Γ. Μυλωνάκης: Η πραγματική αλλαγή έρχεται από τα μικρά και καθημερινά έργα και όχι από τα μεγαλεπήβολα σχέδια
Πολιτική

Γ. Μυλωνάκης: Η πραγματική αλλαγή έρχεται από τα μικρά και καθημερινά έργα και όχι από τα μεγαλεπήβολα σχέδια

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης υπηρετεί χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έχοντας περάσει από θέσεις διοίκησης, δίνοντας δείγματα της δικής του πολιτικής γραφής. Από τον Νοέμβριο του 2016 αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη μέχρι τότε παράταξή του, Συμμαχία Ευθύνης, και να ακολουθήσει προσωπική πολιτική διαδρομή. Τον Μάρτιο του 2018, μαζί με τους επίσης ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Λογοθέτη, Μαρία Ρεμπούτσικα και Ελισάβετ Πετσατώδη δημιουργούν την ομάδα ενεργών πολιτών, με το όνομα «Αλλάζουμε», με στόχο -όπως τονίζουν με νόημα- «όχι να μιλούν για τους πολίτες, αλλά να μιλούν με τους πολίτες».

«Δυστυχώς, ο «Κλεισθένης Ι» δεν λύνει προβλήματα, αντιθέτως δημιουργεί νέα. Το γεγονός ότι μόλις προχθές μάθαμε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 10 μήνες, απαξιώνει τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και όσους ασχολούμαστε με αυτή».

Περίπου 10 μήνες πριν στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες και λίγο μετά την ψήφιση του πολυσυζητημένου νόμου για την Αυτοδιοίκηση («Κλεισθένης Ι») το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ συναντήθηκε με τον Γ. Μυλωνάκη και συζήτησε μαζί του τόσο για τα γενικά αυτοδιοικητικά θέματα, όσο και για την τοπική επικαιρότητα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Συνέντευξη στον Θάνο Σταθόπουλο.

Κύριε Μυλωνάκη, ο «Κλεισθένης Ι» είναι πλέον νόμος του κράτους. Αν σας ζητούσα να μου κρίνετε τον νέο νόμο  για την Αυτοδιοίκηση με τρία επίθετα, ποια θα ήταν αυτά;

Επιπόλαιο, σε σειρά διατάξεων, όπως για παράδειγμα να συζητάμε για ένα νομοσχέδιο που αλλάζει το εκλογικό σύστημα λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ανεπαρκές, σε σχέση με τους πόρους που θα έπρεπε να έχει η Αυτοδιοίκηση.

Ενδιαφέρον, σε σχέση με αρκετές διατάξεις που εισάγουν νέες πρακτικές και νέα δεδομένα.

Τελικώς, τι θεωρείτε ως το πλέον αρνητικό σημείο στον νέο νόμο, ότι προσθέτει νέα «βαρίδια» στη λειτουργία των ΟΤΑ ή ότι επιβάλλει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές; 

Θέλω να είμαι σαφής. Θεωρώ ότι η απλή αναλογική διασφαλίζει πλήρως την αντανάκλαση της ψήφου των πολιτών και με την έννοια αυτή αποτελεί το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα.

Θεωρώ, επίσης, επιβεβλημένο το να αποκτήσουμε στη χώρα μας κουλτούρα συνεργασιών, σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς και στην πολιτική και ιδιαιτέρως στην Αυτοδιοίκηση.

Όπως έχω αποδείξει, πιστεύω στη συνεργασία και την επιδιώκω συστηματικά. Τελευταίο παράδειγμα, η δημιουργία της Ομάδας Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε». Άλλωστε, είναι στο χέρι των πολιτών να επιλέξουν πρόσωπα που θέλουν και μπορούν να συνεργάζονται και να λειτουργούν στη διοίκηση ενός Δήμου και στο Δημοτικό Συμβούλιο με αξιοπιστία και ευθύνη.

Το βασικό πρόβλημα με τον νέο νόμο είναι η απώλεια μίας ακόμα ευκαιρίας για ουσιαστικές αλλαγές που θα επέτρεπαν την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς, ο «Κλεισθένης Ι» δεν λύνει προβλήματα, αντιθέτως δημιουργεί νέα. Το γεγονός ότι μόλις προχθές μάθαμε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 10 μήνες, απαξιώνει τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και όσους ασχολούμαστε με αυτή.

Από την άλλη, η απλή αναλογική εφαρμόζεται μόνο την πρώτη Κυριακή, ενώ τη δεύτερη ο δήμαρχος εξακολουθεί να εκλέγεται από ένα πλειοψηφικό σύστημα, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό την πόρτα σε φαινόμενα διαπλοκής.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε περισσότερο για τα του εκλογικού συστήματος και λιγότερο για τομές που θα έδιναν στους ΟΤΑ τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια για τοπική ανάπτυξη.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος τάχθηκε κατηγορηματικώς κατά της επίσπευσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλώνοντας αιφνιδιασμένος. Είστε κι εσείς της ίδιας άποψης;

Δεν αντιλαμβάνομαι τι ήθελε να πει ο δήμαρχος σε αυτή τη δήλωσή του. Δεν θέλει να γίνουν εκλογές; Θυμίζω ότι εκλέχθηκε το 2014, γνωρίζοντας ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2019. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν αλλάζει κάτι.

Δεν του φθάνουν πέντε ολόκληρα χρόνια θητείας για να παρουσιάσει το έργο του; Γιατί ζητά παράταση της θητείας του; Υπάρχει, προφανώς, απάντηση κι αυτό είναι ότι γνωρίζει πως δεν έχει υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Αλλά, είτε το θέλει ο κ. Σταθόπουλος, είτε όχι, οι πολίτες θα τον κρίνουν τον Μάιο του 2019 και θα αποδοκιμάσουν την αποτυχημένη πενταετία του, ανοίγοντας τον δρόμο για την αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.

Κύριε Μυλωνάκη, πριν λίγο καιρό μια ομάδα Ενεργών Πολιτών στην Αγία Παρασκευή εμφανίστηκε για να «αλλάξει» την πόλη. Γνωρίζετε τι έχουν στο μυαλό τους;

Μα, αυτό που δηλώνει ο τίτλος της Ομάδας μας. Να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή και τη ζωή μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της Αγίας Παρασκευής και θέλουμε η ζωή μας να γίνει καλύτερη. Γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς.

Βιώνουμε εδώ και χρόνια μια σταθερή παρακμή και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η πόλη μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η δική μας αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μην συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης μας και να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αξίζει.

Σε διάφορους δήμους που κυκλοφορώ, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι πολίτες αισθάνονται κουρασμένοι από τους πολιτικούς και αποστασιοποιημένοι από τα κοινά. Εσείς πώς θα καταφέρετε να πείσετε τους δημότες της Αγίας Παρασκευής να αποκτήσουν ενεργότερη στάση απέναντι στα όσα αφορούν στην πόλη τους;

Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που πολλοί συμπολίτες μας έχουν πάψει να συμμετέχουν. Από τη μία μεριά διαπιστώνουν ότι δεν έχουν ουσιαστικό λόγο και ρόλο και από την άλλη βιώνουν συνήθως την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής ζωής.

Η δική μας προσέγγιση είναι απλή και ξεκάθαρη. Εμείς δεν μιλάμε για τους πολίτες. Μιλάμε με τους πολίτες. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά, να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις και να αποφασίσουμε μαζί τις δράσεις μας.

Κρίνοντας από τη μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκει η προσπάθειά μας, πιστεύω ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο για να έχουμε περισσότερους ενεργούς δημότες.

Πρόσφατα, ως «Αλλάζουμε», πραγματοποιήσατε μια μεγάλη έρευνα για το είδος του Αθλητισμού που επιθυμούν οι δημότες στην Αγία Παρασκευή. Ποιες ήταν οι εμπειρίες σας από αυτή τη δράση και κυρίως αυτό που εισπράξατε από τον κόσμο;

Πρώτα απ΄ όλα ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή των δημοτών, τόσο στην έρευνα, όσο και στα εργαστήρια ιδεών και στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε. Κάτι που αποδεικνύει αυτό που λέγαμε πριν. Όταν δίνεις τον λόγο στους πολίτες, αυτοί ανταποκρίνονται με προθυμία.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος, η προσπάθειά μας αποτύπωσε το έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής για τον Αθλητισμό, αλλά και τον χαμηλό βαθμό ικανοποίησης από τις υπάρχουσες υποδομές και την πολύ περιορισμένη ενημέρωση για τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου. Μέσα από τα εργαστήρια ιδεών καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν τον αθλητισμό στην πόλη μας.

«Η δική μας αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει».

Είπατε ότι οι σχετικές δράσεις θα συνεχισθούν. Έχουμε το θέμα της επόμενης εκστρατείας της ομάδας «Αλλάζουμε»;

Ασφαλώς. Ο προγραμματισμός μας είναι ολοκληρωμένος και περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές δράσεις, πάντα με τη συμμετοχή των πολιτών. Στο ίδιο μοτίβο, λοιπόν, με αυτό της πολύ επιτυχημένης δράσης για τον αθλητισμό, το επόμενο θέμα μας είναι η καθημερινότητα του δημότη στην Αγία Παρασκευή. Δηλαδή, η επισήμανση όσων μας προβληματίζουν και δυσκολεύουν τη ζωή μας και η καταγραφή συγκεκριμένων δράσεων και αλλαγών που πρέπει να γίνουν, ώστε η ζωή μας να γίνει καλύτερη. Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, μιλάμε με τους πολίτες για την καθημερινότητα και μαζί αναζητούμε λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Κύριε Μυλωνάκη, στην ομάδα του «Αλλάζουμε» υπάρχουν τέσσερις εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχθηκαν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο ερώτημα εάν αυτό το δεδομένο καθιστά το «Αλλάζουμε»… προοίμιο ενός νέου δημοτικού συνδυασμού, φαντάζομαι θα μου απαντήσετε αρνητικά. Οπότε, ας θέσω το ερώτημα διαφορετικά: εσείς θα είστε υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές;

Σας έχω ήδη αναφέρει ότι η Ομάδα Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε» δεν μιλά για τους πολίτες, μιλά με τους πολίτες. Έχουμε ήδη συμπληρώσει πέντε μήνες δράσης, βλέπουμε καθημερινά τη συμμετοχή να αυξάνεται, ακούμε όσα μας λένε οι δημότες της Αγίας Παρασκευής.

Συνεκτιμώντας όλα αυτά, θα αποφασίσουμε όλοι μαζί πότε θα ανακοινώσουμε το επόμενο βήμα μας.

Πιστεύετε ότι οι δημοτικές παρατάξεις που υπάρχουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής έχουν ολοκληρώσει τον πολιτικό κύκλο τους;

Μόνο οι πολίτες δικαιούνται να απαντήσουν στο ερώτημά σας. Αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις που έχουν δοκιμαστεί και δοκιμάζονται στη διοίκηση του Δήμου και έχουν αποτύχει.

Είναι, λοιπόν φανερό, ότι οι παρατάξεις αυτές δεν μπορούν να φέρουν την αλλαγή που έχει ανάγκη η Αγία Παρασκευή. Αλλαγή σε δομές, λειτουργίες, προτεραιότητες, ύφος, αντίληψη για τον ρόλο του Δήμου και του δημάρχου.

Έστω ότι ήσασταν δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και σας εξασφάλιζα μια γενναία χρηματοδότηση, αλλά μόνο για ένα έργο. Ποιο θα επιλέγατε να είναι αυτό;

Να είστε σίγουρος πως αν μου εξασφαλίζατε μια χρηματοδότηση και μάλιστα γενναία θα έβρισκα τρόπο αξιοποίησης.

Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα που είναι ανοιχτά στην πόλη είναι πολλά και ούτε η σημερινή δημοτική Αρχή κατάφερε να δώσει λύσεις. H δημιουργία του αθλητικού κέντρου στον χώρο των 23 στρεμμάτων στα Πευκάκια, η αξιοποίηση του Αθλητικού & Πολιτιστικού Πάρκου «Στ. Κώτσης», η ολοκλήρωση του Κολυμβητήριου στη Ν. Ζωή, η κατασκευή πεζοδρομίων, η κατασκευή νέων παιδικών σταθμών είναι ζητήματα που όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι έθιγαν προεκλογικά, αλλά ελάχιστα βήματα έχουν γίνει.

Αντί λοιπόν να συζητάμε άλλη μια φορά για ένα μεγάλο έργο, του οποίου η υλοποίηση εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, προτεραιότητά μου θα ήταν να βελτιώσουμε σημαντικές ανάγκες της καθημερινότητας, που δεν επηρεάζονται από τις πολυεπίπεδες αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης και τη γραφειοκρατία τους.

Ο ψηφιακός Δήμος, η τοπική ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα, όπως και άλλα, είναι τομείς που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη βούληση των εκάστοτε δημοτικών Αρχών.

Αυτό που χρειάζεται και δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί άλλος χρόνος είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα θέματα. Αντί λοιπόν να επιλέξω ένα αποσπασματικό έργο, θα εφάρμοζα έναν συνολικό στρατηγικό σχέδιο ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για τη συνέχεια στη διοίκηση και την υλοποίηση των επόμενων βημάτων από τις επόμενες δημοτικές Αρχές.

Η πραγματική αλλαγή έρχεται  από τα μικρά και καθημερινά και όχι από τα μεγάλα έργα. Έρχεται χωρίς τυμπανοκρουσίες, με πολλή δουλειά και σηκωμένα μανίκια και όχι από μεγαλεπήβολα σχέδια για την πόλη, που θα γίνει δήθεν αγνώριστη με μεγάλα έργα που δεν θα γίνουν ποτέ.

Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να κάνεις συμμάχους σου τους πολίτες και φυσικά το προσωπικό του Δήμου. Είναι οι άμεσοι συνεργάτες σου. Πρέπει να τους σέβεσαι και να σε σέβονται.

«Είτε το θέλει ο κ. Σταθόπουλος, είτε όχι, οι πολίτες θα τον κρίνουν τον Μάιο του 2019 και θα αποδοκιμάσουν την αποτυχημένη πενταετία του, ανοίγοντας τον δρόμο για την αλλαγή στην Αγία Παρασκευή».

Μου κάνει εντύπωση ότι στα έργα που αναφέρατε ως χρήσιμα για την πόλη δεν υπάρχει ούτε ένα από αυτά που έθιξε ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δηλαδή στην αξιοποίηση του ακινήτου Ιόλα, το νέο δημαρχείο και το κτήριο του ΕΠΑΛ…

Ο κ Σταθόπουλος προετοιμαζόταν επί 17 χρόνια να γίνει δήμαρχος και μάλλον «κάηκε» στην προθέρμανση. Αν και θα κριθεί από τους δημότες στις προσεχείς εκλογές, θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω τις αναφορές του στα έργα που είπατε.

Ξεκινώ από το νέο Επαγγελματικό Λύκειο. Ποιος θα μπορούσε να είναι ενάντια στην κατασκευή ενός νέου σχολείου και μάλιστα τόσο σύγχρονου; Κανείς θέλω να πιστεύω. Εδώ όμως ο κ. Σταθόπουλος προσπαθεί να οικειοποιηθεί ένα έργο που δεν έχει συμβάλλει σε κανένα στάδιο της κατασκευής του. Η πολιτική αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν και έχει ξεπεραστεί.

Το νέο δημαρχείο φυσικά θα λύσει -αν και όταν ολοκληρωθεί- κάποιες λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο. Και μην ξεχνάμε ότι θα γίνει με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής, όταν υπάρχουν περιοχές εκτός της Αγ. Παρασκευής που δεν έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές, όπως αντιπλημμυρικά έργα, αποχέτευση κ.λπ. Και θα ήθελα να θυμίσω και κάτι που μάλλον ο δήμαρχος θέλει να ξεχάσει. Ο ίδιος ο κ. Σταθόπουλος, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε το υψηλό κόστος κατασκευής του νέου δημαρχείου, το οποίο εξακολουθεί να ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ και μόνο αναπτυξιακό δεν το χαρακτήριζε τότε.

Άφησα για το τέλος την αγορά και την αξιοποίηση της βίλας Ιόλα. Πρόκειται για μια επιλογή που βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Σταθόπουλο και τους συνεργάτες του. Έχω χαρακτηρίσει δημοσίως ύποπτη την αγορά, αφού η διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και πολλά θολά σημεία. Μάλιστα έχω προκαλέσει εδώ και μήνες να έρθουν στη δημοσιότητα έγγραφα και στοιχεία σχετικά με την αγορά. Ακόμα τα περιμένω….

Η αγορά αποφασίστηκε πέρυσι τέτοιες μέρες, μέσα στο κατακαλόκαιρο, που ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του αλλού, κάτι το οποίο επιχειρείται να γίνει και φέτος με την πώληση του Γιαβασείου (σ.σ.: ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Αγ. Παρασκευής στην οδό Ερμού 76, στο κέντρο της Αθήνας).

Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να είναι προτεραιότητα στη συγκεκριμένη συγκυρία. Ο Δήμος φορτώθηκε με ένα χρέος 3.000.000 ευρώ μέχρι το 2022, χρήματα τα οποία θα λείψουν από τις καθημερινές ανάγκες του πολίτη όπως η ανάπλαση πεζοδρομίων, πλατειών, το κολυμβητήριο κ.ά.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση για την ανάπλαση του ακινήτου, τα πράγματα μόνο «ρόδινα» δεν είναι. Ο Δήμος για να μπορέσει να εισπράξει τα 2.500.000 ευρώ του ΕΣΠΑ θα πρέπει να δαπανήσει άλλα τόσα, αφού η επιδότηση καλύπτει το 50% της συνολικής μελέτης, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να διαπιστώσεις ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας. Φυσικά ο κ. Σταθόπουλος προκειμένου να υπερασπιστεί την επιλογή του παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

«Η αλλαγή έρχεται χωρίς τυμπανοκρουσίες, με πολλή δουλειά και σηκωμένα μανίκια και όχι από μεγαλεπήβολα σχέδια για την πόλη…».

Κύριε Μυλωνάκη μιλήσατε για «ύποπτη αγορά». Να υποθέσω ότι μπορεί να υπάρξει κάποια νομική κίνηση από μέρους σας σχετικά με αυτό;

Δεν είναι δική μου δουλειά να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή της πόλης. Αυτό το έχουν κάνει άλλοι στο παρελθόν και μάλιστα επιτυχημένα.

Η δική μου δουλειά ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκώ έλεγχο στη δημοτική Αρχή και να επισημαίνω τα κακώς κείμενα, όταν αυτά πέφτουν στην αντίληψή μου.

Αυτή την εντολή πήρα στις εκλογές του 2014 από τον λαό της πόλης.

Να κλείσουμε με μια πιο προσωπική ερώτηση κ. Μυλωνάκη. Αν και νέος άνθρωπος, έχετε αρκετά χρόνια ενασχόλησης στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Τελικώς, άξιζαν τον κόπο όλα αυτά τα χρόνια;

Ξεκάθαρα, ναι. Άξιζαν και αξίζουν. Η δυνατότητα επικοινωνίας με του συμπολίτες μας, η ευκαιρία να λειτουργήσεις από θέσεις ευθύνης, η παρέμβαση για να επισημάνεις λάθη και παραλήψεις, να ασκήσεις κριτική, κυρίως να προτείνεις λύσεις, αποτελούν τεράστιο προνόμιο.

Ακριβώς γι΄ αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους και την κοινή μας πορεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet