Γ. Οικονόμου: Η διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής προχωρά σε απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ για στολισμό
Κοινωνία

Γ. Οικονόμου: Η διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής προχωρά σε απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ για στολισμό

Ότι η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, προχωρά σε απευθείας ανάθεση ποσού 25.000 ευρώ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, Γιώργος Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατήφορος δίχως τέλος

Βιώνουμε μία παρωδία και έναν ευτελισμό στην Οικονομική Επιτροπή και στον Δήμο μας γενικότερα. Για θέματα που έφθασαν 10 λεπτά πριν τη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου είχαν την απαίτηση να συμμετέχουμε για να καλύπτουμε τις ανομίες και την ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου.

Αρχές Δεκεμβρίου και ο στολισμός είναι σε εκκρεμότητα. Αφού άλλαξαν σχεδιασμό στο παρά πέντε και μετά τον άγονο διαγωνισμό (όπου τους είχα προειδοποιήσει για τους καταχρηστικούς όρους) επέστρεψαν με νέα απόφαση ανάθεσης στον περσινό προμηθευτή (της διοίκησης Σταθόπουλου) για να ανακαλύψουν ότι ο αποθηκευμένος στολισμός δεν υπάρχει ή συμβαίνει κάτι άλλο… Αγορές τόσων ετών σε στολίδια που αποτελούν περιουσία του Δήμου καταστράφηκαν ολοσχερώς!!! Έτσι μας είπαν και ότι κανείς από τον Δήμο δεν το γνώριζε!!! Τους πιστεύετε;

Και προχωρούν άρον άρον σε απευθείας ανάθεση περίπου 25.000 ευρώ σε άλλον προμηθευτή. Πώς, πότε, σε ποιον δεν γνωρίζουμε. Είναι όμως ένα θέμα για το οποίο πρέπει να παρέμβουν τα ελεγκτικά όργανα και πιθανότατα η δικαιοσύνη.

Επισημαίνω ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου με ενημέρωσε ότι ο στολισμός εκεί κοστίζει 4 με 5 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και είναι ήδη προ πολλού τοποθετημένος. Όλοι σχεδόν οι Δήμοι της επικράτειας έχουν ήδη στολισμό. Εδώ όμως έχουν άλλες προτεραιότητες, τις εκδηλώσεις αυτοπροβολής και την τακτοποίηση των ημετέρων. Στις προτάσεις μας τοποθετούνται με αλαζονεία και αδιαφορία.

Αυτό πραγματικά είναι κατάντια για την πόλη μας, αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει, κανένας δεν φταίει, κανένας δεν απολογείται.

Για την εκμίσθωση των χώρων της κεντρικής πλατείας για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλλάζουν πάλι τους όρους για να τους φέρουν στα μέτρα του ενός και μοναδικού ενδιαφερομένου που μισθώνει την πλατεία με το ευτελές τίμημα των 90 ευρώ την ημέρα, ενώ του δίνουμε καταχρηστικά δωρεάν ρεύμα μεγαλύτερης αξίας παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.

Επίσης παρακολουθούμε μία διαδικασία συνεχών αναμορφώσεων προϋπολογισμού (έχουμε φθάσει αισίως στην 12η) που πέραν των ανελαστικών και απαραίτητων δαπανών, έχουμε πληθώρα δημιουργίας νέων άρθρων εξόδων με υπέρογκα ποσά όπως π.χ. για προμήθεια εκτυπωτών, πολυμηχανημάτων και συντήρησης φωτοτυπικών. Ο Δήμος αντί να περάσει στην ψηφιακή εποχή οπισθοδρομεί στην εποχή της φωτοτυπίας.

Και μέσα σε όλα αυτά ανακοινώνονται εκδηλώσεις πριν ληφθούν αποφάσεις από τα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου και πολλά άλλα που θα ενημερωθείτε σύντομα.

Αν όλα αυτά δεν σημαίνουν, προχειρότητα, κατασπατάληση, παραβίαση της νομιμότητας και ασέβεια σε θεσμούς και διαδικασίες, σίγουρα απέχουν πολύ από αυτό που ονομάζουμε χρηστή διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet