Νέα Αρχή: Ακόμη και εν μέσω κακοκαιρίας, μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια από τη διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Πολιτική

Νέα Αρχή: Ακόμη και εν μέσω κακοκαιρίας, μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια από τη διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής

«Μετά από πολλά ερωτήματα και δημόσιες αναρτήσεις μας ο δήμαρχος έφερε καθυστερημένα στην Οικονομική Επιτροπή της 3ης Μαρτίου, την απευθείας ανάθεση της μίσθωσης μηχανημάτων για τα κλαδέματα και τις μεταφορές ως θέμα, (εκτός ημερησίας διάταξης), στέλνοντας την εισήγηση-απόφαση χωρίς κανένα άλλο παραστατικό, 12 λεπτά πριν την συνεδρίαση!», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, η οποία προσθέτει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου κατήγγειλε την εισήγηση και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, που χαρακτηρίζει ως «παρωδία».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Νέα Αρχή σημειώνει τα εξής:

Η απόφαση της απευθείας ανάθεσης φέρει ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου, αφού επί τρεις ημέρες έψαχναν να βρουν κατάλληλα μηχανήματα και ακύρωναν άλλες αποφάσεις απευθείας αναθέσεων. Αυτό και ως απάντηση σε κάποιους που αλληλοσυγχαίρονται και προβάλλουν ότι τα είχαν οργανώσει όλα στην εντέλεια.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έκαναν σχεδόν τίποτε στην οργάνωση και την πρόληψη, από αυτά που προβλέπει ο νέος νόμος 4662/2020 για την Πολιτική Προστασία και ειδικότερα «..επικαιροποιημένη κατάσταση του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού, των μέσων και υλικών πολιτικής προστασίας, παρακολουθώντας το επίπεδο ετοιμότητάς τους, σύμφωνα με τις οδηγίες … ανθρώπινο δυναμικό, υλικά και μέσα που διατίθενται εκτός Δήμου για την παροχή υποστήριξης σε καταστάσεις επιπέδου έκτακτης ανάγκης…».

Αλήθεια, θα μας απαντήσει κάποιος για το ποιος υπέγραψε την εισήγηση των προσλήψεων Πολιτικής Προστασίας, μιας και η αρμόδια διεύθυνση, ούτε υπέγραψε, ούτε συμφώνησε για την προκήρυξη των συγκεκριμένων προσλήψεων γενικών καθηκόντων;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet