ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Πολιτική σύγκλιση διοίκησης – αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Πολιτική σύγκλιση διοίκησης – αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό

Για «προφανή πολιτική σύγκλιση» διοίκης και αντιπολίτευσης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Γκιζιώτη, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Οι δημοτικές παρατάξεις των κ. Ζορμπά (Ν.Δ.), Σταθόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), Οικονόμου (Ν.Δ.), Μυλωνάκη (ΚΙΝ.ΑΛ.), Μουστόγιαννη (Ν.Δ.) ψήφισαν τον δημοτικό προυπολογισμό του 2021 και για όσους παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις αυτό δεν προκαλεί καμιά απορία.

Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (2) και του Δημοτικού Συμβουλίου (2), συναντήσεις και συσκέψεις, προσφυγές νομιμότητας και καθυστέρηση δύο μηνών αποκαλύφτηκε πως:

  1. Υπάρχει απόλυτη συμφωνία με την κεντρικά εφαρμοζόμενη πολιτική  της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν είπαν λέξη για την υποχρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών μέσα από τον κρατικό προυπολογισμό. Για την υποστελέχωση  και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. (Ετοιμάζουν άμεσα την Πολιτική Προστασία και προσεχώς την εκπαίδευση). Για την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ελλείψεις σε υγεία, παιδεία, πρόνοια.
  2. Καμιά διαφορά δεν είχαν μεταξύ τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν. Αποτελούν τον πενιχρό αριθμητή σε ένα κλάσμα που στον παρονομαστή αθροίζονται δεκάδες εκκρεμότητες, που για δεκαετίες δεν βρίσκουν λύσεις παρά μόνο προεκλογικές υποσχέσεις, αναβολές, καθυστερήσεις…  (Δημαρχείο, Κολυμβητήριο, 35 στρέμματα στον Αθλητικό – Πολιτιστικό Χώρο «Σταύρος Κώτσης», 23 στρέμματα στα Πευκάκια, Προπονητήριο, Ασημακοπούλειο, δωρεά για τον ναό στο Κοιμητήριο, τα όρια του Δήμου στον λόφο Τσακού και στη Λαυρίου, το κληροδότημα Σιστοβάρη, η απαλλοτρίωση του Μακρή για σχολείο, οι ελλείψεις σε σύγχρονους ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς, η απόδοση και διαμόρφωση έκτασης του υπουργείου Γεωργίας στον Υμηττό, υποδομές στον Πολιτισμό, η πρωτοβάθμια φροντίδα, το Κέντρο Υγείας και τα Δημοτικά Ιατρεία…). Με ανεπαρκείς  προυπολογισμούς όπως και ο φετινός, που ελάχιστα περιλαμβάνουν από όσα αναφέρονται και μάλιστα υλοποιούνται σε ποσοστό από 20% έως 30%, θέλουμε τρεις ζωές για να δούμε τα έργα να εκτελούνται.
  3. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. χαρακτηρίζονται από τις υποβαθμισμένες διαδικασίες, μακριά από τα σημαντικά θέματα που ζητούν λύσεις. Από τις ετερόκλητες «συμμαχίες» και τακτικισμούς, τις προσωπικές αντεκλήσεις και προσβολές που «καταναλώνουν» τον πολιτικό χρόνο σε βάρος της πόλης, με την ευθύνη όλων τους και πρώτα της διοίκησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε πολιτικά τον προυπολογισμό. Είμαστε παρόντες στους λαϊκούς αγώνες με συνέπεια λόγων και έργων. Όλες οι προτάσεις για διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία και όλοι οι αγώνες που αναπτύχθηκαν στην πόλη από φορείς και συλλογικότητες έχουν τη δική μας βασική συμβολή και στήριξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet