Για χειραγώγηση του Τύπου κατηγορεί τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής ο Β. Ζορμπάς
Πολιτική

Για χειραγώγηση του Τύπου κατηγορεί τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής ο Β. Ζορμπάς

Για χειραγώγηση του Τύπου, είτε μέσω διώξεων, είτε με «ευνοϊκή μεταχείριση» συγκεκριμένων τοπικών μέσων, κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου ο τέως ομόλογός του και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

Ο δήμαρχος χειραγωγεί τον Τύπο

Στις  3 Μαΐου, όπως έχει αποφασίσει  η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, γιορτάζεται παγκοσμίως η ελευθερία του Τύπου. Γιορτάζονται  οι βασικές αρχές της ελευθερίας του Τύπου, ο οποίος σε ένα δημοκρατικό καθεστώς επιτελεί λειτούργημα. Ενημερώνει τους πολίτες και ελέγχει τους κρατούντες. Αρκεί να είναι ανεξάρτητος και χειραφετημένος.

Στην πόλη μας, από την ανάληψη της δημοτικής Αρχής του Γιάννη Σταθόπουλου, εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε να είμαστε ούτε ικανοποιημένοι ούτε υπερήφανοι με όσα συμβαίνουν. Φαινόμενα ευνοιοκρατίας, αλλά και (από την άλλη πλευρά) καταπίεσης τοπικών εντύπων και μέσων ηλεκτρονικής ενημέρωσης, στην προσπάθεια του δημάρχου για τη χειραγώγηση του Τύπου.

Ο δήμαρχος και στελέχη του, στην προσπάθειά τους να ελέγχουν τον Τύπο, είτε για να τους «ζητωκραυγάζει»  (άνευ λόγου, αφού τίποτε δεν έχει στην ουσία πραγματοποιηθεί στην πόλη εκτός από πολυδάπανες εκδηλώσεις), είτε για να πλήττει με  δημοσιεύματα τους πολιτικούς τους αντιπάλους είτε, τέλος, για να σταματήσει την κριτική που του ασκούν:

Ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για διαφημίσεις, αυτοδιαφημίσεις και εκτυπώσεις, που κατευθύνονται με απευθείας αναθέσεις σε έντυπο. Και θα ήταν μικρότερο το κακό, αν ήταν από τα προσωπικά τους χρήματα μόνο.  Πρόκειται όμως για ΔΗΜΟΤΙΚΟ χρήμα, που προέρχεται από τους φόρους των πολιτών και δεν ξοδεύεται προς όφελος της πόλης, αλλά για την προβολή του δημάρχου και των στελεχών του.

Χρησιμοποίησαν απειλή ποινικών διώξεων σε μέσο ηλεκτρονικής ενημέρωσης που τους ασκούσε κριτική, με μεταμεσονύκτιες μάλιστα (και παράνομες) αστυνομικές παρεμβάσεις.

Επιχείρησαν την εργασιακή και οικονομική εξόντωση εργαζομένων, που νόμιμα εργάζονται σε ηλεκτρονική σελίδα ενημέρωσης, για να τους φιμώσουν και να μην τους  ασκεί η σελίδα κριτική.

Ο νεομνημονιακός δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος διοικεί τον Δήμο σαν να είναι «τσιφλίκι» του και αυτός «φεουδάρχης», όπως ακριβώς το Κράτος οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δηλώνουμε ότι θα ενημερώνουμε τους πολίτες, όσο κι αν προσπαθεί να ελέγξει και να χειραγωγήσει τον Τύπο. Και ναι μεν στην μια περίπτωση είναι «πολλά τα λεφτά Άρη» και δεν περιμένουμε αντικειμενική αντιμετώπιση και ενημέρωση, στην δε άλλη θα στηρίξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τους καταδιωκόμενους.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet