Β. Γιαννακόπουλος: Ο τόπος και οι συνθήκες απαιτούν ευρείες συναινέσεις
Print Friendly, PDF & Email
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Β. Γιαννακόπουλος: Ο τόπος και οι συνθήκες απαιτούν ευρείες συναινέσεις

Στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής μίλησε το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2015 ο τέως δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Παρουσία του συνυποψηφίου του στη Β΄ Αθηνών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δημοτικών συμβούλων (Κώστα Κρητικίδη και Γιάννη Μυλωνάκη) και στελεχών της παράταξής του, καθώς και πολλών πολιτών της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Β. Γιαννακόπουλος, αφού έκανε σύντομη αναφορά στο έργο της διοίκησής του στον Δήμο, έκανε λόγο για την κρισιμότητα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης και των διακυβευμάτων για τη χώρα και τον λαό.

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε τα εξής:

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ των πολιτών

Φίλες και φίλοι,

Όπως πολύ καλά οι περισσότεροι γνωρίζετε προέρχομαι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία πιστά υπηρέτησα με αγάπη για 21 χρόνια μέχρι στιγμής από όλα τα πόστα: δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, δήμαρχος.

Παρ΄ όλο που στην Πόλη μας, στους γύρω Δήμους και στα κεντρικά μας όργανα, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ, που ήμουν εκλεγμένος, όλοι γνώριζαν τα ιδεολογικά μου πιστεύω και τις αξιακές μου αρχές, στην άσκηση όμως των καθηκόντων μου στον Δήμο δεν ήταν αυτά που προβάλλαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου. Ξέραμε ότι τα συμφέροντα της Πόλης -και αυτό είχαμε πρωταρχικό στόχο- τα υπηρετήσαμε καλύτερα με τις συνεργασίες όλων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων.

Με αυτόν τον γνώμονα δημιουργήσαμε τα ψηφοδέλτιά μας και τους συνεργάτες μας.

Έχοντας λοιπόν ασχοληθεί ενεργά με την Αυτοδιοίκηση, ξέρω τι σημαίνει:

 • Σύγκλιση απόψεων.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων.

Ξέρω την απόσταση του «θα ήθελα» και του «μπορώ να υλοποιήσω».

Έτσι γαλουχήθηκε η τότε δημοτική ομάδα που απαρτιζόταν από ισχυρές προσωπικότητες.

Καταφέραμε να διασφαλίσουμε τα μεγάλα έργα σε συνεργασία με Νομαρχία, Περιφέρεια, Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Έργα όπως:

 • Αγίου Ιωάννου.
 • Κυκλάδων – Σολωμού.
 • Πατριάρχου Γρηγορίου – Ε. Βενιζέλου.
 • Μεγάλο έργο αλλαγής της φυσιογνωμίας του Κοντόπευκου.
 • Το πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, 750.000,00 ευρώ, για ανακίνιση δημοτικών κτιρίων.

Και βέβαια η εξαιρετική δουλειά που έγινε στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνική πολιτική.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είναι τιμή για μένα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με περιλαμβάνει στο σχήμα της για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση.     

Δύσκολη συγκυρία πάλι γιατί: 7 μήνες η Ελλάδα  έχει μπει στην “κατάψυξη”,  γιατί  ήθελε  να πιστέψει σε μαγικές συνταγές.

Ο χρόνος όμως είναι αδυσώπητος 

Ο κόσμος που τον Γενάρη ψήφιζε θυμωμένος, αγανακτισμένος και έτοιμος να πιστέψει σε μια ευχάριστη ψευδαίσθηση επανάστασης, τώρα έχει παγώσει απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα.

O ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συνείδηση των ευθυνών που αναλάμβανε και  ακόμη δεν έχει, για αυτό που συνέβη στη χώρα. Η πραγματική διαπραγμάτευση ήταν διάρκειας 17 ωρών, τόσο όσο κράτησε  το Eurogroup  της 12ης Ιουλίου, και όχι  επτά μηνών, από τον Γενάρη μέχρι τον περασμένο Ιούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίστηκε  στην παγίδα των ψευδαισθήσεών του.

Το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι απαραίτητο για να υπάρχουμε αύριο ως χώρα. Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη σήμερα ένα αναπτυξιακό σοκ. Τούτη την ώρα, πρέπει να στηριχθεί:

 • στην ιδιωτική πρωτοβουλία,
 • στις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις,
 • στις ελληνικές επιχειρήσεις και στις μικρομεσαίες, που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κρίση.

Είναι αναγκαίο να προκύψει μία κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και μεγάλης λαϊκής υποστήριξης. Οι εποχές των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ζητά  τη δύναμη του ελληνικού λαού για να είναι εκεί, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις, με τη γνώση και τη σοβαρότητα που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Η Κυβέρνηση που θα προκύψει οφείλει να  βγάλει τη χώρα  από τις αλυσίδες του 3ου και πιο σκληρού Μνημονίου, κάνοντας πράξη τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υλοποιώντας ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Στο ΠΑΣΟΚ  τολμήσαμε από το 2009

 • να πούμε τις σκληρές αλήθειες
 • να γίνουμε δυσάρεστοι,
 • να βγάλουμε τις κρυμμένες κάτω από το χαλί  παθογένειες της χώρας.

Η δουλειά αυτή δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε ευχάριστη. Και στη δουλειά αυτή γίνανε λάθη που τα πληρώσαμε, και τα δικά μας, αλλά σηκώσαμε και όλο το βάρος των σφαλμάτων της δεξιάς διακυβέρνησης έως το 2009.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πείσει την Ελληνίδα και τον Έλληνα πολίτη πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το ίδιο αριστερό κόμμα που ψήφισαν οι πολίτες πριν 8 μήνες, ένα κόμμα διαμαρτυρίας, σαν να μην κατάλαβαν τη σκληρή πραγματικότητα, σαν να μη ψήφισαν το 3ο και βαρύτερο μνημόνιο. Δηλαδή, στους 7 μήνες που πέρασαν χαμένοι στις διαπραγματεύσεις, κυρίως στο εσωτερικό του κόμματός του, ξέχασε να κυβερνήσει! Ή μάλλον δεν ήξερε  να κυβερνήσει και σήμερα δε φαίνεται να έχει αναγνωρίσει τα λάθη του:

 • Λάθος η εκτίμηση για την Ευρώπη και τους Ευρωπαικούς Θεσμούς.
 • Λάθος η απειλή για ΚΟΥΓΚΙ.
 • Λάθος που χρέωσε τη Βουλή με την Κωνσταντοπούλου.
 • Λάθος που χρέωσε τη χώρα με υπουργό οικονομικών τον Γ. Βαρουφάκη.

Κυβερνώ σημαίνει σχεδιάζω (όχι αυτοσχεδιάζω), διαπραγματεύομαι και υλοποιώ. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως και η Ν.Δ. στο παρελθόν, που θα σκίζανε τα μνημόνια σελίδα σελίδα ή μονοκοντυλιά με ένα νόμο, έδειξαν την  ανεπάρκειά τους απέναντι στις ανάγκες τις χώρας.

Γιατί είναι η εύκολη δουλειά να διαμαρτύρεσαι, να  στιγματίζεις, να επικρίνεις και να κάνεις ασκήσεις επί χάρτου. Αλλά είναι ολέθρια επιλογή να κυβερνάς πειραματιζόμενος και παίζοντας την τύχη της χώρας σε ιδεοληπτικά στοιχήματα.

Ο τόπος και όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την 21η Σεπτεμβρίου απαιτούν ευρείες συναινέσεις, απαιτούν συγκλίσεις (αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ ανεύθυνα και με αυταρέσκεια βαπτίζει δεκανίκια), ώστε να υλοποιηθεί το εθνικό πρόγραμμα -το δικό μας πρόγραμμα- που θα μας βγάλει μια ώρα αρχύτερα από τον εφιάλτη των μνημονίων.

Σ’ αυτή την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ εκπροσωπεί – αποτελεί τη φωνή της λογικής του μεγάλου κεντροαριστερού χώρου, που έχει την πείρα και τη σοβαρότητα  να δώσει λύσεις.

Αυτό ακριβώς διαμορφώνουμε τώρα.

Ένα προοδευτικό ρεύμα που εκφράζει:

 • Το Ριζοσπαστικό Κέντρο
 • Τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό
 • Την Ευρωπαική Σοσιαλδημοκρατία

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να συνδεόμαστε με ένα από τα δύο  μεγάλα ρεύματα της Ευρώπης. Ξέρουμε όλοι τι ρόλο έπαιξαν και πώς ανταποκρίθηκαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στο κάλεσμα της προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά. Δεν ήταν εκείνοι που αποσώβησαν τη μεγάλη καταστροφή; Δεν ήταν οι Ολάντ, Ρέντσι, Μοσχοβισί, Γκάμπριελ και Πιτέλλα που πήραν πάνω τους την υπόθεση σωτηρίας και διατήρησης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαική Ένωση;

Η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και τα νέα θετικά δεδομένα που δημιουργούνται, από τη μια με τη στάση της προέδρου στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις της, και από την άλλη με τη στάση της πλειοψηφίας των στελεχών του κινήματος να συμπορευτούν μαζί μας, δημιουργούν σημαντικές ελπίδες για την ενότητα ξανά της Δημοκρατικής Παράταξης και των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Γιατί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  έχει  τη δύναμη  και την ικανότητα να είναι η ατμομηχανή των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα, για να περάσουμε σε μια νέα Ελλάδα.

Δεν ζητάμε απλά μια μικρή αύξηση ποσοστού σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Απευθυνόμαστε στους πολλούς, σε όλους  αυτούς που θέλουν να δουν τη χώρα, το σπίτι τους, τα παιδιά τους να προκόβουν, που για τουλάχιστον τριάντα χρόνια μας στήριξαν.

Σε όλους όσοι πιστεύουν πως χρειαζόμαστε μεταρυθμίσεις σε τούτο τον τόπο για εμάς, όχι για τους ξένους. Τέτοιες που θα σέβονται την κάθε  Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον νέο και θα δίνουν προοπτική στα παιδιά μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet