Νίκη των Πολιτών: 5 συμπεράσματα από τη συζήτηση στο Δ.Σ. την Τετάρτη 8 Ιανουρίου
Πολιτική

Νίκη των Πολιτών: 5 συμπεράσματα από τη συζήτηση στο Δ.Σ. την Τετάρτη 8 Ιανουρίου

Τα βασικά συμπεράσματά της για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής στις 8 Ιανουαρίου 2019 έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών, με επικεφαλής των τέως δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.

Τα εν λόγω συμπεράσματα, σύμφωνα με την παράταξη, είναι τα εξής:

  1. Όσον αφορά την απόκτηση του οικόπεδου ΜΑΚΡΗ 4.850τ.μ. για ανέγερση σχολείων ο δήμαρχος κ. Ζορμπάς, μετά από παλινωδίες και πολλές αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του, κατόπιν του αιτήματός τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων και της πίεσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, εισήγαγε το θέμα λήψης δανείου για απαλλοτρίωση του χώρου που ψηφίσθηκε ομόφωνα.
  2. Ο ίδιος δεν απεδέχθη την πρότασή μας να καλέσει σε συνάντηση τους 17 πολίτες, τους οποίους διέσυρε με τη αστήρικτη καταγγελία του για οικονομικό έλεγχο της Δημοτικής Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών (ΔΕΒΣΑΠ), για να εξηγηθεί το θέμα και να υπάρξει διαβεβαίωση περί ενεργειών του Δήμου για την υπεράσπισή τους. Αντιθέτως, επανέλαβε τις γνωστές κορώνες του κατά εν γένει των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωσή μας.
  3. Δέχθηκε, μετά από πίεσή μας, την εισαγωγή ψηφίσματος κατά του κλεισίματος των ΕΛ.ΤΑ. Κοντόπευκου, που είχε ομόφωνη αποδοχή από τα μέλη του Δ.Σ. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία συγκεκριμένη ενέργεια για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης. Η μόνιμη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην οδό Κορυτσάς, που εξυπηρετεί τη «μισή» Αγία Παρασκευή, είναι προ των θυρών.
  4. Στο θέμα της μεγάλης του αποτυχίας για τον στολισμό της πόλης στις γιορτές επεχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στον προηγούμενο εργολάβο στολισμού και, βεβαίως, σε εμάς. Η ίδια λογική ακολουθήθηκε στη συζήτηση για τη σημερινή ελλιπή εικόνα της καθαριότητας στην πόλη!
  5. Τέλος, παρακολουθήσαμε, για μια ακόμη φορά, τη συχνή αμετροέπεια, και την παραποίηση γεγονότων από τον κ. Ζορμπά, όπως και την απαξίωση που εκπέμπει προς πολλές κατευθύνσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet