Μαζική αποχή από το Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής – 4 παρατάξεις… γυρνούν την πλάτη στον Β. Ζορμπά
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Μαζική αποχή από το Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής – 4 παρατάξεις… γυρνούν την πλάτη στον Β. Ζορμπά

Να μην συμμετάσχουν στη σημερινή (Τετάρτη 9/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν οι επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης και των Φυσάει Κόντρα), θεωρώντως ως «απαξιωτική» τη στάση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά απέναντι στο Σώμα.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας, με τον δήμαρχο να ζητά από τους απόντες, αλλά και τους παρόντες, προτάσεις για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με το αμαξοστάσιο του Δήμου, το οποίο βρίσκεται στον… αέρα, αφού αντιμετωπίζει τον κίνδυνο έξωσης από τον… προσωρινό χώρο που στεγάζεται τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια!

Από την πλευρά τους, οι παρατάξεις που απείχαν από τη συνεδρίαση ζήτησαν αναβολή του θέματος και έκτακτη σύγκληση διαπαραταξιακής επιτροπής, για να ληφθούν αποφάσεις, κάτι που απέρριψε ο κ. Ζορμπάς.

Ειδικότερα, αναφορικά με τους λόγους που επέλεξαν να μην παραβρεθούν στη σημερινή -μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση, οι παρατάξεις που απείχαν, στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος (Νίκη των Πολιτών), Γιώργος Οικονόμου (Νέα Αρχή), Γιάννης Μυλωνάκης (Αλλάζουμε) και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης (Μια Γενιά Μπροστά), αναφέρουν:

Από την αρχή της θητείας του ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έδειξε την πλήρη απαξίωσή του προς τον ρόλο των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήδη, στους 12 πρώτους μήνες της θητείας του είναι πολλές οι περιπτώσεις που, χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, αιφνιδίασε το Σώμα και φέρνοντάς το προ τετελεσμένων αποφάσεων ή υπό την πίεση ασφυκτικών προθεσμιών, απαιτούσε την ψήφο του.

Το αποκορύφωμα είναι η σημερινή συνεδρίαση, στην οποία η δημοτική αρχή φέρνει ακόμη ένα σημαντικό θέμα, όπως αυτό της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να συζητηθεί υπό την απειλή έξωσης από τον χώρο που φιλοξενείται σήμερα, υπόθεση που θα εκδικασθεί σε λίγες μέρες.

Την ώρα, λοιπόν, που τα οχήματα του Δήμου, μεταξύ των οποίων και τα απορριμματοφόρα, κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικώς στον δρόμο, ο κ. Ζορμπάς:

  • Δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει έγκαιρα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση για το πρόβλημα.
  • Άφησε το θέμα, που γνώριζε πάρα πολύ καλά, μιας και έχει θητεύσει και πάλι ως δήμαρχος, να φθάσει στο… παραπέντε, και τώρα έρχεται για άλλη μια φορά να εκβιάσει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων υπέρ της «λύσης» που εκείνος έχει αποφασίσει!
  • Εξακολουθεί να κλείνει πεισματικά τα μάτια και να μην θέλει να παραδεχτεί ότι ούτε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο διαθέτει, ούτε -δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται- τη διοικητική ικανότητα να λύσει μόνος του τα προβλήματα της πόλης, που μέρα με τη μέρα τον ξεπερνούν…

Ως επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οφείλουμε, τιμώντας τον ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, να προασπίσουμε τα συμφέροντά τους, αλλά και να διασφαλίσουμε τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στη σημερινή συνεδρίαση, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε απαξιωτικές τακτικές, πρόχειρες εισηγήσεις που παραβιάζουν τη νομιμότητα και την κοινή λογική (αμαξοστάσιο στο Κοντόπευκο), συνεχείς αλλαγές εισηγήσεων της τελευταίας στιγμής, χωρίς να δίνεται ο απαιτούμενος και εύλογος χρόνος για μελέτη και προτάσεις.

Τον καλέσαμε και τον ενημερώσαμε για την απόφασή μας αυτή, ζητώντας να αποσύρει το θέμα και να συγκαλέσει αύριο διαπαραταξιακή συνάντηση, να προταθούν επεξεργασμένες κατά το δυνατόν λύσεις και να εισαχθεί άμεσα το θέμα με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρνήθηκε να δεχθεί την πρότασή μας για άλλη μια φορά.

Τον καλούμε να αλλάξει γνώμη και να αποδεχθεί την πρότασή μας για το καλό της πόλης.

Επίσης τον καλούμε επιτακτικά να συγκαλέσει αύριο σύσκεψη-συνάντηση με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, με συμμετοχή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για το φλέγον θέμα της προσχολικής αγωγής, της σχολικής στέγης και γενικότερα των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με τα σχολεία.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Ζορμπάς θα καταφέρει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης του και επανερχόμενος στη θεσμική κανονικότητα, να λειτουργήσει ως δήμαρχος της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet