Γ. Οικονόμου: «Άλλος ένας» ή «ένας άλλος» συνδυασμός;
Πολιτική

Γ. Οικονόμου: «Άλλος ένας» ή «ένας άλλος» συνδυασμός;

Την εμπιστοσύνη των πολιτών και μετά την ψήφο τους ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική, Γιώργος Οικονόμου, σε άρθρο του με τίτλο «“Άλλος ένας” ή “ένας άλλος”;».

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επισημαίνει:

Εμείς, στη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, έχουμε μια ξεχωριστή φιλοδοξία: Θέλουμε πρώτα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και μετά την ψήφο τους. Για να το πετύχουμε αυτό, γινόμαστε κάθε μέρα ένας «άλλος» συνδυασμός, που δεν είναι σαν τους υπόλοιπους, παρά το ότι σεβόμαστε κάθε προσπάθεια συμπολιτών μας να κάνουν κάτι ανάλογο.

Πώς γινόμαστε ένας «άλλος» συνδυασμός; Με πολλούς τρόπους. Θα αναφερθώ σε κάποιους που είναι σημαντικοί κατά τη γνώμη μου:

Είναι προτεραιότητα για μας να απευθυνόμαστε και στον δημότη της Αγίας Παρασκευής που είναι απογοητευμένος από τα κοινά, που έχει αποσυρθεί στο στενό προσωπικό του κύκλο και θεωρεί –όχι αδικαιολόγητα- ότι «όλοι ίδιοι είναι». Μπορεί όλες οι ψήφοι να έχουν την ίδια αξία στην κάλπη, αλλά για εμάς, είναι κατόρθωμα να πείσουμε τον απογοητευμένο, τον οργισμένο, τον μη ενεργό πολίτη της Αγίας Παρασκευής που έχει αποσυρθεί από τα τοπικά κοινά. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας, τον ακούμε με προσοχή, καταλαβαίνουμε και συναισθανόμαστε τους λόγους για τους οποίους έχει απορρίψει την τοπική δημοτική ζωή στο σύνολό της και πασχίζουμε να τον ενεργοποιήσουμε, μέσα από τη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.

Επίσης, πολύ ουσιαστική είναι η επιλογή των στελεχών, η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των συμπολιτών μας, οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες και τον συνδυασμό μας. Με μία συνταγή εμπειρίας και ανανέωσης, που συνοδεύεται απαραίτητα από ήθος, εργατικότητα και νέες αντιλήψεις χτίζουμε την προοπτική της παράταξής μας. Η πόλη μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από στοιχεία του χθες, που και σήμερα επιχειρούν να είναι στο προσκήνιο και να καθορίζουν το μέλλον όλων μας. Τους ανθρώπους του χθες, τους συμπολίτες που προσπάθησαν με τον δικό τους τρόπο στο παρελθόν να βοηθήσουν την Αγία Παρασκευή αλλά είτε λόγω αντιλήψεων, είτε λόγω συνθηκών, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν τα κατάφεραν καλά, τους αναγνωρίζουμε κάθε προσπάθεια που έκαναν, αλλά θεωρούμε πως ό,τι ήταν να δώσουν στην πόλη μας, το έδωσαν. Ένα κύκλος είναι η πολιτική, κάποια στιγμή ανοίγει και κάποια άλλη κλείνει. Κι είναι δείγμα πολιτικής ωριμότητας και προσωπικής σοφίας για κάποιον να ξέρει πότε κλείνει ο κύκλος του. Εμείς, λοιπόν, η καινούργια προσπάθεια στην πόλη, η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, θέλουμε μαζί με τους πολίτες και με οδηγό το πρόγραμμά μας να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο στα τοπικά μας πράγματα, έναν κύκλο δημιουργίας και ανάδειξης της Αγίας Παρασκευής ως πόλης- πρότυπο για όλη την Αττική και –γιατί όχι;- για όλη την Ελλάδα.

Με δύο λόγια, δεν θέλουμε να γίνουμε «άλλος ένας» συνδυασμός, που στα πλαίσια της απλής αναλογικής θα καταγράψει ένα ποσοστό για να διεκδικήσει λίγες καρέκλες στην επόμενη διοίκηση του Δήμου. Έχουμε τη φιλοδοξία να γίνουμε «ένας άλλος» διαφορετικός συνδυασμός, μία μεγάλη παράταξη που θα βάλει τέλος στη νοοτροπία και στην λογική ενός μέρους του αυτοδιοικητικού κατεστημένου της πόλης μας που μας φρενάρει. Που θα ξεχωρίσει για την ποιότητα των ανθρώπων του, τον καινοτόμο λόγο του και τη συνεχή προσπάθειά του να φέρει όλο και περισσότερους δημότες, εργαζόμενους και κατοίκους της Αγίας Παρασκευής κοντά του. Που θα δώσει οριστικές λύσεις σε όλα τα χρονίζοντα θέματα που μας ταλαιπωρούν. Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές αν ανακυκλώνουμε τα ίδια πρόσωπα θα ανακυκλώνουμε τα ίδια προβλήματα.

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κομματικές ταμπέλες χωρούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης μας, με ένα και μόνο στόχο, να κάνουμε καλύτερη την Αγία Παρασκευή. Να κάνουμε όλοι μαζί μια Νέα Αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet