Νίκη των Πολιτών: Δήμαρχος – μονάρχης στην Αγ. Παρασκευή ο Β. Ζορμπάς
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Νίκη των Πολιτών: Δήμαρχος – μονάρχης στην Αγ. Παρασκευή ο Β. Ζορμπάς

Ανασκόπηση των τελευταίων γεγονότων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, την οποία συνοδεύει με κριτική στο πρόσωπο του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, κάνει η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

  • Τον Μάρτιο ο Β. Ζορμπάς έφερε τα ΜΑΤ, στην Αγία Παρασκευή. Αυτόν τον τρόπο βρήκε, με αφορμή την συγκέντρωση πολλών νεολαίων στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Η πόλη μας διεσύρθη στο πανελλήνιο.
  • Στη συνέχεια ήθελε να απολύσει (με λύση συμβάσεων) 24 εργαζόμενες των Παιδικών Σταθμών. Δικτατορική η συμπεριφορά του (απαράδεκτη ταυτόχρονα η στάση του απέναντι σε εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ), συνάντησε την αντίδραση και «δικών» του ανθρώπων, δεν πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο των Σταθμών και τον υποχρέωσε σε αναδίπλωση.
  • Λίγες μέρες πριν, με απόλυτα αυταρχική στάση, αιφνιδίασε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνοντας θέμα μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων του Δήμου στο Κοντόπευκο. Δεν πέρασε ούτε αυτή η απαράδεκτη ενέργειά του, λόγω της σθεναρής αντίστασης όλης της αντιπολίτευσης, του συλλόγου κατοίκων της περιοχής, αλλά και πολλών άλλων. 
  • Νέος αιφνιδιασμος, λίγες μέρες μετά, με την ηθικά παράνομη προσπάθεια που έκανε, να ενοικιάσει τον ίδιο χώρο για «άλλες υπηρεσίες» του Δήμου μας και με υπέρογκο ποσό. Καμιά συζήτηση για αναζήτηση λύσης, καμιά επιδίωξη συναίνεσης, καμιά πρόσκληση ανοιχτή στην κοινωνία: Αποφασίζουμε και διατάσσουμε, με ακραίο λόγο, ύβρεις και εγωπάθεια. Δεν πέρασε ούτε αυτό, πάλι με αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης. 
  • Δίχως καμία συνεννόηση με τη σχολική κοινότητα, εντελώς μόνος του, δημιουργεί παραρτήματα νηπιαγωγείων, αναστέλλει τη λειτουργία τους, τα μεταφέρει από ‘δω κι από εκεί και έτσι δεν έχει επιλύσει το θέμα στέγασης νηπίων και προνηπίων της πόλης μας!

Υπήρξαν σε όλα αυτά προτάσεις εναλλακτικές από τις παρατάξεις; Βεβαιότατα και για τη συγκέντρωση στον Άι-Γιάννη, και για τους 24, και για το αμαξοστάσιο, και για τη στέγαση των λοιπών υπηρεσιών και για τα νηπιαγωγεία. Η αντιπολίτευση, κατά τεκμήριο, είναι στο ύψος των περιστάσεων. 

Ο Β. Ζορμπάς δεν συζητάει με κανέναν επί της ουσίας, φέρεται ως μονάρχης, με ακραίους λαϊκισμούς και φανατισμό. Δυστυχώς, χειροκροτούμενος από κάποιους φανατικούς και με απρεπή λόγο, πορεύεται με προσβολές και με κυνικό τρόπο. Είναι απορίας άξιο τι λένε για όλα αυτά οι λογικοί της παράταξής του.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, διασύρεται και ζημιώνεται η πόλη μας, η Αγ. Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet