Θέματα ισότητας και οικογένειας συζητήθηκαν στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Θέματα ισότητας και οικογένειας συζητήθηκαν στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Αγίας Παρασκευής

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα και την Οικογένεια», στο Café Cacti, στην Αγία Παρασκευή.

Στην εκδήλωση μίλησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών Γεώργιος Κουμουτσάκος, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη και η γενική γραμματέας Δημογραφικής -Οικογενειακής πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα.

Την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε η υπεύθυνη Οικογενειακής πολιτικής και Ισότητας Μάρθα Τσιάνη.

Οι ομιλητές ανέδειξαν το Σχέδιο Δράσης 2021-2023 της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να εξαλειφθούν τα θέματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα ανέλυσαν τον πολύπλευρο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η γυναίκα, καθώς και την ανάγκη της προάσπισης των δικαιωμάτων της ώστε να ενισχυθεί η θέση και η εξέλιξή της στην κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Γιαννακόπουλος-Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γιάννης Κεχρής-Υγείας, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Μίνα Μουχτούρη και Βάνα Νικολακοπούλου, η επικεφαλής γραφείου Ισότητας ΕΝΠΕ Φωτεινή Βρύνα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος Χρήστος Σούλης, από τη ΔΕΕΠ Β1 ο πρόεδρος Σπύρος Αβραμάκος, η αντιπρόεδρος Κατερίνα Τούτουζα, η υπεύθυνη Ισότητας Γιώτα Αργίτη και η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού Νταίζη Κωνστάν και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα Νίκος Σαντοριναίος.

Από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, οι επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι Αγίας Παρασκευής Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και Γιώργος Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Σάρκουλας, Οικονομικών Τιμολέων Κωστόπουλος και Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας και η αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Μάνια Βλαχογιάννη.

Τέλος, το «παρών» έδωσαν πρόεδροι και μέλη άλλων Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αγίας Παρασκευής Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ «ΙΩΝΑΣ» Χρήστος Κορομηλάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet