Ν. Ζόμπολας: Η αντιπολίτευση στην Αγία Παρασκευή «σπεκουλάρει» με τη συναίνεση, ενώ ουσιαστικά την απορρίπτει
Πολιτική

Ν. Ζόμπολας: Η αντιπολίτευση στην Αγία Παρασκευή «σπεκουλάρει» με τη συναίνεση, ενώ ουσιαστικά την απορρίπτει

Για έλλειψη κουλτούρας συναίνεσης και διαβούλευσης, παρά «τη σπέκουλα» περί του αντιθέτου, κατηγορεί τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Νεολαίας, Νίκος Ζόμπολας.

Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπου -κατά τον ίδιον- οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έλαμψαν διά της απουσίας τους…

Ειδικότερα, ο κ. Ζόμπολας αναφέρει:

«Ως αντιδήμαρχος Νεολαίας έχω προκρίνει από το 2019, και μάλιστα δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις, τις οποίες είχα ως εμπειρία στην ενασχόλησή μου στον Δήμο Αθηναίων το 2014-2017. Μάλιστα στον Δήμο Αθηναίων πολλά θέματα φτάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο… έτοιμα προς ψήφιση, προερχόμενα από διαπαραταξιακές διαβουλεύσεις.

Ξεκίνησα λοιπόν, από το 2020, με διαπαραταξιακές για το Κέντρο Νεολαίας, στο οποίο προσήλθαν δύο παρατάξεις, εν συνεχεία δεν έκαναν προτάσεις και στο τέλος καταψήφισαν μάλιστα την πρόταση στο Δ.Σ.(!). Συνέχισα με την κάρτα νεολαίας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, χωρίς προτάσεις πάλι από την αντιπολίτευση, το Φεστιβάλ Νεολαίας, όπου δεν είχαμε καμία συμμετοχή από την αντιπολίτευση, ούτε καν στην ίδια την εκδήλωση.

Στις πολυάριθμες δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Νεολαίας δεν έχει προσέλθει ποτέ κανένας! Τελευταίο κρούσμα, η πρόσκλησή μου για διαπαραταξιακή ενημέρωση για το πρωτότυπο για τον Δήμο μας, αλλά και πανελλαδικά, Κόμβο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Δεν προσήλθε ούτε μία παράταξη στη συζήτηση (!).

Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε την αντιπολίτευση να συμμετέχει σε σχετικές διαδικασίες, είναι θεμιτή η απουσία της, αλλά δεν είναι θεμιτή η ψευδής σπέκουλα ότι επιθυμούν συναίνεση και διαβούλευση. Να θυμίσω τις πολυάριθμες αποχωρήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης από συνεδριάσεις του Δ.Σ., από την κορυφαία δηλαδή δημοκρατική διαδικασία της πόλης μας. Είναι ευνόητο ότι θα συνεχίσω, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, να επιδιώκω τη συναίνεση, παρά τη μέχρι τώρα συμπεριφορά της αντιπολίτευσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet