Β. Σάρκουλας: Το τεχνικό πρόγραμμα του 2024 και η δήθεν άγνοια του νέου δημάρχου Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Β. Σάρκουλας: Το τεχνικό πρόγραμμα του 2024 και η δήθεν άγνοια του νέου δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας αιτιολογεί την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το 2024, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αφήνει αιχμές για τη στάση της δημοτικής αρχής του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη.

Ο κ. Βασίλης Σάρκουλας κατηγορεί τη νέα διοίκηση για «δημιουργική λογιστική», απουσία στίγματος για το πού θέλει να πάει την πόλη, αλλά και «δήθεν άγνοια» από πλευράς του κ. Μυλωνάκη.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Αγία Παρασκευή η Πόλη μας αναφέρει:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Ιανουαρίου 2024 υπερψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2024, παρά το γεγονός ότι με τη “δημιουργική λογιστική” της δημοτικής αρχής, λείπουν κάποια μεγάλα ποσά για υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος για το τρέχον έτος. Από τις δηλώσεις του, αυτή θα είναι η στάση του και στη συζήτηση για τον ίδιο τον Προϋπολογισμό. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ΘΑ τα βρει και ΘΑ τα προσθέσει στην πρώτη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού (εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων δύο μηνών).

Το υπερψηφίσαμε, αν και απουσιάζει κάποιο έργο που να δείχνει έστω το στίγμα της νέας δημοτικής αρχής, γιατί το μόνο που περιλαμβάνει είναι η συνέχιση των έργων που  ξεκίνησαν επί της δικής μας θητείας: Οι αναπλάσεις της οδού Ειρήνης, της πλατείας του Αη Γιάννη, της βίλας Ιόλα,  η ανέγερση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ, η αποπεράτωση του κολυμβητηρίου και ένα σωρό άλλα. Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά τα έργα, εκτός από την ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη, είναι χρηματοδοτούμενα από διάφορα προγράμματα που πετύχαμε στη θητεία μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος επιχείρησε (δειλά-δειλά, είναι αλήθεια) να δημιουργήσει την αίσθηση ότι παρέλαβε “καμένη γη”, πολύ παλιά πρακτική όσων θέλουν να δικαιολογήσουν την αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων, γεγονός που θίχτηκε από την αντιπολίτευση. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μυλωνάκης δεν είναι νέος, συμπλήρωσε 17 χρόνια παρουσίας του στα δημοτικά πράγματα. Για 4 χρόνια διοίκησε και για 9, περίπου, ήταν επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Στη δική μας δημαρχιακή  θητεία ήταν παρών στα έδρανα της αντιπολίτευσης και δεν μπορεί να δηλώνει δήθεν άγνοια για την γενικότερη κατάσταση του Δήμου, ούτε να την υποτιμά, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Και φυσικά, δεν μπορεί να μας επικρίνει για τα έργα που ξεκινήσαμε, τα οποία μάλιστα είχε ψηφίσει και ο ίδιος. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε  νέα δημοτική αρχή παραλαμβάνει, από την προηγούμενη, συνεχιζόμενο έργο και προσθέτει το δικό της. Και αυτό περιμένουμε από αυτόν, όπως και οι δημότες».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet