ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Σύγκληση Δ.Σ. για να συζητήσουμε τον νέο εκλογικό νόμο στην Τ.Α.
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Αγίας Παρασκευής: Σύγκληση Δ.Σ. για να συζητήσουμε τον νέο εκλογικό νόμο στην Τ.Α.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση νόμου για νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση», όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Γκιζιώτη.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι άξονες της πρότασης είναι οι εξής:

  • Εκλογή δήμαρχου/περιφερειάρχη με ποσοστό 43%.
  • Τα 3/5 των εδρών δίνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό και τα 2/5 στην αντιπολίτευση.
  • Τίθεται όριο για την κατανομή των εδρών το 3%.
  • Μειώνεται ο αριθμός των εδρών σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια με μια κλιμάκωση από τους μικρούς Δήμους στους μεγαλύτερους.
  • Επαναφέρεται το κοινό ψηφοδέλτιο Δήμων και κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων και μπαίνει ως προϋπόθεση εγκυρότητας του ψηφοδελτίου ο συνδυασμός να κατεβάσει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων στο σύνολο των κοινοτήτων. Στην Αττική καταργούνται οι κοινότητες πλην ορισμένων εξαιρέσεων.
  • Διατηρείται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.
  • Αυξάνονται κατά πολύ τα παράβολα. Πιο συγκεκριμένα κατά 150% για τους υποψήφιους περιφερειάρχες, κατά 60% για τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και 500% κοινοτικούς συμβούλους.

Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο, μετατρέποντας Δήμους και Περιφέρειες σε μοχλό για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.

Ζητάμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το νέο εκλογικό για την Τοπική Διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet