Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Καταργούν το Δημοτικό Συμβούλιο
Πολιτική

Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Καταργούν το Δημοτικό Συμβούλιο

«Καταργούν το Δημοτικό Συμβούλιο» τονίζει η παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής αφού, παρά την καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του κ. Σπύρου Παπασπύρου για την προεδρία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ), εκείνος τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου.

Η παράταξη του τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έπρεπε να επαναφέρει το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με άλλη πρόταση για την προεδρία του Οργανισμού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Νίκη των Πολιτών: Καταργούν το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην ψηφοφορία για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου μας, καταψηφίσθηκε η πρόταση του δημάρχου Βασ. Ζορμπά με 16-15 λόγω του προσώπου του προταθέντος προέδρου. Τέσσερις παρατάξεις (Νίκη των Πολιτών, Νέα Αρχή, Λαϊκή Συσπείρωση και Μια γενιά μπροστά) καταψήφισαν και δύο (Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Αλλάζουμε και ένας ανεξάρτητος σύμβουλος) υπερψήφισαν. Στη συνέχεια μάθαμε ότι η ψηφοφορία δεν ισχύει.

Το ζήτημα είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι δυνατόν να καταψηφίζεται ένας πρόεδρος και όμως ο νέος Νόμος να τον επιβάλλει;. Θα περιμέναμε επίδειξη ευαισθησίας και ευθιξίας από πλευράς του δημάρχου. Όταν καταψηφίζεται μια πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα επιβάλλεται να επανέλθει με αλλαγές και να τεθεί σε νέα κρίση του Σώματος.

Όποιος/α δεν καταλαβαίνει τι προκύπτει, «κλείνει τα μάτια» στο θεμελιώδες της Δημοκρατίας: Στη βασική αρχή πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

Φαντάζεται κανείς την πιθανότητα να επικρατεί αυτή η λογική σε όλα τα θέματα που έρχονται για ψήφιση στο Συμβούλιο; Να καταργήσουμε λοιπόν την ψηφοφορία;

Αν αυτό λέγεται κυβερνησιμότητα και αποτελεσματικότητα λυπούμαστε πολύ. Και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet