Βασίλης Ζορμπάς: Εάν δεν φέρω έργα 30 εκατ. στην Αγία Παρασκευή, θα έχω αποτύχει (Video)
Video

Βασίλης Ζορμπάς: Εάν δεν φέρω έργα 30 εκατ. στην Αγία Παρασκευή, θα έχω αποτύχει (Video)

Αισιόδοξος, σίγουρος και αρκετά φιλόδοξος στις δηλώσεις του ήταν ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου της πόλης.

Ο κ. Ζορμπάς ξεκίνησε τη συνέντευξή του κάνοντας αναφορά στις συνέπειες της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην κυβερνησιμότητα των δήμων, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι αναμενόμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις θα διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων από τη νέα διοίκηση. Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε, θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις, οι οποίες όμως δεν συνεπάγονται και συνδιοίκηση, όπως ανέφερε με έμφαση, τουλάχιστον όχι πριν «εμπεδωθεί» η συναίνεση.

Πάντως, σε σχετικό ερώτημα του «Ε», διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κάνει καμία επαφή με κάποια εκ των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας για πιθανή συνεργασία, κάτι που σκοπεύει να πράξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο και για συνεργασία με «μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους», ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και κάποιες κενές θέσεις στο διοικητικό οργανόγραμμά του, για όσους θελήσουν να συνεργαστούν με τη διοίκησή του.

Το έργο της νέας θητείας του Β. Ζορμπά

Εν συνεχεία, ο νέος δήμαρχος προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να πάρουν μαζί τους, φεύγοντας, το προεκλογικό έντυπο της παράταξής του, προκειμένου – όπως είπε – να ελέγξουν στο τέλος της θητείας του εάν πραγματοποίησε ή όχι τα έργα για τα οποία δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες και εκείνοι τον τίμησαν με την εκλογή του.

Ανάμεσα στα έργα που ανέφερε ήταν η κατασκευή δύο παιδικών σταθμών, η ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας, η διαβούλευση ή – ακόμη και δημοψήφισμα, εάν υπάρξουν περισσότερες προτάσεις – για το θέμα της κατασκευής του κολυμβητηρίου, η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας και η επιβολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη, η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με led, η ολοκλήρωση κατασκευής του νέου δημαρχείου (σ.σ.: εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και η νέα περιφερειακή αρχή του κ. Γιώργου Πατούλη θα λειτουργήσει θετικά για τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής), παρεμβάσεις στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» κ.ά. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην περίπτωση της απόκτησης και αξιοποίησης του ακινήτου Ιόλα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει έλεγχος στο θέμα του τιμήματος που δόθηκε για την αγορά του, αλλά και αλλαγή στα σχέδια της αξιοποίησής του.

Έλεγχο «υποσχέθηκε» ο κ. Ζορμπάς και για το νομικό πρόσωπο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), όπου – όπως τόνισε – «υπάρχει οικονομικό χάος».

Επίσης, ο νέος δήμαρχος είπε ότι η διοίκησή του προτίθεται να εγγράψει κωδικό στον προϋπολογισμό για ανοιχτή εργολαβία, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα οι κακοτεχνίες και οι ζημιές που προκαλούν στην πόλη οι εργολαβίες των οργανισμών κοινής ωφελείας. Βέβαια, όπως πρόσθεσε, το κόστος αυτών των συγκεκριμένων παρεμβάσεων θα χρεώνεται στη συνέχεια σε εκείνους που πρέπει…

Ο κ. Ζορμπάς πάντως, θέλοντας ίσως και να προκαταλάβει καταστάσεις, είπε με νόημα ότι πολλά από τα έργα για τα οποία έχει δεσμευθεί τα είχαν εντάξει και άλλοι συνδυασμοί στο πρόγραμμά τους, «οπότε, φαντάζομαι, ότι δεν θα έχουν και πρόβλημα να τα ψηφίσουν»…

Επίσης, κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να καταθέσουν ότι προτάσεις έχουν για την πόλη έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά πεδία σύγκλισης.

Τέλος, ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει για τις υπηρεσίες του Δήμου από αποχωρήσεις υπαλλήλων, οι οποίες δεν αναπληρώνονται καθώς – όπως κατήγγειλε – η προηγούμενη διοίκηση δεν έχει φροντίσει να υιοθετήσει την απλή διαδικασία των περιγραμμάτων, προκειμένου να μπορούν να αναπληρώσουν νέα στελέχη τα κενά που δημιουργούνται.

Αναζητείται ο ισολογισμός του Δήμου…

Ο νέος δήμαρχος προχώρησε, όμως και σε μια άλλη καταγγελία, λέγοντας ότι – ενώ τον έχει ζητήσει – δεν του έχει δοθεί ακόμη ο ισολογισμός του Δήμου, προκειμένου να δει τη σημερινή οικονομική κατάστασή του, με το πρόσχημα της απουσίας της αρμόδιας υπαλλήλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται και αναρωτήθηκε πώς θα αναλάβει τον Δήμο χωρίς να γνωρίζει που βρίσκεται από οικονομικής πλευράς, ενώ τόνισε πως για ό,τι παραλάβει από τη νυν διοίκηση, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

«Θα είμαι δήμαρχος και το 2023»

Ο κ. Ζορμπάς επέκρινε την απερχόμενη διοίκηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου καθώς στάθηκε «ανίκανη» να αξιοποιήσει τη φιλική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξίσου φιλική διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, ασκώντας για πέντε χρόνια «μια μίζερη πολιτική».

Ο ίδιος, όπως είπε, θα κινηθεί στην αντίθεση κατεύθυνση, πιέζοντας για έργα στην Αγία Παρασκευή και αξιοποιώντας τη θετική συγκυρία σε κυβέρνηση και Περιφέρεια. «Εάν δεν φέρω έργα 30 εκατ. ευρώ στην Αγία Παρασκευή, θα έχω αποτύχει» σημείωσε εμφατικά και πρόσθεσε ότι μιλά για «πραγματικά έργα και όχι στα χαρτιά».

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος το 2023 και μάλιστα με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, που κάποιοι είχαν σπεύσει και στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο να «προεξοφλήσουν», όπως είπε.

Οι απαντήσεις του νέου δημάρχου στους δημοσιογράφους

Ακολουθεί το πρώτο τμήμα των απαντήσεων του νέου δημάρχου στους δημοσιογράφους αναφορικά με:

  • Το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια.
  • Το κολυμβητήριο στη Νέα Ζωή.
  • Την καθαριότητα στην Αγία Παρασκευή.
  • Την προοπτική συναίνεσης – συνδιοίκησης με άλλες δημοτικές παρατάξεις.
  • Τα έργα των πρώτων 120 ημερών.
  • Τη νέα του υποψηφιότητα για δήμαρχος το 2023.
  • Τον έλεγχο για την απόκτηση του Ιόλα, αλλά και την αξιοποίησή του.

Το δεύτερο τμήμα των απαντήσεων του νέου δημάρχου στους δημοσιογράφους αναφορικά με:

  • Το πώς συνεργάστηκε με κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος και τι έπραξε αντίστοιχα ο κ. Γ. Σταθόπουλος.
  • Την ετοιμότητα για την εφαρμογή του μέτρου της δίχρονης προσχολικής αγωγής, αλλά και το έργο της παρούσας διοίκησης στο θέμα της σχολικής στέγης.
  • Τη δημοτική συγκοινωνία.
  • Το εάν συγκρουστεί με τα στελέχη της Ν.Δ. για το συμφέρον του Δήμου.
  • Το αν η νυν διοίκηση αφήνει στη νέα «στρωμένο τραπέζι».
  • Τη μελέτη της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Ιωάννου.
  • Τη σύμβαση 445.500 ευρώ για τις παιδικές χαρές με σχεδόν ανύπαρκτη έκπτωση.
  • Το «μνημόνιο» του «Ιόλα».
  • Τη μη παράδοση του ισολογισμού του Δήμου.
  • Το «οικονομικό χάος» στον ΠΑΟΔΑΠ.
  • Τις οδούς Γιαβάση και Ειρήνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet