Video

Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε διεκδικεί τον Δήμο Αγίας Παρασκευής με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μυλωνάκη – VIDEO

Την εμπιστοσύνη και την ψήφο των δημοτών της Αγίας Παρασκευής διεκδικεί η Ομάδα  Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε, με υποψήφιο δήμαρχο τον σημερινό ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μυλωνάκη.

Την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ομάδας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Γιάννης Μυλωνάκης,  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πέτρινο Κτήριο, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», εκεί απ’ όπου ξεκίνησε τη διαδρομή της η ομάδα «Αλλάζουμε». Εκεί «βγήκε» και η είδηση, ότι με τον νέο συνδυασμό θα πορευθεί και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος της νυν διοίκησης, Κώστας Χατζηανδρέου, ο οποίο είναι ήδη μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του νέου αυτοδιοικητικού σχηματισμού.

«Πριν από εννέα μήνες αποφασίσαμε να μην συμβιβαστούμε με  την πτωτική πορεία της πόλης μας. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της Αγίας Παρασκευής. Να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει και ό,τι δεν μας αξίζει», είπε κατά την ενημέρωση των συντακτών ο Γ. Μυλωνάκης, προσθέτοντας:

«Μέσα από όσα μας είπαν οι  συμπολίτες μας, επιβεβαιώσαμε  ότι η Αγία Παρασκευή θέλει την Αλλαγή. Θέλει το καινούριο. Θέλει προοπτική για ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής.

»Έχουμε χρέος και ευθύνη να κάνουμε πράξη το μήνυμά μας. Να σταθούμε απέναντι από το παλιό. Να γίνουμε η Αλλαγή που ζητάμε για την Αγία Παρασκευή». 

Ο Γ. Μυλωνάκης υποστήριξε ότι δεν αξίζει στους κατοίκους και την πόλη της Αγίας Παρασκευής η μίζερη διαχείριση των αυτονόητων της καθημερινότητας, η διαιώνιση παλιών και ξεπερασμένων προτύπων λειτουργίας του Δήμου και η αναπαραγωγή της μικροκομματικής λογικής, που θέλει τον Δήμο πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και δημιουργίας προσωπικών μηχανισμών.

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, «καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να συμπράξουν μαζί μας για έναν Δήμο λειτουργικό, μία πόλη έξυπνη, μια τοπική κοινωνία ενεργή, με λόγο και ρόλο στη διοίκηση της πόλης μας.

»Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν πρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια να φέρουμε την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή».

Στη συνέντευξη Τύπου τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Μυλωνάκη πλαισίωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας  του συνδυασμού, πλέον, Αλλάζουμε Τίνα Δαλαρή, Βασίλης Κάκκος, Αργύρης Καρατράντος, Χρήστος Λαμπρινάκης, Γιάννης Λογοθέτης, Τάσος Μπομπόνης, Ελισάβετ Πετσατώδη και Κώστας Χατζηανδρέου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μυλωνάκης δήλωσε ανοιχτός στις συνεργασίες με όποιους μοιράζονται το όραμα για μια διαφορετική Αγία Παρασκευή, κάτι που όπως είπε η Ομάδα Αλλάζουμε το έχει δείξει στην πράξη, με τις πρώτες δράσεις που ολοκλήρωσε.

Η διακήρυξη του δημοτικού συνδυασμού Αλλάζουμε
Μέλη της συντονιστικής επιτροπής του συνδυασμού Αλλάζουμε, με τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Μυλωνάκη.

Είμαστε συμπολίτες, γείτονες, φίλοι, που γεννηθήκαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε στην Αγία Παρασκευή, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες της πόλης μας.

Είμαστε δημότες, που διαπιστώνουμε καθημερινά τα κακώς κείμενα στην πόλη μας και επιδιώκουμε την αναβάθμισή της.

Είμαστε πολίτες, που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς.

Πριν από εννέα μήνες, τον Μάρτιο του 2018, πήραμε αποφάσεις που άλλαξαν τα δεδομένα στην Αγία Παρασκευή.

Αποφασίσαμε να μη συμβιβαστούμε με  την πτωτική πορεία της πόλης μας.

Αποφασίσαμε να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της Αγίας Παρασκευής.

Αποφασίσαμε να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει και ό,τι δεν μας αξίζει.

Αποφασίσαμε τη δημιουργία της Ομάδας Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε».

Η προσέγγιση μας ξεκάθαρη:

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δική μας αδιαφορία, η απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει.

Θέλουμε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ενώσουμε τις δυνάμεις για να δούμε κάτι να αλλάζει στην Αγία Παρασκευή.

Θέλουμε να αποτελέσουμε βήμα ανοικτού διαλόγου και συμμετοχής. Επιζητούμε τη σύνθεση που προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις. Επιδιώκουμε τη συναντίληψη και τη συμπόρευση με καθέναν και καθεμία που νοιάζεται για την πόλη μας.

Ο στόχος μας σαφής: Η αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.

Αλλαγή σημαίνει δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε, αλλά βγαίνουμε  μπροστά. Οργανώνουμε και θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη μας. Δημιουργούμε προοπτική.

Αλλαγή σημαίνει ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί.

Αλλαγή σημαίνει εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε τη λογική της ανάπτυξης.

Αλλαγή σημαίνει, δεν διορθώνουμε το παλιό. Φέρνουμε το καινούριο.

Όλα αυτά προσπαθήσαμε και – σε μεγάλο βαθμό – κάναμε πράξη από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Βγήκαμε μπροστά. Μιλήσαμε ΜΕ τους συμπολίτες μας, τους ακούσαμε, αποτυπώσαμε προβλήματα και – κυρίως – προτείναμε λύσεις.

Οι δράσεις μας για τον αθλητισμό και την καθημερινότητα παρακίνησαν σε συμμετοχή εκατοντάδες συμπολίτες μας, αλλά και συλλόγους, φορείς και οργανωμένα σύνολα της πόλης μας. Καταγράψαμε απόψεις, καταθέσαμε προτάσεις, τις συζητήσαμε σε εργαστήρια ανταλλαγής απόψεων, καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας. Δημιουργήσαμε προοπτική.

Ξεπεράσαμε «ταμπέλες», κομματικές εντάξεις και αντιλήψεις του χθες. Βρεθήκαμε μαζί, συμπολίτες, γείτονες, φίλοι, που νοιαζόμαστε για την Αγία Παρασκευή, κάθε μια και κάθε ένας με τις απόψεις του, όλες και όλοι όμως με ένα κοινό αίτημα και μία κοινή απόφαση: Να αλλάξουμε την πόλη μας.

Προσεγγίσαμε καταστάσεις και προβλήματα, όχι με την ξεπερασμένη λογική της διαχείρισης, που – έστω και αν βελτιώνει λειτουργικά κάποια πράγματα – συντηρεί όσα σήμερα υπάρχουν. Αλλά με τη λογική της ανάπτυξης. Που αλλάζει τα δεδομένα, που καινοτομεί, που δεν διορθώνει το παλιό, αλλά φέρνει το καινούριο.

Μέσα από τη δράση μας, μέσα από την προσπάθειά μας, μέσα από όσα με είπαν οι  συμπολίτες μας, επιβεβαιώσαμε τρία πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

Πρώτον, η Αγία Παρασκευή θέλει την Αλλαγή. Θέλει το καινούριο. Θέλει προοπτική για ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δεύτερον, ο δρόμος για την Αλλαγή περνά μέσα από τις δικές μας αντιλήψεις. Από τη δική μας προσέγγιση. Από τη δική μας οργανωμένη δράση.

Τρίτον, η παρέμβασή μας, δεν μπορεί να περιοριστεί σε αποσπασματικές δράσεις.  Πρέπει να εξελιχτεί στο όχημα που θα φέρει την Αλλαγή στην πόλη και τη ζωή μας.

Ακριβώς γι’ αυτό, αποφασίσαμε ότι εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες της Αγίας Παρασκευής,  έχουμε χρέος και ευθύνη να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για να κάνουμε πράξη την Αλλαγή, μέσα από τη διοίκηση του Δήμου μας.

Εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες της Αγίας Παρασκευής, έχουμε χρέος και ευθύνη να κάνουμε πράξη το μήνυμά μας. Να γίνουμε η Αλλαγή που ζητάμε για την Αγία Παρασκευή.

Εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες της Αγίας Παρασκευής, έχουμε χρέος και ευθύνη να σταθούμε απέναντι από το παλιό, να δώσουμε τη μάχη των επόμενων δημοτικών εκλογών, να κερδίσουμε το δικαίωμα στην ελπίδα.

Ζούμε όλες και όλοι  τη σταθερή παρακμή της πόλης μας, τα τελευταία χρόνια. Χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και έργα, χωρίς διάθεση για τις αναγκαίες αλλαγές, η Αγία Παρασκευή έχει μείνει πίσω. Έχει χάσει ευκαιρίες. Έχει χάσει χρόνια.

Δεν αξίζει σε μας και την πόλη μας η μίζερη διαχείριση των αυτονόητων της καθημερινότητας.

Δεν μας αξίζει η διαιώνιση παλιών και ξεπερασμένων προτύπων λειτουργίας του Δήμου.

Δεν μας αξίζει η αναπαραγωγή της μικροκομματικής λογικής που θέλει τον Δήμο πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και δημιουργίας προσωπικών μηχανισμών.

Είναι όλα αυτά που στέρησαν την Αγία Παρασκευή από σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης τα προηγούμενα οκτώ χρόνια.

Πιο πριν ο κ. Ζορμπάς και τώρα ο κ. Σταθόπουλος, δεν συνειδητοποίησαν τις δυνατότητες  της Αγίας Παρασκευή. Δεν πίστεψαν στις ικανότητες των κατοίκων της. Δεν θέλησαν να φέρουν το καινούριο, γιατί – δυστυχώς – ήταν και είναι το παλιό.

Εμείς, είμαστε το καινούριο.

Το αποδεικνύουμε κάθε μέρα με τη δημιουργία της ομάδας μας, με τη δράση μας, με την αντίληψή μας.

Εμείς, θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.  Γιατί γνωρίζουμε καλά, ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα, θέληση και αποφασιστικότητα.

Όταν έρθει η ώρα να παρουσιάσουμε το όραμα και το πρόγραμμά μας, θα αποδειχτεί ότι η Αγία Παρασκευή έχει μπροστά της μια πολύ ελπιδοφόρα προοπτική.

Βασικές μας προτεραιότητες:

  • Η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.
  • Η δημιουργία ευκαιριών και η παροχή δυνατοτήτων σε κάθε δημότη, χωρίς  αποκλεισμούς.
  • Η μετεξέλιξη της Αγίας Παρασκευής σε μία «έξυπνη» πόλη, που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους της.
  • Η αλλαγή του Δήμου ώστε να καταστεί όχι μόνο δημοκρατικός, αλλά και  λειτουργικός και αποτελεσματικός.

Γνωρίζουμε καλά ότι το παλιό θα κάνει ό,τι μπορεί για να μας εμποδίσει.

Γνωρίζουμε όμως επίσης καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το καινούριο.

Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν ενεργά μέρος στην προσπάθεια μας.

Να συνθέσουμε απόψεις και προτάσεις, μακριά από κομματικές ταμπέλες και διχαστικούς όρους που έρχονται από το παρελθόν.

Να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις για τα προβλήματα μας και να συνθέσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την πόλη μας.

Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να συμπράξουν μαζί μας για ένα Δήμο λειτουργικό, μία πόλη έξυπνη, μια τοπική κοινωνία ενεργή, με λόγο και ρόλο στη διοίκηση της πόλης μας.

Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν πρωταγωνιστές στην κοινή προσπάθεια να φέρουμε την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μυλωνάκης
Γιάννης Μυλωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977.

Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής, όπου και τελείωσα το 1ο Λύκειο το 1995.

Οι σπουδές μου…

Αποφοίτησα από το τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Hertfordshire, όπου ειδικεύτηκα σε θέματα που αφορούν τους θεσμούς, την οργάνωση και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνέχισα τις σπουδές μου στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.

Η επαγγελματική διαδρομή μου…

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκινά αμέσως μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, το 2002, ως συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων, ασχολούμενος με θέματα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Μεταπήδησα στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον χώρο της διαφήμισης και του marketing όταν εργάστηκα ως στέλεχος μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας.

Στη συνέχεια εργάστηκα στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου ασχολήθηκα με ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα του πολιτισμού.

Σήμερα είμαι στέλεχος εταιρείας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, που ασχολείται κυρίως με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, προγράμματα κοινωνικών δομών, καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών & πολιτιστικών γεγονότων.

Η ενασχόληση με τα κοινά…

H ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ως Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 συμμετείχα και εκλέχτηκα για πρώτη φορά και έγινα ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Από το 2007 έως το 2011 υπηρέτησα την πόλη της Αγίας Παρασκευής ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΟΑΔΑΠ).

Το 2009 πρωτοστάτησα στην ίδρυση του πανελλαδικού δικτύου αθλητικών οργανισμών «Δίαυλος», στο οποίο εκλέχτηκα αντιπρόεδρος.

Από το 2010 έως το 2012 ενίσχυσα τη διοικητική μου εμπειρία ως άμισθο μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Από το 2011 μέχρι το 2014 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) και των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ) του Δήμου μας.

Το 2014 επανεκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς, με την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Συμμαχία Ευθύνης» και διετέλεσα Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Από το 2015 έως σήμερα είμαι μέλος της επιτροπής Πολιτισμού & Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το 2016, θεωρώντας ότι τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα έχουν κάνει τον κύκλο τους, δήλωσα την ανεξαρτητοποίησή μου, πιστεύοντας ότι η Αγία Παρασκευή χρειάζεται αλλαγή.

Τον Μάρτιο του 2018, μαζί με συναδέλφους από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεκάδες πολίτες, ιδρύσαμε την Ομάδα Ενεργών Πολιτών – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, προκειμένου να κάνουμε πράξη την αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet