Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής: Πελατειακές σχέσεις στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τη δημοτική αρχή
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής: Πελατειακές σχέσεις στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τη δημοτική αρχή

Η δημοτική κίνηση Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για στοχευμένη επιλογή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων για το πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά του Δήμου, σημειώνοντας ότι, «ενώ η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ήταν η 18η Ιουνίου, ήδη από τις 16 του μήνα η διοίκηση έκλεισε την πόρτα στους οικονομικά ασθενέστερους».

Ειδικότερα, ο συνδυασμός του οποίου ηγείται ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, σημειώνει τα εξής:

Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή Ζορμπά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και αποδεικνύει πελατειακή σχέση με τους πολίτες, ενώ απαξίωση του κοινωνικού κράτους.

Πιο συγκεκριμένα:

Το φετινό πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών μας θα γίνει με μεγάλη μείωση θέσεων, όπως και πέρυσι.

Αποκλείστηκαν οι αιτήσεις πολιτών που πληρούν κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι ). Έτσι, οι δημότες (ψηφοφόροι), ανεξαρτήτως εισοδήματος, έπρεπε να υποβάλουν αιτήσεις στις 14 & 15 Ιουνίου, οι κάτοικοι μη δημότες (δηλ. μη ψηφοφόροι) στις 16 Ιουνίου και στις 17 Ιουνίου οι οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια.

Αίφνης, στις 16 Ιουνίου, έβγαλαν ανακοίνωση ότι συμπληρώθηκαν οι θέσεις και δεν θα δεχτούν άλλες. Τι αποφάσισε δηλαδή, η δημοτική αρχή Ζορμπά: όλοι οι πολίτες μη κάτοικοι, αλλά και όλοι εκείνοι που πληρούν κοινωνικά κριτήρια, θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να απασχολήσουν τα παιδιά τους.

 Αντιθέτως άνθρωποι με υψηλά εισοδήματα δικαιούνται μια θέση στο πρόγραμμα του Δήμου, παρότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν άλλη λύση για το παιδί τους.

Είναι πραγματικά λυπηρό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet