Ο Αλ. Τσίπρας από την Αγία Παρασκευή: «Εμείς θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία – Αυτή είναι η δική μας δέσμευση»
Πολιτική

Ο Αλ. Τσίπρας από την Αγία Παρασκευή: «Εμείς θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία – Αυτή είναι η δική μας δέσμευση»

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών και στελεχών σε κεντρικό καφέ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 1 Απριλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου σημαίνει ότι θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών». Τόνισε ότι «μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στην κοινωνία δικαιοσύνη», υπογραμμίζοντας ότι αυτό σημαίνει «τέσσερα πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ισχυρό, δίκαιο, αποτελεσματικό κράτος». 

Ο Αλ. Τσίπρας έβαλε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών ότι «έχουν επιδοθεί σε κρεσέντο τοξικότητας και διχασμού» γιατί «θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη «θερμή υποδοχή» του από τους παριστάμενους, υποστήριξε ότι «ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητά τους δείχνει ότι μπορεί να είμαστε 50 μέρες από την κρίσιμη κάλπη, αλλά ήδη έχει κριθεί ο συσχετισμός, η αποφασιστικότητά σας δείχνει ποιος θα κερδίσει στις 21 Μαΐου». Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «σε όποια γωνιά της χώρας κι αν βρεθεί κανείς αντικρίζει μια οργή, μια αγανάκτηση, που πρέπει όμως εμείς να τη μετατρέψουμε σε πολιτικό μήνυμα αλλαγής διότι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα που ζούμε 4 χρόνια τώρα». Υπογράμμισε ότι η αλλαγή και η δικαιοσύνη δεν είναι ένα πολιτικό σύνθημα αλλά κοινωνική απαίτηση, σημειώνοντας ότι «αυτό που λέμε πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να είναι μια εναλλαγή στην εξουσία, αλλά αλλαγή της ζωής μας και της καθημερινότητας μας, να ξανάρθει η ελπίδα και η προσδοκία στον κόσμο ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ότι μπορούμε να έχουμε ένα κράτος που θα νοιάζεται για τον πολίτη, όχι εχθρικό απέναντι του».

O κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν επιδοθεί σε κρεσέντο τοξικότητας και διχασμού, θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν θέλουν να μιλήσουμε για τις οικονομικές πολιτικές τους και τις επιλογές τους στην κρατική διοίκηση που μας οδήγησαν ως εδώ, θέλουν να μιλάμε για ζητήματα που τα εφευρίσκουν όταν δεν υπάρχουν στην ατζέντα». 

«Τοξικότητα και διχασμός και ψεύτικα θέματα που εφευρίσκουν», σχολίασε. Ανέφερε ειδικότερα ότι «το τελευταίο που εφηύραν ήταν μια ψηφοφορία σε μια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορούσε στο ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθήσει η Ε.Ε. απέναντι στο μεταναστευτικό». Σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όλων των πολιτικών ομάδων -ακόμα και οι μισοί του ΕΛΚ-, ψήφισε την άποψη ότι οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουν είναι η χρηματοδότηση των μετεγκαταστάσεων» και όχι αυτά που θέλει η Ακροδεξιά, όπως είπε. «Δηλαδή να χρηματοδοτούνται πολιτικές για να υπάρχουν νόμιμες δίοδοι και να μην πηγαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μονάχα στις χώρες πρώτης υποδοχής», σημείωσε.

«Δύο φορές υποκριτής ο κ. Μητσοτάκης»

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «δημιούργησε μια εικόνα ότι αυτή η ψηφοφορία ήταν για το αν θέλουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι ή όχι». Τον χαρακτήρισε «υποκριτή» και «δύο φορές υποκριτή», γιατί, «σε αυτή την ψηφοφορία οι δικοί του ευρωβουλευτές αλήθεια τι έκαναν; Απείχαν από τη διαδικασία. Αν ήταν τόσο κρίσιμη η ψηφοφορία γιατί απείχαν από τη διαδικασία;».

«Μπράβο κ. Μητσοτάκη, να τον χρηματοδοτήσουμε τον φράχτη στον Έβρο όλοι μαζί, καμία αντίρρηση», σχολίασε συνεχίζοντας, για να τονίσει: «Ποιος θα χρηματοδοτήσει όμως του δανειολήπτες που έχουν πάρει κυμαινόμενο επιτόκιο από τις τράπεζες και δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν, ποιος θα χρηματοδοτήσει τους συνταξιούχους, ποιος θα χρηματοδοτήσει τα νοικοκυριά που χάνουν τα σπίτια τους από τα funds, ποιος θα χρηματοδοτήσει τις ΜμΕ που δεν μπορούν να πάρουν δανεισμό;». Σημείωσε ότι αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως και «το γεγονός ότι φτωχοποιηθεί πολύ μεγάλο μέρος της, ότι η περιβόητη μεσαία τάξη έχει καταντήσει να ζει με κουπόνια».

«Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία»

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εμείς πέρα από τον περιβόητο φράχτη στον Έβρο, δεσμευόμαστε ότι θα υψώσουμε πολλούς φράχτες, θα υψώσουμε φράχτη στην αισχροκέρδεια, θα υψώσουμε φράχτη στην τραπεζική αυθαιρεσία, θα υψώσουμε φράχτη στα funds που παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων, θα υψώσουμε φράχτη στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία, αυτή είναι η δική μας δέσμευση».

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet