ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Η συνεδρίαση του Δ.Σ. να αλλάξει ημερομηνία – Στις 16/6 όλοι οι εργαζόμενοι απεργούν!
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Η συνεδρίαση του Δ.Σ. να αλλάξει ημερομηνία – Στις 16/6 όλοι οι εργαζόμενοι απεργούν!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής καλεί την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής της προσεχούς συνεδρίασης του Σώματος (16/6), καθώς υπάρχει προγραμματισμένη 24ωρη απεργία των εργαζομένων, καλώντας τους εργαζόμενους στον Δήμο να συμμετάσχουν μαζικά, μαζί με τα σωματεία τους, στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία εκατοντάδες σωματεία και εργατικά κέντρα (μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας) ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που καταργεί την οκτάωρη εργασία, καθώς και το δικαίωμα των σωματείων για προκήρυξη απεργίας.

Την ίδια ημέρα, το απόγευμα, η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για ψήφιση στο Κοινοβούλιο. Απόφαση για 24ωρη απεργία έχει πάρει και η ΑΔΕΔΥ, ενώ ήδη η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσω του υπουργείου Παιδείας, προσπαθεί μέσω της γνωστής συνταγής του «κοινωνικού αυτοματισμού» να βγάλει παράνομη την απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ αναμέναμε να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της αυριανής διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είδαμε ότι πριν από λίγη ώρα στάλθηκε στα ηλεκτρονικά μας ταχυδρομεία το link για την αυριανή συνεδρίαση.

Καλούμε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αλλάξει την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είναι δεδομένο ότι ο δήμαρχος και συνολικά η δημοτική αρχή επιδιώκουν να περάσει ένα μήνυμα τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους του Δήμου να μην απεργήσουν, ένα συμβολικό μήνυμα προς τους δημότες ότι το δικαίωμα στην απεργία πρέπει να τελειώνει και επομένως να δώσουν πολύτιμη στήριξη στο νομοσχέδιο κυβέρνησης, κράτους και εργοδοτών.

Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να απεργήσουν μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργία, συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και να συμμετάσχουν στα πρωινά και απογευματινά συλλαλητήρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet