Νίκη των Πολιτών: Εξωθεσμικός και επιθετικός ο δήμαρχος στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Νίκη των Πολιτών: Εξωθεσμικός και επιθετικός ο δήμαρχος στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

«Εξωθεσμικό και επιθετικό» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, η παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, επισημαίνει τα εξής:

Παρουσιάζουμε τις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νίκη των Πολιτών Αγ. Παρασκευής στην αρχή της συνεδρίασης και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως και μια σύνοψη του τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου 2019:

1) Ενημερώσαμε για τη συνέχιση του έργου μας των διανοίξεων – πεζοδρομήσεων οδών στα Πευκάκια όπως και τα πολλά έργα που κάναμε με τον Σύνδεσμο Προστασίας Υμηττού στο βουνό (πυροφυλάκια, μονοπάτια, ανάπλαση πάρκου Γραβιάς, τοποθέτηση ποτίστρας ζώων κ.ά.).

2) Καταγγείλαμε την πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών που καταργούν ουσιαστικά τον ρόλο του και τις αρμοδιότητές του.

3) Ρωτήσαμε για 2η φορά τη δημοτική Αρχή για τον χώρο «Μακρή» στον Τσακό, χώρο που είναι απαραίτητος για ανέγερση σχολείων, και ο δήμαρχος Βασ. Ζορμπάς απέφυγε για μια ακόμη φορά να δεσμευτεί για την απόκτησή του, «πετώντας την μπάλα» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

4) Γίναμε μάρτυρες της από μικροφώνου απαράδεκτης και εξωθεσμικής πρότασης του Βασ. Ζορμπά σε δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης να αναλάβει θέση αντιδημάρχου.

5) Απαντήσαμε στην ολομέτωπη και χωρίς αιτία επίθεση του Βασ. Ζορμπά, (που από της δημαρχίας του «έκαναν φτερά» 53.000 ευρώ από τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών) για τον ισολογισμό 2018 και τη φορολογική εκκρεμότητα του Δήμου, θέματα υπηρεσιακά που σύντομα θα λυθούν. Υπενθυμίσαμε ότι στην προηγούμενη θητεία του έφερε τον ισολογισμό του 2011 τον Δεκέμβριο του 2012, τους απολογισμούς 2011– 2012 των Σχολικών Επιτροπών το 2014 και δεν έκανε ποτέ ισολογισμούς του ΠΑΟΔΑΠ όλα τα έτη.

6) Ψηφίσαμε, όπως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο την πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες της καθαριότητας, μόνιμου προσωπικού από τους πίνακες επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008, διάφορες επιτροπές του Δήμου, ψήφισμα για την εισβολή των Τούρκων στη Συρία και τη σφαγή των Αρμενίων, τα πεπραγμένα 2018 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τον ταμειακό απολογισμό οικονομικού έτους 2018 και τη χορήγηση βοήθειας σε απόρους για τα Χριστούγεννα.

7) Τέλος, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του δημάρχου να ακυρώσει την δημοπράτηση ανάπλασης της πλατείας Άι Γιάννη που ολοκληρώθηκε στην θητεία μας, με την απαράδεκτη απόφασή του να βάλει τραπεζοκαθίσματα μέσα στην πλατεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet