειά μας.

Γ. Οικονόμου: Η αντίληψη ότι η κεντρική εξουσία είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης είναι εντελώς ξεπερασμένη. Σήμερα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως οι Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που μας βοηθούν να αποκτήσουμε υποδομές και υπηρεσίες.

Υπάρχει η βούληση για νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, ώστε να μην επιβαρύνουμε τον δημότη είτε με κακές αποφάσεις, είτε με νέα δάνεια.

Τέλος, πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στη απευθείας άντληση κεφαλαίων από την «καρδιά» της Ευρώπης, με συνεργάτες μας στις Βρυξέλλες. Κακά τα ψέματα όμως, το ΕΣΠΑ μόνο του δεν αρκεί…

Γ. Σταθόπουλος: Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Αττικής, τις Κτηριακές Υποδομές-ΚΤΥΠ, τα υπουργεία, το Πράσινο Ταμείο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις από κάθε πηγή, με πρόσφατο παράδειγμα τα 600.000 ευρώ για την ανάπλαση των  αθλητικών εγκαταστάσεων του πάρκου «Στ. Κώτσης».

Ασκώντας νοικοκυρεμένη διαχείριση, πετυχαίνουμε εξοικονόμηση ιδίων πόρων, που θα μεγιστοποιηθεί με την απόκτηση ιδιόκτητου δημαρχείου και την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και «έξυπνης» πόλης.

Σύντομα θα έχουμε σημαντικά έσοδα από την αξιοποίηση της σχολάζουσας επί χρόνια δημοτικής περιουσίας (Γιαβάσειο). 

Ως βασικά ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν του πολίτες προβάλλονται συνήθως η καθαριότητα, το πρόβλημα κυκλοφορίας – στάθμευσης και η ασφάλεια. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθείτε σε ό,τι αφορά αυτά τα θέματα;

Φ. Αλεξόπουλος: Το πρόβλημα κυκλοφορίας, η ασφάλεια των πολιτών, η καθημερινή καθαριότητα της πόλης, ίσως είναι από τα προβλήματα που στην πόλη μας παραμένουν επίκαιρα, πάγια και διαρκή αιτήματα  των συνδημοτών μας.

Καμιά παράταξη, παρά το γεγονός ότι έχουν κατασπαταληθεί χιλιάδες ευρώ σε μελέτες, δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της ασφάλειας των Πολιτών, της επιχειρηματικότητας και του κυκλοφοριακού (αυτά τα δύο σημεία πάνε μαζί), αλλά και της καθαριότητας.

Θ. Ανδρίτσος: Καταρχήν στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές, μόνιμο προσωπικό και άρνηση κάθε σκέψης για ιδιωτικοποίηση-επιχειρηματικοποίηση. Στη συνέχεια, μια πολιτική μείωσης και επανάχρησης των απορριμμάτων, σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Για το κυκλοφοριακό, θεωρώ πραγματικά ζητήματα αυτά της προσβασιμότητας και του δημόσιου χώρου και όχι της στάθμευσης. Κυριαρχεί μια λογική όπου «ό,τι μένει» από τα κτήρια και τα οικοδομικά τετράγωνα ανήκει στα Ι.Χ. Διαφωνώ. Η πόλη, ο δημόσιος χώρος και το οδικό δίκτυο οφείλουν να καλύπτουν τις ανάγκες όλων. Και των μαθητών που δεν έχουν αμάξι, και των ηλικιωμένων και – πάνω από όλα – των ανθρώπων με αναπηρία και προβλήματα κινητικότητας. Κάθε τετραγωνικό μέτρο που παίρνουμε από τα Ι.Χ. και από άσφαλτο και το κάνουμε χώμα, πράσινο, πεζόδρομο, είναι μια νίκη υπέρ της κοινωνίας. Απαιτείται ένα σχέδιο ενίσχυσης της δημόσιας συγκοινωνίας και προάσπισης της βιώσιμης και συμπεριληπτικής κινητικότητας. 

Α. Γκιζιώτης: Καμιά παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες. Εργαζόμενοι με μόνιμη σχέση εργασίας, τόσοι όσοι απαιτούνται για την καθαριότητα της πόλης. Αξιοποίηση των 3,5 εκατ. ευρώ των αποθεματικών της καθαριότητας για την ανανέωση και τον πλήρη εξοπλισμό της υπηρεσίας.

Εφαρμογή μέτρων για την αποφυγή της διαμπερούς κυκλοφορίας, ιδιαίτερα στα Πευκάκια και στον Αγ. Ιωάννη. Διεκδίκηση ελάχιστου αντιτίμου για το τμήμα της Αττικής Οδού από τον Σταυρό έως τον Παπάγου. Ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας.

Ματαίωση των σχεδίων για το «πάρκινγκ» στη Δουκίσσης Πλακεντίας. Χωροθέτηση σημείων στάθμευσης για κατοίκους σε επιβαρυμένα σημεία (Κολλέγιο).

Ασφάλεια. Ελεύθεροι χώροι όμορφοι, καθαροί, φωτισμένοι, επισκέψιμοι.

Β. Ζορμπάς: Στον τομέα της καθαριότητας, σωστή οργάνωση και κατανομή του προσωπικού, καινούριος εξοπλισμός και οπωσδήποτε απαιτείται εφαρμογή του Κανονισμού, χωρίς τον φόβο πολιτικού κόστους.

Στο πρόβλημα της κυκλοφορίας-στάθμευσης, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, η ελεγχόμενη στάθμευση και η παρεμπόδιση της διαμπερούς κυκλοφορίας (και μάλιστα μεγάλων οχημάτων, π.χ. πούλμαν) στην πόλη, θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα. Εξετάζουμε και την επαναφορά του Τμήματος Τροχαίας στην πόλη.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια εντάθηκε το πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών. Στόχος μας είναι η αμεσότερη συνεργασία με την Αστυνομία, κάτι που λόγω ιδεοληψιών δεν έκανε ο κ. Σταθόπουλος. Δεν είμαστε αρνητικοί και στην επικουρική χρησιμοποίηση ιδιωτικών εταιρειών προστασίας (Security), με ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή.

Α. Μουστόγιαννης: Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της μη στάθμευσης και ταυτόχρονα τόνωση της τοπικής μας αγοράς, με μίσθωση των ιδιωτικών «πάρκινγκ» από τον Δήμο, Παρασκευή και Σάββατο, ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να έχουν πρόσβαση σε όλη την Αγία Παρασκευή δωρεάν.

Στο θέμα της ασφάλειας, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα βοηθήσει, καθώς και η ενίσχυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Γ. Μυλωνάκης: Δύο βασικοί άξονες καθορίζουν αυτά τα ζητήματα. Αφ’ ενός, η πόλη μας αστικοποιήθηκε πολύ γρήγορα χωρίς σχεδιασμό και τις απαραίτητες υποδομές. Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις, αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις έξυπνες λύσεις και να οργανώσουμε εκ νέου τη λειτουργία της, με βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας, μέχρι να βρεθεί διέξοδος και λύσεις σε επίπεδο υποδομών.

Αφ΄ετέρου, η κουλτούρα μας είναι τέτοια που αμέσως φάνηκε πόσο καταστροφική ήταν η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Στον Δήμο μας, αν και δόθηκε η ευκαιρία πριν από 3 χρόνια να την επανασυστήσουμε, η δημοτική αρχή δεν την εκμεταλλεύθηκε και έτσι συνεχίζει να κυριαρχεί το χάος.

Βασικό μας μέλημα είναι πώς θα καλύψουμε άμεσα τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος ώστε να επαναλειτουργήσουμε μια οργανωμένη και αποτελεσματική δημοτική αστυνομία.

Γ. Οικονόμου: Επιγραμματικά θα σας πω για το πρώτο ότι θα επιδιώξουμε τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των οχημάτων.

Για το δεύτερο, σκοπός μας είναι η δημιουργία τουλάχιστον 1.000 νέων θέσεων στάθμευσης. Προχωρούμε σε ελεγχόμενη στάθμευση και εξαιρούμε από αυτήν όλους τους δημότες Αγίας Παρασκευής.

Τέλος, για το τρίτο θέμα, συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία για θέματα αυξημένης παραβατικότητας και προχωρούμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για φύλαξη της πόλης με περιπολίες 24 ώρες το 24ωρο.

Γ. Σταθόπουλος: Στη μάχη της καθημερινότητας πετύχαμε πολλά: Αναβαθμίσαμε την καθαριότητα, με έμφαση στην ανακύκλωση, με διαλογή στην πηγή (30 Γωνιές Ανακύκλωσης, Κινητό Πράσινο Σημείο, 11 συστήματα Βυθιζόμενων Κάδων). Κάναμε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και κατασκευές-αναπλάσεις πεζοδρομίων. Αναπλάσαμε πάρκα, πλατείες και ελεύθερους χώρους. Αναπλάσαμε και πιστοποιήσαμε όλες τις παιδικές χαρές.

Συνεχίζουμε με κύριους στόχους: την πρόληψη και μείωση των απορριμμάτων, την επανάχρηση χρήσιμων υλικών, τη γενίκευση της ανακύκλωσης, την εφαρμογή του Σχεδίου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα (ΣΒΑΚ) και τις αναπλάσεις παντού.

Επίσης συνεχίζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις αστυνομικές αρχές, την προσπάθεια για ενίσχυση της ενημέρωσης και του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Στις περισσότερες πόλεις του εξωτερικού η ψηφιακή εποχή είναι ήδη παρούσα. Στον δικό σας Δήμο πώς θα επιχειρήσετε να εντάξετε τη σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινότητα, ώστε να διευκολύνετε τη ζωή των συνδημοτών σας;

Φ. Αλεξόπουλος: Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό σε όλους μας η ευκαιρία που μας δίνεται μέσα από σημαντικά «εργαλεία» του μέλλοντος, όπως είναι η ψηφιακή τεχνολογία, να εξυπηρετήσουμε τον σύγχρονο Δήμο και τον σύγχρονο πολίτη.

Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές της ψηφιακής εποχής, που πλέον ο Δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται, είναι σύγχρονες εφαρμογές, εύκολες στη χρήση και λειτουργία τους, με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών από το πρώτο «κλικ» της ηλεκτρονικής αίτησης.

Η ηλεκτρονική διάθεση εγγράφων ή πληροφοριών σχετικά με υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής καταργεί πλέον ένα μεγάλο μέρος από αυτό το απίστευτο «χαρτομάνι» των παρελθόντων ετών.

Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να «τρέξει» σίγουρα και σύντομα, καθώς ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχει παραμείνει ουραγός στο θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επίσης, προκειμένου να λειτουργήσει όλο αυτό το εγχείρημα είναι φυσιολογικό ότι οι υπάλληλοι του Δήμου θα πρέπει άμεσα να  προχωρήσουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης του ΙΝΕΠ, σχετικά με τη διαχείριση αιτημάτων, αποστολή πιστοποιητικών κ.λπ., μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Θ. Ανδρίτσος: Η γνώση και η τεχνολογία μπορούν να υπηρετήσουν τις κοινωνικές ανάγκες. Ο εκδημοκρατισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περνά και μέσα από την πλουραλιστική διάθεση και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων. Το ανοιχτό  wi-fi, ψηφιακές «έξυπνες» εφαρμογές για τα δρομολόγια των τοπικών και αστικών συγκοινωνιών, πλατφόρμες διαδραστικές για τον πολιτισμό και τα εγχειρήματα αλληλεγγύης και – φυσικά – εφαρμογές ψηφιακού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Δήμου, μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα της πόλης.

Όμως το βασικό ερώτημα είναι το πώς θα καταφέρουμε τα επιτεύγματα της γνώσης και της επιστήμης να γίνονται κτήμα της κοινωνίας και όχι πεδία νέων αποκλεισμών για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Α. Γκιζιώτης: Χρειάζεται αναδιοργάνωση του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου και γενικότερα, για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των κατοίκων. Στήριξη στην εφαρμογή στη ζωή της πόλης των νέων τεχνολογιών με ιδιαίτερη όμως «ματιά» στην κοινωνικότητα, τη συναναστροφή.

Και βέβαια, προστασία της πόλης από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στο όνομα του κέρδους, με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Β. Ζορμπάς: Στο θέμα αναφέρθηκα ακροθιγώς στην πρώτη απάντηση. Ήταν η πρώτη μας πρόταση-δέσμευση που καταθέσαμε δημόσια πριν ενάμισι, περίπου, χρόνο. Πιστεύω ότι από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ξεκινούν αλλά και βασίζονται όλα, γι’ αυτό και η πρώτη προτεραιότητά μας.

Με την εφαρμογή της εξοικονομούνται ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικοί πόροι. Καταγράφονται και παρακολουθούνται τα προβλήματα σε πραγματικό χρόνο, άμεσα. Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος επίλυσης των προβλημάτων. Οι πολίτες, δεν ταλαιπωρούνται, ούτε χάνουν  τον πολύτιμο χρόνο τους και εξυπηρετούνται ταχύτατα από το σπίτι τους ή απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Η διαφάνεια σε όλα, γίνεται πράξη.

Ήδη έχουμε εκπονήσει τη μελέτη για την άμεση εφαρμογή της.

Α. Μουστόγιαννης: Θέλουμε έναν ψηφιακό Δήμο του 2019. Να μπορούν οι δημότες ηλεκτρονικά να εξυπηρετούνται και να μην χάνουν άσκοπο χρόνο και να αποφεύγουν τη γραφειοκρατία. Έξυπνα ηλεκτρονικά σημεία σε όλη την πόλη, δωρεάν wifi  σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Γ. Μυλωνάκης: Η Αγία Παρασκευή όχι μόνο δεν είναι «έξυπνη», αλλά εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «χαζή». Η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες. Για εμάς, οι ψηφιακές εφαρμογές δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι εργαλείο απαραίτητο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στην παροχή υπηρεσιών από τον Δήμο, για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη λειτουργία του, για την εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, χρόνου και χρήματος για τους πολίτες.

Ο σχεδιασμός μας προβλέπει την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μετάβασης σε έναν «έξυπνο» και «πράσινο» Δήμο, που θα λειτουργεί προς όφελος των κατοίκων του, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους, δεν θα κατασπαταλά πόρους φυσικούς και οικονομικούς και θα έχει συνέχεια στη λειτουργία του.

Γ. Οικονόμου: Ελαχιστοποιούμε τη φυσική παρουσία των πολιτών στα γραφεία του Δήμου. Πλήρης χορήγηση πιστοποιητικών από τον υπολογιστή του δημότη. Ανάρτηση όλων των πληροφοριών που οφείλει να γνωρίζει ο πολίτης, στην ιστοσελίδα του Δήμου: Οι αποφάσεις του δημάρχου, τα θέματα που συζητά κι οι αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο προϋπολογισμός κι ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου, αλλά και τα οικονομικά στοιχεία των αιρετών, οι προκηρύξεις διαγωνισμών, τα θέματα που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση κ.λπ.

Δημιουργούμε τον «Ανοικτό Κόμβο» επικοινωνίας, όπου οι πολίτες θα μπορούν να παρεμβαίνουν στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου, με υποδείξεις, γνώμες, παρατηρήσεις κ.λπ.

Με μια λέξη, αλλάζουμε τη σχέση Δήμου-Δημότη και τη διοχετεύουμε μέσω του υπολογιστή.

Γ. Σταθόπουλος: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρέχει σημαντικές  δυνατότητες εξυπηρέτησης των πολιτών με ταχύτητα και χωρίς ταλαιπωρία, ακόμα και από το σπίτι, για θέματα ληξιαρχικών πράξεων, πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, ηλεκτρονικών παραβόλων, πληρωμών κ.ά., όπως και δυνατότητες πληροφόρησης και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στη ζωή της πόλης.

Βασικός στόχος μας είναι η σταδιακή δημιουργία μιας «έξυπνης πόλης», με την εισαγωγή εφαρμογών σε όλους τους τομείς του Δήμου, με προτεραιότητες την εξοικονόμηση ενέργειας (φωτισμός, θέρμανση κτηρίων κ.ά.), την κινητικότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων και την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Η δυνατότητα διοίκησης των Δήμων την επόμενη μέρα είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσει ευρύτερες συνεργασίες. Σε ποια βάση και με ποια προαπαιτούμενα είστε διατεθειμένοι να προχωρήσετε σε συνθέσεις με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου σας;

Φ. Αλεξόπουλος: Η παράταξη ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ θα επιδιώξει συνεργασίες με άλλες δημοτικές παρατάξεις, εάν και εφόσον αυτές οι παρατάξεις δεν εμπλέκονται κατά το παρελθόν σε περιπτώσεις που έχουν σχέση με κατασπατάληση δημοτικού χρήματος ή έχουν κατηγορηθεί για υπεξαίρεση δημοτικού χρήματος.

Για όλους εμάς, τα στελέχη και ιδρυτικά μέλη της παράταξης, τα θέματα διαφάνειας των χρημάτων των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτα και αποτελούν απαραβίαστες «κόκκινες γραμμές».

Θ. Ανδρίτσος: Το λέμε με απόλυτη σαφήνεια. Δεν μας ενδιαφέρει καμία «καρέκλα» και γι’ αυτό δεν θα μπούμε, ούτε πριν ούτε μετά από τις εκλογές, σε κανένα παζάρι. Καμία συνεργασία και «συναίνεση» με τους φορείς των «παλαιο» ή «νέο» μνημονιακών κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων δεν μπορεί να υπάρξει, οπότε δεν θα μας βρείτε μεταξύ των ενδεχόμενων «συνομιλητών» των κυρίαρχων παρατάξεων.

Θα είμαστε αποφασιστικά δίπλα, εντός και κυρίως εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλες τις δυνάμεις και συλλογικότητες της μαχητικής Αριστεράς και του τοπικού κινήματος, αλλά και με κάθε κοινωνική ομάδα που διεκδικεί.

Είμαστε με την κοινή ανατρεπτική δράση, όχι με διαχειριστικά αλισβερίσια.

Α. Γκιζιώτης: Ο «Καποδίστριας» με τον «Καλλικράτη» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και ο «Κλεισθένης Ι» του ΣΥΡΙΖΑ, οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις, ούτε έφεραν ούτε ποτέ θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμία φιλολαϊκή περιφερειακή ή τοπική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; Εδώ κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος και στις τοπικές εκλογές.

Β. Ζορμπάς: Θα επιζητήσουμε τη συνεργασία και τη συναίνεση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη βάση όμως προγραμματικών συγκλίσεων, που θα τις γνωστοποιήσουμε στους πολίτες. 

Είναι γνωστό ότι, λόγω χαρακτήρα και αρχών μου, ουδέποτε χρησιμοποίησα ή ανέχτηκα αδιαφανείς διεργασίες νομής της «εξουσίας», αυτές που λέμε «κάτω από το τραπέζι». Θέλω να πιστεύω ότι οι υγιείς πολιτικά δημοτικές παρατάξεις θα επιδιώξουν να συνεργαστούν μαζί μας, με τον ξεκάθαρο και διάφανο τρόπο που προτείνω, για το συμφέρον της πόλης.   

Με χαρά διαπιστώνω ότι πολλές παρατάξεις φαίνεται να συμφωνούν με πολλές σημαντικές προτάσεις που ήδη έχουμε καταθέσει από διετίας. Γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι το εγχείρημα θα επιτύχει.

Α. Μουστόγιαννης: Ο «Κλεισθένης» επέφερε απότομα καινούργια δεδομένα και η Αυτοδιοίκηση δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει μία τόσο μεγάλη τομή. Θα πρέπει όμως να κοιτάξουμε το συμφέρον των δημοτών και γι’ αυτό θα χρειαστεί να αφήσουμε πίσω τις πολιτικές διαφορές, να μιλήσουμε ουσιαστικά γι’ αυτά που μας απασχολούν και να συνεργαστούμε.

Γ. Μυλωνάκης: Η ίδια η συγκρότηση, η δομή και η σύνθεση της παράταξής μας απαντά στο ερώτημά σας. Πολίτες, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι με διαφορετικές διαδρομές συνεργαζόμαστε για να υπηρετήσουμε τον κοινό μας στόχο, να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή. Μια παράταξη που λειτουργεί από την πρώτη στιγμή με βάση τη σύνθεση, προφανώς θα την επιδιώξει και την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, πάντα στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και χωρίς να αλλοιώνεται ο βασικός μας στόχος για αλλαγή.

Στην πορεία μου στη δημόσια ζωή έχω αποδείξει ότι επιλέγω την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό και όχι την αφαίρεση και τη διαίρεση, ότι πιστεύω στη σύνθεση και ότι λειτουργώ αποτελεσματικά σε περιβάλλον συνεργασίας. Την ίδια στιγμή, ζητώ από τους συμπολίτες μας ισχυρή εντολή για να αλλάξει η Αγία Παρασκευή.

Γ. Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε, ως δημοτική αρχή, ένα μέτωπο ανάπτυξης για την Αγία Παρασκευή, με τη συνδρομή και συνεργασία κι άλλων συνδυασμών. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες χωρίς στεγανά, αλλά με βασικό κριτήριο την επιθυμία για συμμετοχή σε μια συλλογική προσπάθεια που θα οδηγήσει την πόλη μας στο αύριο, δηλαδή την άρνηση μεθόδων και αντιλήψεων του χθες.

Οι συνεργασίες μας θα είναι προγραμματικές, δηλαδή θα ενημερώσουμε τον δημότη για το προγραμματικό περιεχόμενο των συνεργασιών. Καμία συνεργασία δεν θα ξεκινήσει καν, ερήμην των πολιτών. Όλα, επάνω στο τραπέζι, στο φως.

Γ. Σταθόπουλος: Η απλή αναλογική, διασφαλίζοντας δίκαιη και γνήσια αντιπροσώπευση των πολιτών στα Δημοτικά Συμβούλια, μπορεί να ενισχύσει ουσιαστικά και τη δημοκρατική λειτουργία και την «κυβερνησιμότητα» των ΟΤΑ, με μια προϋπόθεση: Την κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασιών.

Εμείς πάντα θεωρούσαμε απαραίτητες και επιδιώκαμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συνθέσεις απόψεων για όλα τα ζητήματα της πόλης. Άλλωστε, η σύνθεση απόψεων αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό της ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, η οποία ενώνει ανθρώπους και δυνάμεις από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα σε ένα πλαίσιο  αρχών, θέσεων και δράσης, με κύρια προϋπόθεση να υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο την πόλη.

Τι θα απαντούσατε σε έναν ψηφοφόρο του Δήμου σας που θα σας ρωτούσε γιατί να ψηφίσει τον δικό σας συνδυασμό στις προσεχείς εκλογές;

Φ. Αλεξόπουλος: Γιατί πρέπει να ψηφίσουν οι δημότες μας την παράταξή μας; Οι συνδημότες μας θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στην παράταξή μας διότι έχουμε στελέχη με όρεξη και όραμα για την πόλη, με αρχές και αξίες, άνθρωποι με «ένσημα» στη ζωή τους, οικογενειάρχες που έχουν κερδίσει τον τίτλο του «νοικοκύρη» με την αξία τους…

Θ. Ανδρίτσος: Γιατί το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ θα βρεθεί μαζί του στον αγώνα για μια καλύτερη πόλη και καλύτερη ζωή. Εμείς δεν δίνουμε υποσχέσεις, ούτε λησμονούμε τα δικά μας όρια και την αδυναμία μας να συνδεθούμε στενότερα και να βοηθήσουμε στην επιβολή κατακτήσεων υπέρ των δικαιωμάτων της πληττόμενης πλειοψηφίας. Όμως αποτελούμε μια ανατρεπτική, αριστερή κίνηση, με ικανότητα να συναποφασίζουμε συλλογικά και δημοκρατικά, συνενώνοντας διαφορετικά πολιτικά ρεύματα και ανέναχτους/ες αγωνιστές/τριες, με προσήλωση στον ζωντανό διάλογο και σταθερή παρουσία στους αγώνες και τις διεκδικήσεις της πόλης μας.

Γι’ αυτό δεν τον καλούμε απλώς να μας ψηφίσει, αλλά να μας στηρίξει και από κοινού να παλέψουμε.

Α. Γκιζιώτης: Η ενισχυμένη παρουσία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η φωνή που αποκαλύπτει, δυσκολεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής.

Η δύναμη που θα ενημερώνει, θα βοηθά την οργάνωση του λαού και της νεολαίας, θα αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες και διεκδικήσεις τους.

Στα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που στηρίζει το ΚΚΕ συμμετέχουν συμπολίτες μας από ευρύτερες λακές δυνάμεις, με αγωνιστική ταυτότητα, δοκιμασμένοι στους κοινωνικούς, λαϊκούς και τοπικούς αγώνες, εκπρόσωποι σε σωματεία και φορείς, αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών. Κοντά στον Δημότη, στα προβλήματά του.

Β. Ζορμπάς: Η απάντηση είναι εύκολη. Η ψήφος στον συνδυασμό μας θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο που αρχίσαμε το 2011 σε όλους τους τομείς και διακόπηκε το 2014, λόγω των συγκυριών, με την εκλογή του κ. Σταθόπουλου με τη «σημαία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μηδενίζω, αλλά λέω την πραγματικότητα: Από το 2014 ως σήμερα, τίποτε νέο δεν προστέθηκε στον Δήμο. Αναλώθηκαν σε φιέστες και επικοινωνιακά «τρικ». Εμείς έχουμε ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις, έχουμε  την εμπειρία και δυναμικά στελέχη και μπορούμε να ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΜΕ τον Δήμο. Κάθε διαφορετική ψήφος «ρίχνει νερό στον μύλο» του κ. Σταθόπουλου και οδηγεί σε άλλη μια τετραετία απραξίας και χαμένων ευκαιριών.

Α. Μουστόγιαννης: Ο δημότης θέλουμε να επιλέξει τον δικό μας συνδυασμό διότι αποτελείται από νέους ανθρώπους, όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στις ιδέες. Είμαστε η μόνη ανεξάρτητη παράταξη, χωρίς κομματικούς φραγμούς, οι μόνοι που δεν διοικήσαμε και είμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματά του.

Γ. Μυλωνάκης: Θα απαντούσα ότι η εμπιστοσύνη και η ψήφος του στην παράταξη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ διασφαλίζει ότι θα τερματιστεί η πορεία υποβάθμισης της πόλης μας. Ότι οι δημότες θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο. Ότι η Αγία Παρασκευή θα ξεφύγει από τη μιζέρια του παλιού και θα ανταποκριθεί με επιτυχία στην πρόκληση του καινούργιου.

Το μήνυμά μας σε κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη μας είναι απλό: Η Αγία Παρασκευή δεν αντέχει άλλα χαμένα χρόνια. Είναι στο χέρι μας να σταθούμε απέναντι από το παλιό. Να αλλάξουμε πρώτοι εμείς, για να φέρουμε την Αλλαγή στην πόλη μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμείς αλλάζουμε. Εσείς;

Γ. Οικονόμου: Γιατί η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ είναι η βασική εναλλακτική πρόταση στην προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης και παλινόρθωσης των ανθρώπων του χθες. Το έχω ξαναπεί, με υλικά του χθες δεν κτίζεται το αύριο.

Είμαστε ένας νέος συνδυασμός, αδοκίμαστος ως σύνολο στα δημοτικά πράγματα, αλλά δοκιμασμένος με μεγάλη επιτυχία στη ζωή και στην τοπική μας κοινωνία. Η διαδρομή του καθενός από εμάς αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία μας ως δημοτικής αρχής.

Ως προς εμένα, δεν αναζητώ κοινωνική καταξίωση. Αυτή, δόξα τω Θεώ, την έχω χορτάσει. Γνωρίζω, με τους συνεργάτες μου, τα πραγματικά προβλήματα, κατανοώ τα «όπλα» που έχει μια δημοτική αρχή και είμαι αποφασισμένος να δράσω και να κριθώ στην πράξη. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η Αγία Παρασκευή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Γ. Σταθόπουλος: Με το έργο που πραγματοποιήσαμε αυτά τα 4,5 χρόνια κάναμε καλύτερη την πόλη μας από ό,τι την παραλάβαμε, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για τα επόμενα βήματα, για τη νέα τετραετία. Συνεχίζουμε με σχέδιο, βούληση και αποφασιστικότητα. Πιο δυνατοί και σίγουροι τώρα, αφού έχουμε υλοποιήσει σημαντικό μέρος του προγράμματός μας! 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική μας Κίνηση στο ψηφοδέλτιό της περιλαμβάνει και πάλι πρόσωπα από όλα τα δημοκρατικά κόμματα, στη βάση του προγράμματός μας, που υπηρετεί την πόλη, τους κατοίκους και την κοινωνία και όχι στη βάση κομματικών τοποθετήσεων. 

Η στήριξη στο πρόσωπο μου και στη ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν είναι εξουσιοδότηση, είναι απόφαση να συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια με στόχο να πάμε την Αγία Παρασκευή ακόμα πιο μπροστά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet